Keď by ste sa rozhodli uzavrieť pred celým svetom či už na určitú dobu alebo natrvalo, tak pred kým alebo čím by ste sa uzavreli ako prvým?
celkom sa uzavriet
Introvet nie je choroba ani lepra.Tak ako melancholik.
Vedia sa veľmi dobre vyjadrovat, aj povedať si čo chcu, aj sa prebíjať.Len sa im nechce.Vyhovuje im to tak že byť do seba-majú čas si usporiadať myšlienky.ATĎ.Je im dobre ako si to urobia oni.Nie su nastavení na ohodnotenie, je im to jedno.Keď mlčí niekto nie je blbý-je to už davno prekonané.Články z int. nie sú dobré.
Mesačný princ-nie si uplný introvert,Mne je iež celkom dobre samemu, ale viem si povedať-a nezaleží mi čo si kto pomyslí,ani ako ma ohodnotí-ve´d s väčšinou nežijem.Čo ma potom.
Mesacny som rodeny skeptik takze neviem no. Ale ja by som sa na to nedal.
Inak tu su nejake vystizne clanky o introvertoch. Sice to nie je totalnej izolacii introverzia neznamena totalnu izolaciu ale je to fajn pre lepsie pochopenie introvertov a doplnam ze si myslim ze niektori introverti mozu byt introvertnejsi nez ini.
Dal so iný link, tak dúfam, že tento nezmaže :D
Mesacny, nespia a nejedia ? Tak takych nepoznam ale to som ma mysli ani nemal. Taki ak este ziju maju vazny zdravotny problem.
Ja som k tejto teme iba podotkol ze nie sme vsetci rovnaki a nemozeme sa vsetci uberat rovnakym smerom. Ako sam pises neda sa vsetkych napasovat do jednej sablony, proste to nejde, sme rozni. Anjelik upozornuje na nezdrave aspekty toho ked sa clovek celkom uzavrie. Ja si tiez myslim ze vsetko treba s mierou. Ale kazdy ma tu svoju mieru niekde inde a na to zas upozornujem ja. A to musi clovek zistit. Myslim ze dolezite ci uz pre autora tejto temy alebo kohokolvek je zistit ci to co chce je sucast jeho prirodzenosti a toho ako je nastaveny alebo naopak ide proti svojej prirodzenosti a v skutocnosti uteka pred niecim. Lebo v tom druhom pripade bude trpet.
Taktiez si myslim ze sucastou toho procesu zistovania, hladania je ze clovek sklzne aj ku takymto uvaham ako tuna autor temy. Je to normalne ale podla mna je dobre poskytnut rozne pohlady na vec a neostat len pri jednom.
Diablik - ja s tebou súhlasím :)
Nedá sa všetko zovšeobecňovať na každú ľudskú bytosť.
Dokonca niektorí ľudia nesexujú ,nespia, nejedia, takže ani základné potreby nemožno zovšeobecňovať.
Zrkadlenie a oživovanie v sebe je fajn, ale nie je to vždy jednoznačné a ako cez šablónu,
Každá ľudská bytosť je odlišná a každá vníma tento svet inak. nejestvujú zaručené rady, postupy či vzorce správania, ktoré ak si osvojí, tak bude konať tak, ako tí, ktorí si to myslia.
Anjelik ja len reagujem na tvoju reakciu. Nevytvaram si obraz o tebe. To mi zas omylom pripisujes.
Nie nikto nemusi sediet v lotosovom kvete ci co. Ano posilovat sa treba. Lenze tak isto je fakt ze nie sme vsetci rovnaki a preto je dobre spoznat sa a vediet sa stotoznit s tym co je komu prirodzene.
Diablik, aj ty si si o mne vytvoril obraz a len na základe pár slov. :o) Ver,, že niet pokojnejšieho človeka, ako som ja a nemusím nutne drepieť pri vode, v lotosovom sede a počúvať vrieskajúce vtáky. :oP
Zakladateľka, pred čím konkrétne sa potrebuješ chrániť a čím konkrétne ťa druhí ohrozujú? Ono my nie sme kukučkové hodiny, aby sme sa na povel zatvárali a otvárali. Druhí ťa svojou pozornosťou neohrozujú. To, čo ťa ohrozuje a vysiluje si ty, pretože tí druhí ti ponúknu iba svoju predstavu a ty ju v sebe oživíš, precítiš a to ťa stojí energiu. Preto sa potom cítiš unavená. Počúvaj druhých, ale ak rozprávajú niečo smutné, necíť smútok, ak niečo hrozné, netráp sa..iba sa snaž udržať v sebe pokoj a radosť. To im pomôže viac a tebe v konečnom dôsledku neublíži. Je to náročné, ale zosilnieť sa dá len opakovaním cvikov, :o) Preto nie je rozumné sa príliš uzatvárať. Svoj vlastný svet buduj poznaním, snívaním, fantáziou..aj za pomoci tých druhých. :o)
Urcite je dobre vediet vela o sebe, poznat sa. Ja napriklad viem rozlisit z akych pricin mi ludia vadia. Niekedy sa citim zranitelny lebo mam povedzme nejake nedoriesene veci. Ale inokedy som unaveny i napriek dobremu psychickemu stavu. Toto nepozna niekto kto nie je introvert alebo az silny introvert. Mam napriklad chvilu ze mam dobru naladu a som primerane spolocensky ale po nejakom case narozdiel od vacsiny v mojom okoli sa u mna ovela skor dostavi pocit unavy. Doslova. Normalne potrebujem oddych a prestavam sa postupne smiat aj s ludmi rozpravat v tej spolocnosti. Vela ludi sa potom cuduje a pyta co sa stalo a ci sa hnevam alebo som smutny. A predstav si dlhe dni ba tyzdne si vystacim sam. A ked uz tak si radsej popisem cez internet lebo to sa da lahsie regulovat. Odides kedy chces a bavis sa o com chces. Aj prilis vela hluku mi vadi. Mam rad ticho. Zboznujem jemny zvuk prirody, sum stromov, spev vtakov. Mam rad klud.