celkom sa uzavriet

heleney

Ale ked sa v sebe tak nadstavíš a naprogramuješ, už to očakavaš, tak to tiež nie je dobré-lebo myseľ tak funguje.
Otvarať sa tomu koho vyslovene dobre poznáš a ťa nesklame,a keď áno tak isť ďalej-aj od neho a sa v tom neanalyzovať.Alebo sa može ten dotyčný uvedomiť a zmenit.
Uzavretosť, neprístupnosť je celkom dobre.človek potrebuje byť aj sam s myšlienkami.
Potom sa občas keď treba otvorí.Ale keď potrebuješ jest, bývať, nakupovať a vybavovať-je nutné komunikovať.
Tie komunikačné veci sa daju natrenovať.Aj sebavedomie.Som hodnotný,človek, maličkosti ma nerozhádžu.....
Kniha od R. Clarsona s manželkou -Netrapte sa pre maličkosti-hovorí tam že ak všetko budeš neustale rozoberať, tak sa nikde nedostaneš a vzťahy možu ináč vyjsť.Stredná cesta.
Tiež to pochopil až pri druhom manželstve-aj tak bol vyťažený-nevieme či to aj dodržiaval

heleney

Ale ked sa v sebe tak nadstavíš a naprogramuješ, už to očakavaš, tak to tiež nie je dobré-lebo myseľ tak funguje.
Otvarať sa tomu koho vyslovene dobre poznáš a ťa nesklame,a keď áno tak isť ďalej-aj od neho a sa v tom neanalyzovať.Alebo sa može ten dotyčný uvedomiť a zmenit.
Uzavretosť, neprístupnosť je celkom dobre.človek potrebuje byť aj sam s myšlienkami.
Potom sa občas keď treba otvorí.Ale keď potrebuješ jest, bývať, nakupovať a vybavovať-je nutné komunikovať.
Tie komunikačné veci sa daju natrenovať.Aj sebavedomie.Som hodnotný,človek, maličkosti ma nerozhádžu.....
Kniha od R. Clarsona s manželkou -Netrapte sa pre maličkosti-hovorí tam že ak všetko budeš neustale rozoberať, tak sa nikde nedostaneš a vzťahy možu ináč vyjsť.Stredná cesta.
Tiež to pochopil až pri druhom manželstve-aj tak bol vyťažený-nevieme či to aj dodržiaval

Mesačný princ

Mia234 - človeka nemôžeš spoznať nikdy :) Aj keby si s ním prežila celý život.
Nesklamú ľudia ale len naše nenaplnené očakávania.

Nájsť ľudskú bytosť, pri ktorej by si mohla druhá ľudská bytosť dovoliť byť slabou je priam zázrak. Ale občas sa zadarí :)

Človeka som vždy dokázal odhadnúť okamžite. Neviem či je to dobré, asi je to v podstate prekliatie, pretože som vždy vedel, ako dlho budem s danou ľudskou bytosťou zdieľať svoju životnú cestu. A podľa toho som sa vždy zariadil.
Vedel som, že odo mňa odíde manželka a aj to, že ma bude podvádzať. Viem odhadnúť človeka už ke´d sa na neho pozriem.

Povedz - je to dar? Chcela by si takúto schopnosť?

Ako ti tu už písali, je to všetko o očakávaniach. Načo sa rozdávaš a očakávaš to isté od druhých? Nejde o to neočakávať, to žiadny človek nedokáže. Skôr ide o to nebyť sebecký.
Ak sa chceš rozdať a dať niekomu viac, ako máš ok - to čo do toho dávania vložíš v tebe ostane. Ak tam vložíš lásku, tak už nikdy nebudeš riešiť podobný problém.
No ak tak vložíš zištnosť, vypočítavosť a sebectvo, tak vždy budeš očakávať, že sa ti ,,má vrátiť,, a ak sa ti nebude vracať, či sa vráti niečo odlišné, tak sa uzatvoríš pred ľuďmi. A dokonca si budeš myslieť, že ti podrazili nohy.

Takto to ale nefunguje. Skôr by som sa sústredil na to, ako človeka odhadnúť ešte prv, ako do neho vložíš seba :)

Xyzxyz

Netreba to s tou uprimnostou prehanat.a celkovo brat kamaratstva vazne sa nevyplaca.najlepsie mat len znamych,ktorym velmi osobne veci clovek nehovori,len take bezne.ved vzdy je tu internet na nejake zverovanie sa.

Prezyvka

a ja len chcem poukazat na to ze nemozes cakat od druhych ze budu rovnaki ku tebe ako ty ku nim. netreba byt odmerany a prehnane opatrny ale treba si stanovit hranice.

Mia234

Prezyvka - nesnažím sa zapáčiť, nesúď keď nepoznáš. Hovorím, len som reagovala na tému vo fóre a tam to končí.

Prezyvka

sama ale pises ze robis pre nich viac nez oni pre teba a potom ti vrazia noz do chrbta. si viac uprimna, si viac to, si viac tamto. snazis sa moc zapacit.

Mia234

Prezyvka - Tak už sa chápeme, takto som to myslela :) to je o tom, že očakávaš úprimnosť od svojich priateľov, keď im ju dávaš aj ty, potreba byť obľúbený je niečo iné.

Prezyvka

obavam sa ze si nepochopila :-)
je to totiz presne to iste. vsetci priatelia ti vrazia noz do chrbta a ty kvoli nim more prekracujes. robis pre nich taaak vela a oni pre teba taaak malo. hmm.