Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Strašne to ľutujem

Príspevok v téme: Strašne to ľutujem
koza2

Dobrý deň,

mám taký problém. V zlom dni a v moc zlej nálade som partnerovi vykričala veľa vecí (správala som sa ako žiarlivá zúfalá pipka)ktoré som nemyslela tak, ako som povedala. Proste človek sa zle vyspí, vytočí ho do nepríčetnosti aj maličkosť- no a v tomto zápale som to šplechla priateľovi do telefónu, samozrejme z ničoho nič. V ten deň nebol jediný, komu som sa ospravedlnila.Jediné čo mi povedal je, že na to potrebuje viac času ako 1 poobedie aby si to všetko uvedomil. samozrejme som sa ospravedlnila (do očí), priznala som chybu aj to, že som ochotná čeliť následkom, ktoré pravdepodobne prídu. Jediný feedback z jeho strany je, že to nemám hrotiť a bude to dobré. Ok nehrotím. Stalo sa to v stredu a vcera som mu ešte napisala ze nanho myslim a nech dava na seba pozor (neutrálna sms)......nereaguje... Nikdy som nič tak neľutovala ako toto....stalo sa vám to niekedy? Čo vám pomohlo situáciu riešiť? Ako dlho to trvalo?Vyriešilo sa to?

introvert

99%.... nuz mozno si to neuvedomujes ale presne tento postoj 99% je pliagou alebo jednou z nich ktore nicia partnerstva. Ked si s kymkolvek tak vam to nikdy nebude fungovat vzdy na 100, 99 ale ani 90 a ani 70 percent. Je to kolisave. Ale to neznamena ze ked to niekedy klesne ze treba z toho vztahu hned vystupit. Alebo dovod aby niekto do vztahu ani len nevstupil. Ja by som komukolvek poradil ze ked chces s niekym byt nelietaj v ruzovych oblakoch romantiky a idealov ale povazuj za normalne ze budu chvile ked si poleziete na nervy ked sa budete hadat dokonca si nebudete vzdy stale rovnako pritazlivi budete sa nudit a tak dalej a tak dalej. A do toho s tym vstupuj. Inak do toho radsej nechod.

Mesačný princ

introvert - dobre píšeš, čo píšeš :) Respektíve mám podobný názor. No bohužiaľ si v menšine a to, čo ľudia v prvom rade od vzťahu očakávajú je diametrálne odlišné od toho, čo si tu napísal ty, alebo ja.

Tolerancia ok, ale myslím si, že miera vzťah môže byť aj dokonalý :)
Ak nájdeš partnera, ktorý s tebou na 99% ladí, tak nie je o čom :)

Len ľudia sa dívajú na iné premenné, majetok, sex...a to ostatné..

,,priateľstvo a súlad sú až na konci.

Miera tolerancie je rozdielna a závislá do návodov, ktoré má každý človek. Ja preto tvrdím, že buď treba hľadať veľmi, veľmi podobné, alebo znížiť svoje nároky. A tu sa ľudia veľmi často seknú. Radšej idú do vzťahu, o ktorom si myslia, že je perspektívny a skúšajú či sa dokážu zladiť až následne. Alebo znížia nároky, pretože nechcú byť osamelí... No a potom to tak vo vzťahoch aj vyzerá.

introvert

A na introverta som ukecany ale este mi prislo na um. Ked su si dvaja priatelmi lahsie sa prekonavaju aj rozne ine problemy aj tie ako je byvanie praca a dokonca aj vyzor. Musia alebo mali by sa pacit ale napriklad z pohladu muza. Ak si rozumiem s tou zenou nemusi byt po stranke vyzoru tou najkrajsou na aku ja subjektivne v ramci svojich moznosti mam, moze byt kludne aj o cosi menej pritazliva a stale sa mi paci. Je to ale ine ked si rozumieme. Aj ten sex je iny. Len neviem ci s takymto uvazovanim nepatrim k mensine.

introvert

Ja mam niekedy pocit ze niektorym ludom ku spojeniu staci ze su muz a zena ze sa jeden druhemu pacia ze obaja pracuju a maju strechu nad hlavou. No a ......to je asi tak vsetko. A potom chcu spolu dlhodobo zit a mat deti. Uzasne. Urcite to vyjde....

Ja si praveze uz dlhodobo myslim ze aby to dvom fungovalo mali by si byt zaroven aj priatelmi. Hladat si partnerku ako dobreho kamosa je moja strategia. Isteze partnersky vztah ma svoje specifika ale je podla chyba hladat si partnera len podla hore uvedeneho. To nestaci.

introvert

Mesacny ja mam na tu toleranciu iny nazor. Neviem ako casto si s ludmi. Ja napriek introverzii som bol a aj som s roznymi ludmi casto. Vacsinou nedobrovolne a s hrstkou dobrovolne. Ale nie o tom som chcel. Moj poznatok z toho je taky, a nie iba moj, ze na kazdom cloveku najdes nieco na nom musis tolerovat. To plati aj pre vztahy s ludmi ktorych mas rad a travis s nimi cas dobrovolne. Napriklad aj dobry kamarat. Takze tolerancia je nevyhnutna sucast. Ty nemozes naivne cakat od ziadneho vztahu iba spokojnost a radost.

Ale to moje zladovanie malo este trosku aj inu pointu. Dvojica sa moze obohacovat. Ja nie som dobry v nejakej oblasti ale partnerka manzelka je. A naopak. A co viac, ja sa mozem od nej nieco naucit a ona odo mna. Napriklad hej.
Alebo rozdielne konicky. Nemusime vsetko ribit spolu alebo ak aj nie spolu ale mame rovnake konicky. Ved to by bola nuda. Moze byt obohacujucejsie a zaujimavejsie ked partnerka pride a porozprava mi o svojom zazitku. Podelit sa o rozdielne zazitky aj to je fajn.

Mesačný princ

introvert - veď nikde netvrdím, že je to striktne tak a že musia byť úplne na 100% rovnakí. Jasné, že sa musia obaja snažiť a byť tolerantní a vedieť sa zladiť. No to záleží od veľa faktorov, ktoré na ľudí vplývajú.

Väčšinou to 90% ľudí nedokáže pretože...

No pretože vnemy! Ako z okolia, tak to, čo určuje spoločnosť, výchova...atď.

Čo je správne a čo nie? Vieme a máme za svoje len to, čo nás naučili a čo tu vždy existovalo. Je samozrejme na každom z nás v akom vzťahu je ochotný existovať a miera tolerancie je tiež u každého iná.

No nemala by byť vo vzťahu vôbec. Mala by to byť skôr hudba, ako tu bolo napísané. To, že budem tolerovať nejaký hudobný nástroj v orchestri ešte neznamená, že to nebude vadiť...orchester bude ladiť ale ten tolerovaný nástroj ten súlad občas prekazí. Ale bude tolerovaný...

Vzťah by mal dvoch ľudí v prvom rade tešiť. Ak ich neteší, tak je niečo zlé a vzťah je zbytočný, ba priam kontraproduktívny.

introvert

Mesacny nesuhlasim s tym ze by mali mat vztahy len ludia velmi podobni az rovnaki. Rozdieli medzi ludmi budu vzdy. Takze klucom ako to prekonat nie je byt si co najpodobnejsi az rovnaki (rovnakych ludi ani nenajdes) ale vediet prekonavat tie rozdieli rozumnym sposobom. To je podla mna kluc. A to znamena prekonavat ich tak aby to nebolo na ukor toho druheho. A co viac ked je dvojica rozumna vedia zo vzajomnych rozdielov vytazit (nemyslim teraz hned ekonomicky !) a vzajomne sa obohacovat. Ak bude jeden prehliadany zanedbavany tak sa prirodzene nebude citit dobre a bude chciet odist.

Suhlasim s tym ze ich musi nieco aj spajat. Ako to je bez debaty. Neverim na fungujuce protiklady. A ked sa protiklady aj spoja tak to je vacsinou o tom ze sice su spolu ale kazdy si ide svoje. A pred okolim su za peknych. A to je o nicom.

Ja si teda myslim ze klucove je zladovanie sa. Ako ked rozdielne hudobne nastroje chcu zahrat spolocnu skladbu. Nemoze si kazdy hrat to svoje. Naopak musia sa snazit hrat spolu napriek vzajomnym rozdielom. A dokonca sa mozu obohatit. Kontrabas moze obohatit v tej skladbe husle a husle zas kontrabas prave kvoli rozdielnemu zvuku.
Mozes spojit aj velmi rozdielne nastroje ale co z toho vznikne....no ak nieco tak len velmi nasilu a bude to cudo.
A nechod na mna s rovnakymi nastrojmi. Neviem ci najdes uplne rovnake husle, ale naisto viem ze uplne rovnakych ludi nenajdes.

Mknn

Ale kimmy.Princ má v tom pravdu.Ak je vzdelanie veľmi odlišné u partnerov-to môžu byť uplne odlišné typy.
U Kimmy asi Dva stupne-pohybovali sa v iných sferach inými ľuďmi kamarátmi-zľadenie je naročné podľa toho akí sú ako sú ochotní z tých vybehaných koľají vyjsť a spolu na vzťahu pracovať.
Taká tolerancia že až.
On sa môže cítiť ako menejcenní,alebo niektorí do tých iných ľudí podvdome rýpu,spravajú sa ináč.
Väčšinou to nejde.
Ale keď sa princ neustále budeš rýpať v tom čo sa stalo u vás-väčšinou je to negatívne-určite bolo aj niečo pozitívne, tak ti to nepomože.A prave tu na portály maš na to priestor lebo si spomínaš-možno že to pre teba vhodné nie je,
Prejsť na inú koľaj.

Mesačný princ

KimmyCA - otázky ohľadom detí, svadby, či orientácie :D sa dávajú predtým, ako do vzťahu dvaja ľudia idú.

Nič v zlom, ale tolerancia či kompromis sú o niečom inom.

Jasné, že partner môže, ba priam by mal žiadať od partnera, ale nie takýmto štýlom. Je to násilie.

Načo si bola vo vzťahu, ktorý ťa ani trošku nerobil šťastnou???