Ahojte, mojím ,,problémom" je, že som prijatá na 2 vysoké školy :D na psychológiu a na manažment...dala som si prihlášku na 2 školy, lebo som sa nechcela spoliehať len na jednu...Chcela som sa opýtať, či je tu nejaký vysokoškolák alebo niekto už po vš, alebo proste niekto, kto by mi vedel povedať svoj názor. Ja viem, že to nie je taký vážny problém, ale pre mňa je to momentálne dilema lebo strednú školu som si vybrala zle, trápila som sa s ňou a po roku som prestúpila a všetko bolo ok a tak sa bojím aby to nedopadlo podobne. Som empatický človek a psychológia ma zaujíma už dlho, len sa obávam uplatnenia a v manažmente zase vidím väčšiu perspektívu pre budúcnosť. Manažment neberiem ako nejaké ,,rozkazovanie ľuďom" ako to mnohí berú, beriem to ako prácu, kde by som sa mohla realizovať a starať sa o chod podniku, milujem cestovný ruch a som zvyknutá aj na prácu v obchode. Avšak mnohí ľudia ma od toho odhovárajú, lebo je to vraj veľmi stresujúce povolanie + neviem či by som zvládla matematiku, lebo tá mi robila vždy dosť problém. Za každý názor budem vďačná :)
Vysoká škola
Pychologia je náročna a pracuje sa s ľudmi,ale po vyštudovaní nemusí.
Aj manažment je náročný.Zaleží aké sú to školy-treba si to zistit.
ty vieš najlepšie kde ťa to ťahá.
Po vyštudovaní nemusíš robiť náročnú pracu, záleží kde sa zamestnáš ani presne to .to uvidíš.
Emily257 malo byt
Aby sa z teba stal odborník a bola dobrá v odbore, aký si zvolíš, budeš musieť vybrať tú naj školu. No ak ťa nebude baviť, je to, ako chodiť niekde z donútenia.
Super odborníci sú väčšinou fanatici a dokonale ovládajú všetko, čo sa ich práce týka. Veľmi ťažko je žiť s takými ľuďmi, no na druhej strane ide tá energia do ,,rozvoja,, a dielo samotné sa vyvíja.
Neviem ti v tomto poradiť. len za seba môžem napísať, že by som nešiel na žiadnu školu, ktorá by mi nemala čo dať a ktorú by som poprípade nezvládol.
A takú.ktorá by ma nebavila, by som určite nedal. A ak aj áno, tak by mi bola zbytočná.
Ďakujem pekne za názory :)
Mesačný princ, máš pravdu, len keby som nebola taká nerozhodná :D lebo čím má človek viac možností tým je dopletenejší...
Matyo, ja viem, že škola mi isté miesto nezaručí, že ide hlavne o prax, ale ja sa práce nebojím, na strednej som mala kopec praxe, brigády a pracovala som už aj na TPP...Štúdium manažmentu beriem ako plus, dalo by mi vedomosti z ekonomiky, účtovníctva, marketingu a 2 jazykov....a konkurencia je dnes veľká...ale ešte to nechávam otvorené, preto som poprosila o názory :)
Matyo, mas pravdu. Vystudovala som VS v zahranici a tu ucia ludia, ktori uz v zivote nieco vo svojom odbore dokazali. Ucenie na univerzitach je pre nich uznanim a odmenou. Vsetko su to ludia s uspesnou karierou v realnom zivote, nie vysluzili akademici. Toto je na Slovensku strasna chyba.
OK Adden, ale aj tak si myslím to, čo som napísal, že ten odbor vyučujú v podstate nekvalifikovaní ľudia. VŠ asistenti, docenti a profesori, ktorí nikdy nikde okrem svojej alma mater nepracovali, teda s tým čo učia nemajú reálnu skúsenosti. Také vyučovania má nízku úroveň, ide len učenie poučiek z kníh a zo skrípt. Tí učitelia nikdy neboli vo vedení veľkých ani len malých podnikov, takže aké skúsenosti môžu poskytnúť svojím študentom?! Ja osobne by som ekonomické školy na Slovensku neodporúčal študovať, jedine tak popri práci, keď už to potrebujete iba kvôli rozšíreniu obzorov alebo splnenie si cieľa - mať VŠ diplom.
Matyo, manazment na skole z teba nema urobit manazera. Manazment v skolskom ponimani znamena ucit ako funguju sucasti celku a ako to mozes cielene ovplyvnovat a efektivne monitorovat. Samozrejme, ze skola z teba nerobi manazera. Manazment ako odbor ma iny ciel. Su aj juniori manazeri. To su ti, ktorym chyba skusenost. Ale vedomosti uz mozu mat. Napriklad aj zo skoly.