Ahojte, u mňa /u nás/je problém taký, že priateľov syn je zvlášne decko. Má 8 už sme mali s nim problémy ohľadom jeho správania sa keď si ho zobere priateľ k nám, žiarlil nevie prehrávať keď sa s ním hráme a hlavne to ma mrzí že keď je so mnou sám je akotak ok ale keď sme všetci traja hočo mi povie nadávky nie doslova ale urážajuce slová, teraz naposledy sa tak stalo a to som sa s nim dlho hrala venovala svoj čas a v blizkosti oca mi niečo povedal...ja som sa zdržala vtedy komentára hoci, inokedy mu dobre vysvetlim ako sa veci majú a je mi jedno ale toto mi bolo trápne už riešiť. Dokedy to bude robiť? Priateľ ho vždy napomenie keď sa týka niečo mňa ale teraz neviem či to začul ale ten malý je prefikaný manipulat...rozmaznané decko čo nemá ktovieakú matku....potom sa len ja s priatelom dajme tomu pohnevám lebo on nato povie že je to len decko....a s priateľom máme výborný vzťah ale vravím toto dieťa je tu problém
Moj vzťah k synovi mojho priateľa
Lenze deti to vnimaju uplne inak...
exit
Zato ze sa rozviedli nikto nemoze vinit teba.Keby to just bolo aj kvoli tebe.Rozviedol sa on,otec dietata.Bolo to jeho rozhodnutie alebo jeho manzelky.Tam,kde vztah funguje,ho nemoze narusit cudzia osoba.To nejde.Ja nikdy nevinim milenky.Vzdy je to o tom kto zije v manzelstve.
Len tu ide o to,ze ani to dieta zati nemoze.Ono si to nevybralo.Nepytalo.Ono nema na vyber.My dospeli mame.
Skus ho teda ignorovat ked sa tak bude znovu spravat.Akoby si bola hlucha a slepa.Ked uvidi,ze ti to neublizuje,nerobi nervy,mozno sam prestane.
Janica055 kto mu zobral otca? nemožem zato že sa rozviedli
exit : ja by som ti rada polozila len jednu otazku : premyslala si niekedy o tom, co asi to dieta preziva ? Malo otca v spolocnej domacnosti a teraz ho nema. Niekto mu ho zobral. Takze ked sa divas na vec tak, ze " to dieta je problem "skus porozmyslat, ze mozno aj ty si problem pre to dieta. Prepac, pisem otvorene. Ty si dospely clovek, ten chlapec je este len 8-rocne dieta. To ako budete alebo nebude vzajomne vychadzat, zavisi od teba. Isla si do vztahu s muzom, ktory je otcom. Nesnazila by som sa to otcovske puto pretrhnut,skor naopak, nasla by som sposob ako spolu stravit tych par spolocnych chvil v radosti a laske.
exit - možno to už niekto v dnešnej dobe aj vyučuje, ale žiadny rodič sa rodičom nenarodil. Každý jeden človek sa to musí učiť. Žena tvojho priateľa je iná, ty si iná a aj tvoj priateľ je iný...no a to dieťa v tom má automaticky zmätok, pretože aj ono je iné.
Neviem či si postrehla, ale možno naozaj potrebuje mamu a ty sa môžeš veľmi veľa naučiť. Je to ako škola zadarmo. Ak budeš mať náhodou niekedy svoje vlastné deti, tak čo spravíš?
Ono vieš ako to funguje, možno som to neodpozoroval správne a opäť mi to niekto vyvráti, ale nech. je to moja skúsenosť. Čím viac lásky dieťaťu dáš, tým viac ti vráti, a ono ti vráti veľa aj vtedy, ak mu dáš len nepatrný kúsok srdiečka. Deti sú priame, otvorené, vnímavé a cítia veľmi veľa. On nemôže zato, kde sa narodil a ako sa veci majú. Aj on sa učí, aj on si vyberá čo je dobré a čo zlé a pre väčšinu ľudí je prvotným podnetom na učenie zrak. Učíme sa pozorovaním a následným opakovaním druhých. Vieš, ono to už nie je ,,syn tvojho priateľa,, ale aj tvoj. Nech to berieš akokoľvek ak ľúbiš jeho otca, tak zákonite by si mala aj jeho...ale môžem sa mýliť.
Deti sú našimi najlepšími zrkadlami. Môžeš sa od nich veľmi veľa naučiť aj keď si to neuvedomuješ či odmietaš pripustiť. Reakcie detí sú spontánne a väčšinou cítiš, čo ich trápi a ako sa k nim správať. Ono sa väčšinou správajú podľa toho, čo z človeka cítia.
Nikto nevie všetko, a aj reakcia na deti je odlišná. Žiadne dieťa nie je rovnaké, ale ešte som nepoznal nejakého malinkého človiečika, ktorý by bol ,,zlý,,! Alebo ktorý by ma dokázal urazil tak, žeby som sa ofučal :D Neblázni
Ten chlapec sa potrebuje cítiť niekde DOMA, potrebuje LÁSKU a zatiaľ nemá ani jedno a ani druhé! Možno sa mýlim, ale takto nejak to vidím ja.
Hlavne ze ti nie je trapne skryvat svoju psychicku nevyspelost za decko.
Aj tak mám dojem, že ten malý potrebuje vidieť niečo iné, ako videl doteraz.
Na jednej strane vidí matku, ktorú kopíruje a ktorá ho (ne)vychováva. Na strane druhej príde do prostredia s návodmi z prostredia prvého a je tam krátko.
No a čo mu dá to prostredie? Možno len pocit, že nepatrí ani tam.
Kto vie, ako to je. Ja som zažil podobné deti, ale všetko sa dá zvládnuť.
Len treba tým deťom ukázať niečo odlišné, že tú lásku má všade. Čo ak mu ju matka nedokáže prejaviť a dáva mu to pocítiť? Čo ak ju hľadá u teba?
Je to nadlho...ťažká téma toto
Marunka to isté vysvetlil malému aj moj to čo Messje písala o svojom partnerovi... a vždy ho upozorni
Exit, no zrovna ako pokojný človek nepôsobíš :D Čítam, čo píšeš, ja som len dala za pravdu zrovna v tejto veci Messje.
Tiež by ma zaujímalo, čo hovorí...
a co ti vlastne take hovori? lebo si tu neuviedla este ani jeden priklad