Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

POPROSIM VAS O UPRIMNY NAZOR..

Príspevok v téme: POPROSIM VAS O UPRIMNY NAZOR..
Misulik55

Dobrý deň, chcela by som vedieť váš uprimný názor na túto situáciu, ktorá pretrváva už dlhšiu dobu. Budem rada za všetky názory aj rady.

Mám 18 rokov a moja mamina má priteľa už dlho (je to vážne - býva s nami). Na tom by nebolo nič zlé, ja jej to prajem, ale on je čudák. To je ale zas iná vec. Ide skor o jeho dcéry. Má dve dcéry vo veku okolo 20 a podla mna su strašne afektované, namyslené a vždy mali čo chceli ( ch mama má vysoký plat) no moja mama ma s nimi začína porovnávať.Mne však vôbec niesu sympatické, nemám rada také povahy aké sú oni a ešte tá pretvárka, je mi s toho zle. samozrejme on (ich otec- mamin priatel) ich bere ako užasne(čo je pochopitelne, su jeho vlastne) ale už aj mamina to v poslednej dobe vidí že vždy ked prídu na navšetvu sa len chvália kde boli, čo si kúpili, kolko penazi dostali a ako si niekde užívali. Celé je to len o nich. Ja už ani pri nich niesom ked prídu k nám lebo mne sa zhnusili celkovo. No moja mama ma najprv s nimi zrovnávala že keby som sa niekedy chovala ako oni, že su slušne a milé usmievavé a ja som vkuse zamračená a ani pri nich nikdy niesom, že mama ma vkuse pred nimi ospravedlnuje, ale ja nemám taký pocit že by som im tam chýbala(myslím ich dve- dcéry). Ja sa len nepotrebujem rozprávať s takýmito ľudmi čo aj ked nic nedosiahli sa chvália ako im mama zaplatila dovolenku a všetko možné(chvália sa cudzím perím a to doslova) Oni sú také povahy že pokial nemá niekto vysokú školu a nerobí v kancelárii tak je to pre nich ľudský odpad..S takými ľudmi ani slovo. Úplne to vidím. A najlepšie je, že tá mladšia sa chodí flákať do mesta a popíjať kade tade po lavičkách ale hlavne že chodí na vysokú a je velice múdra...Preto vravím že pretvárka pred ockom. Som ztoho smutná pretože ani nechápem ako sa to niekomu môže páčiť. Mna mama vždy vychovávala tak, že nemám byť namyslená, ked si potrebujem kupiť oblečenie si na neho idem zarobiť a celkovo sa postarám o seba. a stále mám smolu. ako je možné že takéto PIPIENKY majú štastie, majú všetko... nespravodlivosť. a nie nie je to závisť - ja taká niesom. Dakujem za vyjadrenie čo by ste robili...

Misulik55

Dobre dobre doooobre, uz klud ok? :) je toho uz na mna z tvojej strany vela, pretoze stale len pises pises pises pises a ja ani neviem z coho si mam uz brat usudok...a ako ty vlastne mozes vediet ze ked sa zacnem pretvarovat, ze sa vsetko zmeni? Co ty mozes o tom vediet? A aj tak, ja som clovek, ktory sa nebude pretvarovat pred nikym, mne to ani nejde..vyzerala by som komicky. Ja som si uz zobrala do hlavy par nazorov, ale nebudem zo seba robit to, co su oni. Ked mi niekto vadi, mi proste vadi...to kazdy v zivote stretne aspon jedneho takeho cloveka

Filip TT

To že to človek vie Mišulík, to ešte neznamená, že to má vždy silu naplniť. Viem aj to, že by som neskoro večer nemal jesť :)

Ale je to tak, že keď mám dosť času, tak sa obvykle s vecami vyrovnám. A ty máš dlhodobý problém, tak máš dosť času sa s tým vyrovnať. Nepôjde to hneď, ale kto hľadá, ten nakoniec nájde. Myslím si, že potom by sa u vás mohli zlepšiť veci. Keby si bola ten člen, čo tam prináša pokoj a nadhľad, malo by to tam po čase svoju odozvu.

Filip TT

Hej presne tak Misulik, ked rozumieš tomu, že niekto reaguje detsky a nič s tým nespravíš, tak mu daj len jedno vyvetlenie, aby nebol ignorovaný a tým je to z tvojej strany vybavené. Nie je to o tebe, je to o tom, že on reaguje detsky a ty to nezmeníš.

Misulik55

Ja som uz v prispevku napisala, ze beriem vsetky uprimne nazory. Vobec to nie je o tom, ze by som sa citila zranena, ked mi teraz niekto napise nejaky jeho nazor. Preco by som sa tak mala citit? Ja som len davala do podvedomia, ze niektori tu napisali vyslovene detske zmyslanie - "ty im zavidis" vid Denka. A pri takych mozes x krat vysvetlit, ze to nie je tak a aj tak si budu vraviet svoje. Toto pre mna nazor nie je. Ine nazory beriem, co maju hlavu a patu, z coho si mozem zobrat usudok a nie len sproste okecavanie toho, aka som ja sprosta, ze to stale riesim dni a noci a zavidim.

Filip TT

Misulik - vidím, že v tom poslednom príspevku sa snažíš písať už v trochu inom duchu ako predtým - to je dobre. Zároveň dávaš najavo, že sa ťa dotkli niektoré komentáre - to je v poriadku, ale nie je PRE TEBA dobré, že sa s tým nevysporiadavaš. To ti sadá do podvedomia a do duše ako ďaľšia otvorená rana, že si nebola niekde prijatá.

Písal som ti, že riešením je pochopenie pre jednanie druhého, t.j. dívať sa na chyby druhého, ktorých sa dopustí voči tebe tak, ako sa dívame na chyby úplne malých detí. To ťa vynesie hore, budeš nad vecou, budeš mať nadhľad a nebude ťa to zraňovať.

Pozri, pekne to tu previedol lyst, ktorého sa tiež niečo dotklo, ale má jednoducho vyššie pochopenie, má nadhľad a je zjavne nad vecou. Nepredpokladám, že sa tým počas dňa trápi.

Misulik o tomto to je - toto je riešenie aj pre teba. Nie je to o tom, že sa umáram v čiernych myšlienkach ako mi niekto lezie na nervy a dávam mu to pekne najavo, nie je to ani o tom, že v duchu prežívam zranenie alebo hnev a navonok sa tvárim kamarátsky - že NAOZAJ beriem chyby druhých ako detské. To je to, čo mi dá nadhľad nad nimi, prinesie mi pokoj a nezraňuje ma to.

Misulik55

Ty musis byt za to velmi vyspely. Nie nie ja beriem vsetky nazory, ja neviem co si tu o mne myslite. Aj uprimne dakujem za to, nie kazdy ma rovnaky nazor :) len vies, nie vsetky komenty su ako sa povie "k teme" a pridu mi, ze ludia este zo mna spravia debila. A ze im zavidim a neviem co vsetko :) velakrat som sa tu vyjadrila ze JA IM URCITE NEZAVIDIM, aj ked je to pre vas nepochopitelne niektorych ale okej, kazdy je iny :) dakujem ludia za nazory este raz, aby ste si nemysleli ze som nejaka zmyja ktora im zavidi "ich peniaze" a ja sa neviem ani podakovat :)

lyst

nezaujimaj sa, zakladatelka nas priamo v nadpise ziadala o UPRIMNY nazor. To aj dostava, co som za svoj uprimny nazor dostal ja? Mam si jej temu precitat este raz a az tak komentovat :)
Zakladatelka je utocna, a ani len nahodou ju nenapadne, ze mozno ta chybycka bude v nej. Riadne utocna, ani sa uz moc necudujem, ze si skocila do vlasov s matkinym priatelom, ked je taka. Druhe nazory neakceptuje, tak preco sa pyta ludi o svoj nazor? A ked iny nazor nesuhlasi, tak sa ho ma faktami vyvratit... a nie sa vysmiat z prispievatela. Jasna znamka nevyspelosti...

nezaujimajsa1

to vy ste naozaj niektori taky blbi? asi naozaj neviete citat, ale stale si idete to svoje. dievcina sa pytala na normalny nazor, lebo uz nevedela ci je ona taka sprosta, ze si to domysla. a vy poniektori ako slepe ovce. zasmiala som sa na vasej debilite a ako viete urobit aj z cloveka, ktori sa postazuje debila.