zistil som ze mi je strasne dobre

Príspevok v téme: zistil som ze mi je strasne dobre
stastneslobodny

ahojte ludia neviem ci to tak mate aj vy ale ja som zistil ze som bez vztahu uplne stastny....uz rok a pol nemam babu ale vobec mi nechyba.... milujem tu svoju pohodu a volnost nikto mi nevyvolava do roboty nikto mi nerobi sceny ked idem na pivo....nikto ma nekontroluje a nezduva sa a neuraza...zistil som ze partnerka mi vobec nechyba....nieje nad tu uzasnu pohodu... mate to tak aj vy?

samucka

No mne uz len slovne spojenie "strasne dobre" vyznieva ako ze autor pred cimsi uteka, ak riesime autorovo vyjadrenie, cize mi to znie bud nedoveryhodne alebo ze mal proste lepsi den v ramci akejsi citovej euforie popri ktorom svoj realny stav osamelosti vobec nevnimal, takze to citil nejak takto. Podla mna je ta predstava dost oslobudzujuca - ak clovek, ktory si predtym nedokazal predstavit zivot bez vztahu, odrazu objavil "caro samoty" bez ohladu na to, ci to tak planuje na isty cas alebo navzdy. Len on vie jak to ozaj citi.

Co sa tyka mna, ja volim mensie zlo (pocitovo mensie samozrejme), cize na co som zvyknuta a co mi je po vacsinu zivota blizsie, zatial teda.

bagramian

mna osobne nie je nic do toho, ako je kto stastny. Ale som presvedceny o tom, ze vacsina ludi, ktori vyhlasuju, ze su sami stastni, to len hra. Urcite su tam aj vynimky, nevravim. Co sa tyka odbornej pomoci, nie je dovod hanbit sa zato. Nikto nevravi, ze clovek ma hned utekat k psychiatrovi a hltat oblbovaky. Ale obcas si posediet s psychologom urcite prinesie aj nejake ulavy, pomoze odburat blok a clovek sa lahsie zaradi do spolocnosti. Z dlhodobeho hladiska samota nie je dobra a ja si uz neviem predstavit byt sam. Uprimne chapem ludi, ktori sa velmi sklamali a uplne zanevreli voci vztahom. Ale kvoli tomu vyhlasovat, ze ostanu do konca zivota sami a "stastni" nie je dobre riesenie. O tom som presvedceny.

samucka

No vidis bragramian a mne pride este smutnejsie zit osamely zivot s barierami v spolocnsoti ludskej bytosti a pritom sa tvarit, ze to tak nie je. Ale ludia maju ine paky...trebars lieky, alkohol, drogy a to jedine im umoznuje v comsi tak smutnom fungovat, inak by bolo radsej sami. Ale na tomto dobre vidiet, ze kazdy je stavany na nieco ineho a znesie celkom ine veci. Niekto hned bezi k odbornikovi len aby utiekol pred sebou samym a dokazal fungovat vo vztahoch, ktore mu v konecnom dosledku neorbia vobec dobre, ale aspon nebude sam a moze to na niekoho zvalit - naprikald na lieky, ktore nezaberaju a podobne.

bagramian

veru, zit osamely zivot, s nejakymi barierami je naozaj uzasna vec. Tolko sa to tu omiela, ze som tomu uz tak tak uveril. Ale nezalezi na tom, ci tomu verim alebo neverim ja... uplne staci, ak sa vam podarilo presvedcit samych seba. Podovodne som nemal v plane reagovat, ale po zbeznom prebehnuti diskusie musim bohuzial konstatovat, ze niektori prispievatelia potrebuju odbornu pomoc. A mozno ani to im nepomoze.

samucka

Ja sa necudujem praveze nicomu a ani po tebe nechcem ziadne pochopenie a rady vobec. Pre mna je najdolezitejsie, ze to chapem ja a mne podobni. Viac uz k tebe nemam co... jak teraz, tak ani v buducnosti.

LAXMI

Necuduj sa, ze si sama a sama aj zostanes. Ak teda vies vsetko najlepsie, tak preco to neaplikujes vo svojom zivote?
Ci sa tu hras na chuderku a chces iba odpovede muzov Ferlihitka?

samucka

Tak to si na omyle. Mne sa nepaci tvoj sposob popierania toho, co je nepopieratelne a ani som sa ta na nic nepytala, lebo v tom mam viacmenej jasno. Pis si co chces, ja si tiez budem bez ohladu na tvoje namietky, ktore sa ma absolutne netykaju.

LAXMI

Nevyziadane rady? Tak to ti ich tu dali vsetci.
Naco sem pises? Trpis samomluvou?
A ty si zas nepochopila, ze davas ludom svoj nevyziadany pribeh.

samucka

Tvoje rady so mnou nemaju nic spolocne, preto nechapes nic z toho,o com pisem, ale ja to neadresujem tebe, skor opisujem moj pohlad na vec - to sa tyka kazdeho, kto dava nevyziadane rady, ktore mozno pomahju 90 percentom ludom, ale mne zial nie. Ty si tiez nekupis obraz niekoho len preto, aby si sa mu zavdacila, pricom s tebou vobec nerezonuje a vlastne sa ti ani nepaci.