Neviem co mam robit. Mam priatela, viac menej spolu uz chodime, ako osoba je mi strasne blizky zivot bez neho si viem len tazko predstavit..lubim ho, len problem je co sa tyka sexu. Ja nie som schopna mat sex, mam na to svoje dovody a som si s tym takmer 100% ista..aj ked ma sex.vzrusuje a paci sa mi, aj tak to nedokazem. Sme len na zaciatku vztahu tak som rozmyslala ze by bolo dobre to ukoncit cim skor ak to nebude mat ziadnu perspektivu, nech mu zbytocne neublizujem, aj ked neviem ci to zvladnem dat mu zbohom. Ale inak to asi nepojde. Je to asi dobry napad vsak?
Vzťah bez sexu
Myslim vylucny zvazok so vsetkym co k tomu patri vratane spolocneho majetku a deti, nie okamihovy.
Ale to uzko suvisi, inak by manzelstvo nemalo ani zmysel, nanajvys polygamne - to by bolo pre teba, iny druh manzelstva by bol pre teba utrpenie ci nanajvys pretvarkou.
11111111. Napisala si, ze mas priatela, viac menej spolu uz chodite
Myslim si, ze ak sa nechces nikdy milovat (to znamena - nikdy, plati to aj co sa tyka partnerskeho vztahu ci manzelstva), tak by si mu to mala oznamit a uprimne povedat. Cim-skor. Aby o tom vedel a rozhodol sa sam, co a ako dalej. A do buducnosti by bolo asi cestnejsie a ferovejsie, nevyhladavat taketo vztahy (kde obaja nechcu to iste a tyka sa to dost podstatneho pre vztah) a nenamotavat zbytocne muzov. Lebo jedno je napr.cakat na milovanie a sex az do manzelstva. Ale ak ty nechces nikdy ziaden sexualny vztah a akt - tak bud cielene takehoto muza hladaj, alebo zi samostatne single bez potreby zdielat svoj zivot s inou ludskou osobou. A to cielene hladanie som myslela tak, ze si das mozno inzerat, ze hladas niekoho takeho, ako si ty sama. Lebo inak sa moze casom do teba niekto zalubit namotat a ked mu takuto podstatnu informaciu oznamis az potom, ked uz su tam vlozene emocie city zalubenost ai, tak budete zbytocne trpiet a trapit sa, obaja
Odporucala by ti navstevu psychologa
Angelika3 - ja som nepísal, že sa mi veľa žien páči, ale, že ich ľúbim a to je rozdiel :)
A kľudne by som to povedal aj partnerke - ak nepochopí, tak ako teraz ty je to len jej problém :D
Ale inak s tebou súhlasím. Druhú situáciu posúdiť neviem. Mať s niekým najskôr sex a následne sa vďaka nemu do osoby zamilovať som neskúšal a ani po takomto niečom netúžim. Ale môže byť ak také niečo poznáš.
Ved to, kazdy k tomu potrebuje ine podmienky a okolnosti, aby sa vedel aj uvolnit, inak by sex a milovanie nestali za nic, ci stali len pre jedneho z nich a druheho nie.
Preto by sa mali davat dokopy ludia s rovnakymi presvedceniami v tomto, inak to bude vytvarat zbytocne tlaky, natlaky a obmedzenia.
Mesačný princ, tebe sa asi veľa žien páči, ale to predsa neznamená, že ich aj miluješ :-) Teda aspoň dúfam :-D Lebo neviem čo by povedala žena svojmu mužovi, keby jej oznámil- "vieš miláčik, ja inak ľúbim veľa žien"
Ale to je jedno, chcela som tým len povedať, že keď niekoho milujem, chcem sa s ním spojiť aj fyzicky, proste ide to ruka v ruke a vtedy je to o niečom inom ako iba sex bez lásky a naopak aj cez sex sa dá precítiť láska.
22222 - ako napíšeš :)
Osobne sa nestotožňujem so žiadnou formou nátlaku. Čo ti zaručí taký manželský sľub? Že ťa nebude mlátiť alebo podvádzať? Čo ti dá ak budeš chodiť do kostolov a počúvať farárov a na druhý deň ťa zrazí auto???
Radšej sa milovať a niekým, s kým to tak cítim, ako čakať na niekoho, kto nikdy nemusí prísť.
U mňa je život o okamihoch :)
Ja nie, tak ako aj vydata mozem byt len za jedneho a ineho by som nebrala jak to manzelstva, tak do postele.