Ahojte, u mňa /u nás/je problém taký, že priateľov syn je zvlášne decko. Má 8 už sme mali s nim problémy ohľadom jeho správania sa keď si ho zobere priateľ k nám, žiarlil nevie prehrávať keď sa s ním hráme a hlavne to ma mrzí že keď je so mnou sám je akotak ok ale keď sme všetci traja hočo mi povie nadávky nie doslova ale urážajuce slová, teraz naposledy sa tak stalo a to som sa s nim dlho hrala venovala svoj čas a v blizkosti oca mi niečo povedal...ja som sa zdržala vtedy komentára hoci, inokedy mu dobre vysvetlim ako sa veci majú a je mi jedno ale toto mi bolo trápne už riešiť. Dokedy to bude robiť? Priateľ ho vždy napomenie keď sa týka niečo mňa ale teraz neviem či to začul ale ten malý je prefikaný manipulat...rozmaznané decko čo nemá ktovieakú matku....potom sa len ja s priatelom dajme tomu pohnevám lebo on nato povie že je to len decko....a s priateľom máme výborný vzťah ale vravím toto dieťa je tu problém
Moj vzťah k synovi mojho priateľa
no po poslednych prispevkoch musim povedat, ze mentalny vek osem tu ma skor asi prispievatelka nez ten chlapec. otrasne nieco, aby sa takto vyjadrovala jedna dospela zena.
stale je to DIETA a ty si DOSPELA. ty si ta, ktora ma uz vediet ako sa spravat, on sa to este len uci. pozri sa ako sa na jeho adresu vyjadrujes, decko sem, decko tam, cudzie decko, no tak asi evidentne chlapec citi, ze ho len tolerujes a bavis sa s nim len preto, ze spavas s jeho otcom ale k nemu nemas vztah ziaden.
ak je dieta nevychovane, je to len vizitkou dospelych, ktori su v jeho okoli. ked ti osem rocne dieta povie ani nie nadavku, ale nieco cim ta chce akoze urazit, tak sa hadam ako dospela neurazis, kedze je to DIETA, ale vysvetlis mu, preco sa tak nema spravat, nie? alebo sa ho napriklad opytat, preco sa tak sprava, kedze si zrejme na tebe vybija nejaku svoju frustraciu z toho, ze jeho rodicia nie su spolu/ze citi, ze ked je s tebou/s vami nie je tam vitany. ale to by ti na nom asi najprv muselo trocha zalezat a nemohla by si ho vnimat ako "cudzie decko". co neviem teda ako sa mozes takto vyjadrovat o dietati milovaneho cloveka.
exit - predstav si, že som také situácie zažil a nikdy sa ku mne tie deti takto nesprávali.
Zbytočné ti aj niečo písať. My ho nepoznáme, tak nám ho predstav. Ale najskôr máš pocit, že poznáš jeho detskú dušu a všetko čo ho trápi však?
Neviem, asi som sem nemal vôbec napísať
Deti sa k ľuďom správajú väčšinou tak, ako im dovolíš a čo z nich cítia. Mňa si vždy obľúbili, ale tak, kto vie.
Možno to dieťa na teba reaguje správne a nie je chyba v jeho správaní, ale v tom tvojom?
o do mň už neraz dostal slovne upozorňovanie ale uz je dlho odvtedy už sa mu treba povyhrážať varechou :) má sa na čo tešiť tu už skončilo jeho veličenstvo panovačne a urazené
Neviem1111 či kolko jednotiek tam máš čo ty vieš o tom dieťati, keby tebe prišlo cudzie dieťa ktoré sa k tebe neúctivo správa
pekne sa vyjadrujes o osem rocnom dietati. ze remen na neho a papulu sprostu.
tak ho uraz aj ty....by som sa podivala na take decko, aj jazyk mu vyplazila
ale má stanovené pravidlá, už sa aj na zem hádzal nepomohlo mu to....:) na neho treba remeň na jeho papulu sprostu a inu vychovu tu už ani nedostane...lebo na neho treba toto už aj stari rodičia to potvrdili aj jeho mama...tu ide že čo povie z jeho ust rozumieš nie o pravidlach celkovo u nás...to už sa ućiii....