Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

POPROSIM VAS O UPRIMNY NAZOR..

Príspevok v téme: POPROSIM VAS O UPRIMNY NAZOR..
Misulik55

Dobrý deň, chcela by som vedieť váš uprimný názor na túto situáciu, ktorá pretrváva už dlhšiu dobu. Budem rada za všetky názory aj rady.

Mám 18 rokov a moja mamina má priteľa už dlho (je to vážne - býva s nami). Na tom by nebolo nič zlé, ja jej to prajem, ale on je čudák. To je ale zas iná vec. Ide skor o jeho dcéry. Má dve dcéry vo veku okolo 20 a podla mna su strašne afektované, namyslené a vždy mali čo chceli ( ch mama má vysoký plat) no moja mama ma s nimi začína porovnávať.Mne však vôbec niesu sympatické, nemám rada také povahy aké sú oni a ešte tá pretvárka, je mi s toho zle. samozrejme on (ich otec- mamin priatel) ich bere ako užasne(čo je pochopitelne, su jeho vlastne) ale už aj mamina to v poslednej dobe vidí že vždy ked prídu na navšetvu sa len chvália kde boli, čo si kúpili, kolko penazi dostali a ako si niekde užívali. Celé je to len o nich. Ja už ani pri nich niesom ked prídu k nám lebo mne sa zhnusili celkovo. No moja mama ma najprv s nimi zrovnávala že keby som sa niekedy chovala ako oni, že su slušne a milé usmievavé a ja som vkuse zamračená a ani pri nich nikdy niesom, že mama ma vkuse pred nimi ospravedlnuje, ale ja nemám taký pocit že by som im tam chýbala(myslím ich dve- dcéry). Ja sa len nepotrebujem rozprávať s takýmito ľudmi čo aj ked nic nedosiahli sa chvália ako im mama zaplatila dovolenku a všetko možné(chvália sa cudzím perím a to doslova) Oni sú také povahy že pokial nemá niekto vysokú školu a nerobí v kancelárii tak je to pre nich ľudský odpad..S takými ľudmi ani slovo. Úplne to vidím. A najlepšie je, že tá mladšia sa chodí flákať do mesta a popíjať kade tade po lavičkách ale hlavne že chodí na vysokú a je velice múdra...Preto vravím že pretvárka pred ockom. Som ztoho smutná pretože ani nechápem ako sa to niekomu môže páčiť. Mna mama vždy vychovávala tak, že nemám byť namyslená, ked si potrebujem kupiť oblečenie si na neho idem zarobiť a celkovo sa postarám o seba. a stále mám smolu. ako je možné že takéto PIPIENKY majú štastie, majú všetko... nespravodlivosť. a nie nie je to závisť - ja taká niesom. Dakujem za vyjadrenie čo by ste robili...

Denka24

Misulik55 - mala si napísať, že otca už nemáš, nie sme jasnovidci, tak sa hneď nemusíš urážať. Ale vidno, že si nevyrovnaná osoba a ako som už písala, tie dve sú tvoj presný opak, preto ťa tak štvú. Nemáš im závidieť, ale ty vidíš len seba a svoj neveľmi radostný život (v porovnaní s ich životom) a čakáš, že ťa teraz snáď všetci budú ľutovať a brať na teba ohľady.

Denka24

10klauda10 - ty musíš byť nejaká zakomplexovaná osoba a vôbec si nepochopila, čo som napísala. A nehanbím sa za svoj komentár, keď chcela úprimný názor tak ho má. Hanbiť by si sa mala skôr ty za to, že nevieš prijať názor odlišný od toho tvojho. Nezastávam sa tých dievčat, netvrdím že je správne v ich veku žiť z peňazí rodičov a ešte sa tým chváliť, ale čo by si ty robila na ich mieste? Len nenapíš, že ty by si ponúkané peniaze od mamy odmietla a išla by si si ich radšej zarobiť, tomu neuverím :DD. Keď majú možnosť dopriať si luxus, tak to využijú, žili tak zjavne celý život a je naivné si myslieť, že zo súcitu k Misulik55 sa teraz zmenia. Takže namiesto vyplakávania a sťažovania sa na fóre sa milá Misulik55 radšej prispôsob novej situácii, lebo ak sa nemieniš odsťahovať, iné ti ani nezostáva. Ony sú také aké sú, s tým nič nespravíš, to si uvedom.

10klauda10

denka: co tu pises za kraviny....kolkokrat tu pisala, ze nenapisala ani trochu z toho ake su ale normalny clovek ( co ty asi niesi) to vie pochopit a vie si domysliet.. a prepac ale toto co si ty tu teraz napisala, nema ani hlavu ani pätu, ty asi nevies citat, byt tebou by som sa zakopala za tento koment co si tu postla. Je mi z teba zle.

misulik: uplne ta chapem mali sme podobnu situaciu doma, akurat to, ze moja "sestra" ma 7 rokov a ja som jemu robila pestunku ked ju mal u nas na navsetve (na vikendy si ju braval, tak to mal dohodnute) a to bol maly satan. Takze bud rada aspon v tomto lebo stale to mohlo byt horsie..dufam ze sa to u vas napravi, drzim palce :)

Misulik55

Denka24: aj by som isla k otcovi, kebyze ho mam...najprv si zvaz slova moja zlata, kym nieco vypustis do eteru...nevies koho tym mozes zranit..a takychto ludi sa na nazor nepytam..z daleka ma nepoznas a nepoznas ani ich, to co som sem napisala je len stipka toho ake su..a luxus? Za mamine peniaze, ked ma jedna 21 a druha 26? :D to im mam ako zavidiet? Keby to aspon maju za svoje peniaze a nie sa ako pisem chvalit cidzim perim a este vravia ako si ONI KUPILI...ale ako vidim tak nakoniec som sa nemylila...aj takychto ludi sa vedia niektori jedinci zastat... :D a pritom im to pride normalne..

Denka24

Filip TT - prečo by sa jej mama mala rozísť s priateľom len preto, že jej dcérenka sa nevie novej situácii prispôsobiť?? Naopak, myslím si, že dcéra je už dospelá, tak keď sa jej nepáči, nech sa odsťahuje, prípadne aj k svojmu otcovi. Ja to vidím tak, že ona len žiarli na otčima a jeho dcéry, ktoré mali v živote očividne viac šťastia a ona si to pri nich zakaždým uvedomí. Všetci by sme chceli mať bezstarostný život v luxuse, ale nie každý má to šťastie, a ony dve ho majú (aspoň zatiaľ), tak prečo si to neužiť kým sa dá?? Ktovie čo ich ešte čaká.

Filip TT

Misulik - no dalo by sa to riešiť tak, že tvoja mama sa s tým priateľom rozíde. Najlepšie je, keď rodičia vychovávajú svoje deti a keď deti sú vychovávané svojimi rodičmi.

Nie je to tvoja chyba, že takto ideálne to zariadené nemáš. Musiš sa Misulik starať ako čo najlepšie prežiť v tej situácii ktorú máš. Ja som sa ti snažil dať návod, ako by sa to dalo. Tak aby si to prežila vyrovnaná, pokojná, bez neuróz.

Nemáme vždy ideálnu situáciu, nie sme vždy obklopení ideálnymi ľuďmi a nemôžme čakať kým sa to zmení. Vtedy ide o to, aby sme to zvládli.

Misulik55

Filip TT: prepac, ale nepochopila som toto tvoje prirovnavanie..ja som iba chcela vediet nazor, ako by to niekto riesil, alebo aspon pochopenie...lebo fakt som v niektorych situaciach, hlavne ked som bola mladsia mala pocit, ze ma nikto nechape..ani vlastna mama...a oni mozno maju dobre stranky, ale neukazali ich este