Ahojte dievčatá mám 11rokov a mám na vás pár otázok
Dnes som dostala prvú menštruáciu
1.Vložky alebo tampony?
2Mám si dať aj na noc vložku alebo tampon?
3. aká to bude bolesť?
4 aká bude prvá mensštruácia?
5. mám sa báť?
6 . aký je to pocit
Proísm pomoc
Prvá menštruácia
Tak neviem, nemusí hneď, ale keď aj ráno bude tak neviem nooo prečo...ale stáva sa aj také...No akože aj ja, ale nie je to veľmi dobré a určite nie veľa, čistá voda je najlepšia, lebo všetko to je jemné a na intímnu hygienu sú špeciálne určené mydlá takže...
No lebo je to výtok...Páchne podľa situácie tela, niekedy nepáchne vôbec, inokedy podľa toho, koľko čoho máš v tele a prejaví sa to, aj keď niečo nie je v poriadku.
teraz sa radšej umývaj iba poriadne tou vodou.
Dobre tak počkám ale to pichanie a štípanie neprestáva
Ne niekedy si tam dá aj mydlo je to zlé?
a prečo ten výtok smrdí?
Nech sa vyjadrí aj bubliii, ale podľa mňa ti príde tá menštruácia, nerob si také stresy, tie prvé sú všelijaké a rôzne porozhadzované a aj roky po tom to ešte tak môže byť. To pichanie a tak..hm..malo by to prestať, umývaj sa vodou tam dole a nedávaj si tam nejako šampón a takto.
Pekný deň a hlavne kľud. ;-)
Ahojte teraz som prišla zo školy a vždý mám iba výtok ale cítim tam dole v okolí celej vagíny také pichanie a trochu aj štípanie
čo to je?
Prosím pomoc
Súhlas, daj si vložku, krv to je, časom bude červená, tak zajtra alebo už dnes...
Pekný deň.
Výtok, krv.. nič iné by to nemalo byť.. tmavá farba je OK, aj ja som to tak mala kedysi
To mu chápem ale aj včera aj dnes som mala niečo hnedé na nohaičkách a dnes ráno to bolo až do čierna čo to je?
Alicka, už sme to sem písali veľakrát. Toto bude ešte len tvoja tretia menštruácia, takže je úplne normálne, že nepríde presne za mesiac. kludne to môže byť 2 týždne, kludne 2 mesiace. A takto to môže byť ešte celý rok alebo aj viac rokov. Takže možno už prichádza ďalšia. Takto to proste je, každé dievča potrebuje iný čas na "úpravu" cyklu.
Prosím poradíš mi
No problém je ten že menštruáciu som mala naposledy 28.8 a dnes je iba 15.9 a na dnes som si dala biele nohavičky lebo že nič mi nemá prísť a ráno som išla na wc pozrem na nohavičky a tie sú celé od niečoho hnedého
čo to je?
A dala som si intímku a pred 5minutami som si ju vybrala a zase celá hnedá
čo to je prosím porad?
a ešte mám jednu otázočku