POPROSIM VAS O UPRIMNY NAZOR..

Príspevok v téme: POPROSIM VAS O UPRIMNY NAZOR..
Misulik55

Dobrý deň, chcela by som vedieť váš uprimný názor na túto situáciu, ktorá pretrváva už dlhšiu dobu. Budem rada za všetky názory aj rady.

Mám 18 rokov a moja mamina má priteľa už dlho (je to vážne - býva s nami). Na tom by nebolo nič zlé, ja jej to prajem, ale on je čudák. To je ale zas iná vec. Ide skor o jeho dcéry. Má dve dcéry vo veku okolo 20 a podla mna su strašne afektované, namyslené a vždy mali čo chceli ( ch mama má vysoký plat) no moja mama ma s nimi začína porovnávať.Mne však vôbec niesu sympatické, nemám rada také povahy aké sú oni a ešte tá pretvárka, je mi s toho zle. samozrejme on (ich otec- mamin priatel) ich bere ako užasne(čo je pochopitelne, su jeho vlastne) ale už aj mamina to v poslednej dobe vidí že vždy ked prídu na navšetvu sa len chvália kde boli, čo si kúpili, kolko penazi dostali a ako si niekde užívali. Celé je to len o nich. Ja už ani pri nich niesom ked prídu k nám lebo mne sa zhnusili celkovo. No moja mama ma najprv s nimi zrovnávala že keby som sa niekedy chovala ako oni, že su slušne a milé usmievavé a ja som vkuse zamračená a ani pri nich nikdy niesom, že mama ma vkuse pred nimi ospravedlnuje, ale ja nemám taký pocit že by som im tam chýbala(myslím ich dve- dcéry). Ja sa len nepotrebujem rozprávať s takýmito ľudmi čo aj ked nic nedosiahli sa chvália ako im mama zaplatila dovolenku a všetko možné(chvália sa cudzím perím a to doslova) Oni sú také povahy že pokial nemá niekto vysokú školu a nerobí v kancelárii tak je to pre nich ľudský odpad..S takými ľudmi ani slovo. Úplne to vidím. A najlepšie je, že tá mladšia sa chodí flákať do mesta a popíjať kade tade po lavičkách ale hlavne že chodí na vysokú a je velice múdra...Preto vravím že pretvárka pred ockom. Som ztoho smutná pretože ani nechápem ako sa to niekomu môže páčiť. Mna mama vždy vychovávala tak, že nemám byť namyslená, ked si potrebujem kupiť oblečenie si na neho idem zarobiť a celkovo sa postarám o seba. a stále mám smolu. ako je možné že takéto PIPIENKY majú štastie, majú všetko... nespravodlivosť. a nie nie je to závisť - ja taká niesom. Dakujem za vyjadrenie čo by ste robili...

Misulik55

a_dr1a : dakujem pekne za nazor... ano mam svoje vizie ktore by som si chcela splnit a sama.....len ma to tak zamrzelo...a vseobecne, niesu iba oni dve take to je uz asi normalne v tejto dobe...co najviac rozmaznavat, byvat u rodicov do 30tky a mama daj mi peniaze....ze to ale tym ludom nevadi..ze sa necitia blbo...

a_dr1a

Misulik. Skus sa s mamou (osamote) porozpravat ako zena so zenou, ako matka s dcerou. Povedz jej, ze ju milujes. Ze si jej za vsetko vdacna. Ale ze ta trapi a boli, ako ta porovnava s priatelovymi dcerami, ako vidi iba ich prednosti pred tvojimi, ako ich obdivuje, ako ti ich dava za vzor. Povedz jej, ze ona ta dobre vychovavala, ze aj podla toho zijes, ale trapi ta, ako ta prehliada a zranuje tym, ako ta s nimi porovnava. Ze ich prednosti vidi a tie tvoje prehliada.
A mozno jej nastav zrkadlo.
Povedz jej, ze ty to iste nerobis co sa tyka ich matky. Kde ich matka je uspesna bohata a dopraje dceram peniaze na luxusny zivot a mozu si uzivat, narozdiel od teba (dovolenky handry nakupy kavicky VS ai). Ze akoby sa ona citila, keby si ty zacala obdivovat ich matku a na nej hladat same chyby? Mozno pochopi

A ty pod svojou vlastnou cestou. Uc sa, vzdelavaj, brigaduj, uc sa jazyky. Aby si raz tiez mohla studovat, ci sa OK zamestnat tu, alebo v zahranici. Najdi svoj smer a cestu. A tou pod. Nehlad nalavo napravo (cize na "nevlastne" sestry mamu otcima ai). Riad sa sama sebou a pln si sny. Nie mamine spolocnosti ci ine. Ale svoje vlastne. Mozno mas tazsiu startovaciu ciaru nez tie dve. Ale zas si to vsetko co sama dosiahnes a ziskas, budes vacsmi vazit ctit a aj si neskor uzivat plody svojho usilia.
Pisala si, ze nezavidis. To je OK a spravne. Ale aspon sa v niecom motivuj. Vyberaj si to dobre na inych a nech ta to nakopne motivuje v tvojom vlastnom zivote.
Nasilu sa s tymi dvoma stretavat nemusis. No aj mozes. Ak vsak nechces, tak v case ich navstevy sa zatial venuj svojim konickom zalubam zaujmom vzdelavaniu praci ci priatelkam.

Misulik55

Mesacny princ: ten pojem cudak znamena to, ze ma rozdvojenu osobnost. Ked sme v spolocnosti je normalny, keca, vie sa zapojit do debaty, smeje sa, uplne normalny mily clovek si ludia pomyslia, ale ked sme doma, tak sa so mnou odmieta rozpravat, donedavna mi nadaval do zasranov, mama mi vravievala ako ma ma rad ako vlastnu a pri tom to je asi iba hra pretoze nikam nechodime odkedy u nas byva, odmietol ist s nami na dovolenku kvoli mne, museli sme ist s maminou kamoskou..je toho este omnoho viacej, komunikacia je nulova a pride mi este divna jeho prehnana starostlivost o seba (umyva sa zenskymi sprchacmi, zensky sampon pouziva takisto dezodorant, kozmetiky ma viac ako ja a moja mama dokopy) neviem co mam robit..

Lyst: asi nevies citat... precitaj si to este raz a potom komentuj:)

lyst

Prepac, ale nejak sa mi to nezda, pises, ze je cudak. Ako si moze cudak ziskat uspesnu zenu? Ako si moze cudak ziskat tvoju matku? Pises dve namyslene falosne zle dcery, ako take dcery mozu mat radi sice otca, ale cudaka? A maju ho radi, inak by neprisli na navstevu k tvojej mame... Kazdy je nejaky, kazdy je iny, ked ti na nom cosi nesedi, nemozes ho tym padom oznacit za cudaka, on cudak urcite nieje.

Dcery, ktore sa vedia pochvalit co zazili, kde boli, ktore sa vedia tesit zo zivota, z kazdodenneho zivota, z malickosti. To neznamena, ze su namyslene, ze su zle ci povrchne. Vysokoskolacky, tak asi smeruju k uspechu, butu to mat zrejme v genoch, lahku uspesnu cestu, ano nespravodlive, tak to je, spravodlivost tu nieje, niesme ludia vsetci rovnaky, maju vyhodu. Fakt zavidis, mas co zavidiet, niesi preto zla, ale skus sa nad tym zamysliet, skus prehodnotit svoje nazory... Asi sa mas co od nich naucit, nevravim ze budu urcite svatice, ale asi niesu zas tak zle, ako popisujes, a asi sa mas co od nich naucit, ich tesiaci sposob zivota...

Mesačný princ

Misulik55 - vždy budú ľudia vidieť len povrch. Je to jednoducho tak a aj keby si bola v niečom inom lepšia a neodprezentuješ to, tak budú lepší tí, ktorí to spravia.

Takých ľudí je ako maku, podstatné je nie to, akí sú, ale to, ako ich vnímaš. Čokoľvek povieš mame, alebo tomu jej priateľovi bude ako keby si hrach o stenu hádzala a budeš v konečnom dôsledku najhoršia ty.

Veď ich nerieš. Viem, je ťažké pohybovať sa v ,,povrchnej,, spoločnosti, ktorá nevidí skutočnosť, ale takto to jednoducho je. Porovnávať ťa budú vždy, všade a všetci. Dôležité je to, čo si myslíš o sebe ty a aj to, aká v skutočnosti si.
Veď je dobre, že ich poznáš, aspoň vieš aká nikdy byť nechceš :)

Mohla by si prosím ťa definovať pojem ,,čudák,,???

Tu ti rozhovor nepomôže, možno s mamou, ale neviem...Skôr sa môžeš naučiť niečo o ľudskej osobnosti a snažiť sa aj s takýmito ľuďmi vychádzať.

Misulik55

No len ako ho poprosit ked moja mama je raz taka a raz taka..a ja mu nic vraviet nebudem pretoze s nim nie je rec, ako som pisala - je cudak... ale neboli u nas uz dlhsie tak dufam ze zas nepridu...mna najviac sklamalo to, ze ma s takymito kravkami mama prirovnavala, v zivote toto nerobila vzdy sa zastala mna...a nikdy by ju to nenapadlo..

Trejsika66663

Fuha tak mas to tazke......skus povedat mamine ze sa ti zda ze vas zrovnava a povedz ze ty niesi taka ako oni...ale ked to vidi uz aj ona tak sa jednoducho dohodnite s maminim priatelom nech sa s nimi stretava inde a nie u vas ....