Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

POPROSIM VAS O UPRIMNY NAZOR..

Príspevok v téme: POPROSIM VAS O UPRIMNY NAZOR..
Misulik55

Dobrý deň, chcela by som vedieť váš uprimný názor na túto situáciu, ktorá pretrváva už dlhšiu dobu. Budem rada za všetky názory aj rady.

Mám 18 rokov a moja mamina má priteľa už dlho (je to vážne - býva s nami). Na tom by nebolo nič zlé, ja jej to prajem, ale on je čudák. To je ale zas iná vec. Ide skor o jeho dcéry. Má dve dcéry vo veku okolo 20 a podla mna su strašne afektované, namyslené a vždy mali čo chceli ( ch mama má vysoký plat) no moja mama ma s nimi začína porovnávať.Mne však vôbec niesu sympatické, nemám rada také povahy aké sú oni a ešte tá pretvárka, je mi s toho zle. samozrejme on (ich otec- mamin priatel) ich bere ako užasne(čo je pochopitelne, su jeho vlastne) ale už aj mamina to v poslednej dobe vidí že vždy ked prídu na navšetvu sa len chvália kde boli, čo si kúpili, kolko penazi dostali a ako si niekde užívali. Celé je to len o nich. Ja už ani pri nich niesom ked prídu k nám lebo mne sa zhnusili celkovo. No moja mama ma najprv s nimi zrovnávala že keby som sa niekedy chovala ako oni, že su slušne a milé usmievavé a ja som vkuse zamračená a ani pri nich nikdy niesom, že mama ma vkuse pred nimi ospravedlnuje, ale ja nemám taký pocit že by som im tam chýbala(myslím ich dve- dcéry). Ja sa len nepotrebujem rozprávať s takýmito ľudmi čo aj ked nic nedosiahli sa chvália ako im mama zaplatila dovolenku a všetko možné(chvália sa cudzím perím a to doslova) Oni sú také povahy že pokial nemá niekto vysokú školu a nerobí v kancelárii tak je to pre nich ľudský odpad..S takými ľudmi ani slovo. Úplne to vidím. A najlepšie je, že tá mladšia sa chodí flákať do mesta a popíjať kade tade po lavičkách ale hlavne že chodí na vysokú a je velice múdra...Preto vravím že pretvárka pred ockom. Som ztoho smutná pretože ani nechápem ako sa to niekomu môže páčiť. Mna mama vždy vychovávala tak, že nemám byť namyslená, ked si potrebujem kupiť oblečenie si na neho idem zarobiť a celkovo sa postarám o seba. a stále mám smolu. ako je možné že takéto PIPIENKY majú štastie, majú všetko... nespravodlivosť. a nie nie je to závisť - ja taká niesom. Dakujem za vyjadrenie čo by ste robili...

Filip TT

Misulik, keď chápeš druhých, nerobíš ani tak službu im, ako SEBE. Pozri, je ti dobre, keď si zatrpknutá, bez nálady, s čiernymi myšlienkami, je to pre teba dobré prežívať dni svojej mladosti v takomto duševnom rozpoložení?

Ich nezmeníš, jediné čo môžeš zmeniť je, že sa vrátiš k svojmu duševnému pokoju. Ten pokoj nájdeš ak svojim chápaním presiahneš to, čo ťa rozhadzuje.

To neznamená, že si už nebudeš uvedomovať ich chyby, budeš si ich uvedomovať ale svojim chápaním ich presiahneš, takže ťa to nebude zraňovať.

Predstav si, že sú to úplne malé dievčatká, dajme tomu 5 ročné. Predstav si, že sa s tebou hádajú o hračku alebo že ti nechcú požičať tú svoju. No tak môže ťa to vytáčať do nepríčetnosti, môžeš sa skrz to umárať po nociach, chodiť smutná, bez nálady, nenávidieť ich - ale má to nejaký zmysel? Tam každý pochopí, že voči 5 ročnému decku je zbytočné to takto prežívať. Svojim chápaním ho presahuješ a si nad tým. Uvedomuješ si, že nerobia dobre keď ti nechcú požičať svoju hračku, ale si nad tým.

Tak isto sa na nich dá pozrieť aj teraz keď majú 20. Majú iné hračky a inak sa vyjadrujú ale inak je to to isté.Je to naozaj to isté a môžeš sa z toho dostať tak isto, ako keby mali 5 rokov. Aj teraz ich môžeš svojim chápaním presiahnuť a byť nad tým. Uvedomovať si ich chyby ale bez nenávisti, bez toho aby ťa to zraňovalo - vidieť, že skrátka ešte stále nedospeli, ešte ich to len čaká. Život ich naučí, ty sa o to ani nemusíš starať. Uvidíš. Skús si všimnúť na nich niečo dobré. Na každom človeku je aj niečo dobré. NIkto nie je skazený a nešikovní úplne. To im uznaj a skús sa tým povzbudiť.

Uvidíš, že keď sa ich budeš snažiť pochopiť, vyslobodí ťa to a vrátiš sa k radosti. Radosť závisí v menšej miere od vonkajších okolností. Radosť a pokoj dusše závisia od tvojho postoja k tým okolnostiam.

Misulik55

nnnuuu: jasne ze zijem pre svoj pocit...teraz nechcem aby ste si tu vsetci mysleli, ze ja tym zijem, lebo nemam nic ine na praci...ja mam dost vela veci sama a nieto sa este nad tymto pozastavovat vkuse...ja som to len napisala lebo uz to trva dost dlho a chcela som vediet iba nazory niekoho ineho co si o takychto ludoch mysli..lebo ja som mala doteraz taky pocit ze taketo typy ludi su bohovia...kazdy ich ma rad, obdivuje ich, su ziadany..preto som to tu pisala ci to je naozaj tak, ze pretvarka a falos su teraz prednosti a uprimnost sa berie ako hriech...tot vse

Misulik55

Filip TT: a v com ich mam chapat?(este nebodaj podporovat)? Oni vobec niesu zronene tym ze tam nemaju otca, sami dobre vedia preco to tak je..aj ked som bola mladsia sa vzdy somnou odmietali rozpravat (ked som este nevedela ze su take)..stale len kecali kde si boli co kupit na seba, kde idu na lyzovacku, kde idu na dovolenku, ako sa prezrali napr. cez vianoce a potom mrncia ze priberu 1 dkg..a je este vela vela veci a ja nebudem ich otca prehovarat, ze nech si tie svoje pipenky uzasne taha niekam inam...este by som bola najhorsia, jednak u neho jednak u mojej mamy...ale ako som pisala, uz aj ona zacala vnimat konecne realitu...za co som rada lebo stale len porovnavacky s nimi...

nnnuuu

Tvoja mama im nadŕža len preto, lebo sú takpovediac v presile, ale akonáhle by odišli, tak neboj, prejaví sa ako správna macocha, ktorá svoje nevlastné deti nemôže mať nikdy úprimné rada:-) Ak by ich mala rada, tak by musela prepísať celé dejiny a to sa ešte žiadnej nepodarilo. Milujúca macocha - ha, ha. A čo sa teba týka, tak skús dlhšie porozmýšľať, že čo vlastne chceš? Chceš žiť pre názor susedov alebo pre svoj vlastný dobrý pocit? Nám sa chvália trebárs susedia, že boli na dovolenke - ha, ha akoby sme im mali závidieť, chcú ten pocit v nás vyvolať, ale to sa im nepodarí, ani keby robili stojky na hlave a kývali ušami. Pocit dôležitosti niemanda povznáša, remember:-)

Filip TT

Misulik, tie pipenky nemajú v živote až také šťastie ako sa ti javí. Pravdepodobne prežili búrlivé obdobie keď sa manželstvo ich rodičov rozpadalo. Teraz musia strpieť, že ich otec robí vlastne otca tebe. Ty si s ním viac ako oni. Tebe sa on nemusí páčiť, ale pre nich je to ich otec, ktorý ich má rád. Byť jeho dcérou bolo ich výsadné postavenie, teraz sa o to delia s tebou. Môžu síce mať viac peňazí, ale prišli o otca, ktorý je u vás. U teba.

Misulik, do života je veľmi dobré vedieť predstaviť sa seba v úlohe toho človeka o ktorom uvažuješ. Že v akej situácii sa nachádza, v akých vzťahoch žije, aké vplyvy sú na neho, čo asi prežíva, ako sa veci javia jemu - potom tomu človeku porozumieš. A keď budeš ľuďom rozumieť, ako chápavá a prijímajúca, budú mať v teba dôveru, lebo budú cítiť, že im rozumieš a neodsudzuješ ich. Keď druhých odsudzuješ, vtedy sa javíš byť veľmi nepríjemná a arogantná. Takže si to môžeš na týchto svojich dvoch svojich "nevlastných sestrách" s ktorými zdielaš ich otca nacvičiť. Bude sa ti to v živote veľmi hodiť. Uvidíš. Takýchto zranených ľudí stretneš ešte veľa.

Misulik55

lyst : ty si to asi nepochopil/a... ved som pisala o tom, ze ostatny im tie pretvarky zeru, ale ja taka niesom. A nie som ten typ co toto strpi...preto som chcela vediet od ludi co si o tom myslia a aky maju na to nazor... ale tyka sa to mna a nie ludi okolo..

lyst

Kaprto,
ja som to vzal z pohladu ostatnych okolo zakladatelky. Potom trochu uz objastnila, co stvara matkyn priatel, ale aj tak bez vetra sa ani listok nepohne... Vas co rozoberate cisto pohlad zakladatelky, je dost. Na problemy sa treba vediet pozriet z viacerych stran, nie len z jednej zaujatej...

Misulik55

Laurora: tiez dakujem za nazor....ale je nieco ine byt stastny zo zivota, usmievavy, mily ze to z toho cloveka naozaj vyzaruje(da sa to rozlisit)... ale nieco ine je afektovanie a hranie divadielka, len aby zaposobili (hlavne na otca) a pritom je pravda uplne ina a biju sa do hrude ake su uzasne a same seba klamu, az ti to je smiesne...no niektori ludia im to vedia uverit...ja ale velmi dobre viem co su zac, velakrat som sa presvedcila o opaku (konkretne u nich dvoch)...ja neviem kazdy to ma inak, niekto to vie strpiet ale ja fakt nie...ja by som ani nedokazala uz sa s nimi normalne rozpravat lebo mam sto chuti im normalne uz nieco povedat...ale tak co s tym narobim, ako pisem, snazim sa im vyhybat...

Laurora

Ahoj, pise, ze nevies co mas robit....ale ty s tym nemozes spravit nic...zostan taka aka si a nauc sa prilis nerozoberat ludi, ktori ti zato nestoja a s ktorymi si nerozumies. Povrchnych ludi budes mat vsade naokolo, na vyske, v praci...hocikde. Je ich vela, ja mam take kolegyne co v kuse riesia len drahe oblecenie, iPhony, s kym uspesnym sa vyspia, s manazermi atd...najprv som sa nad tym pohorsovala, ale teraz je mi to totalne jedno, ani to nikomu nehovorim uz, lebo ma take osoby vobec nezaujimaju...a prichadzam s nimi do kontaktu kazdy den. Naucila som sa zit v takejto spolocnosti. Myslim si, ze mamke to nevysvetlis momentalne ked je zamilovana a snazi sa aby ju otcove dcery mali rady. Podla mna nato pride casom aj sama...mozes jej jemne naznacit, ze si proste ina a ze ste si nesadli... Ale ked ti mamka vycita aby si nebola zamracena tak ma pravdu, spolocnost ma rada ludi, ktori maju na tvari usmev a snazia sa bt v zivote stastni. Ja sama sa takymi ludmi obklopujem. Skor sa zameriavaj v zivote na to dobre, mas cely zivot pred sebou, dobre si rozmysli co s nim urobis, na aku skolu pojdes co budes robit, akeho zivotneho partnera si vyberies...a je dobre, ze vies rozoznavat materialnych a nematerialnych ludi... nie kazdy to vie a uz vobec nie ludia na tomto fore. Zivot je aj o tom akymi ludmi sa obklopujes ;)