Ahojte, u mňa /u nás/je problém taký, že priateľov syn je zvlášne decko. Má 8 už sme mali s nim problémy ohľadom jeho správania sa keď si ho zobere priateľ k nám, žiarlil nevie prehrávať keď sa s ním hráme a hlavne to ma mrzí že keď je so mnou sám je akotak ok ale keď sme všetci traja hočo mi povie nadávky nie doslova ale urážajuce slová, teraz naposledy sa tak stalo a to som sa s nim dlho hrala venovala svoj čas a v blizkosti oca mi niečo povedal...ja som sa zdržala vtedy komentára hoci, inokedy mu dobre vysvetlim ako sa veci majú a je mi jedno ale toto mi bolo trápne už riešiť. Dokedy to bude robiť? Priateľ ho vždy napomenie keď sa týka niečo mňa ale teraz neviem či to začul ale ten malý je prefikaný manipulat...rozmaznané decko čo nemá ktovieakú matku....potom sa len ja s priatelom dajme tomu pohnevám lebo on nato povie že je to len decko....a s priateľom máme výborný vzťah ale vravím toto dieťa je tu problém
Moj vzťah k synovi mojho priateľa
Marunka a ty nečitaš aj moje odpovede že priateľ moj ide rovnakým sposobom na neho že vyzaduje tiež respekt od malého ku mne?
Marunka ale tu nie je problém objímam ho pusy si dávame len má takéto hrozné chvíle malý...aj sa mi zvykne zdoveriť....ide o to že zfleku zabije takú vec že to zabije celý vikend čo tu je
Exit, tak vidíš, je to pre niečo. Nikdy toto deti nerobia z nudy alebo preto, lebo sú zlé. My sme to so sesterkou vyriešili tak, že sme o probléme povedali známemu psychológovi, ten poradil ako postupovať ďalej. Dieťa sa úžasne ukludnilo, vtedy som si ale uvedomila, že mu treba veľmi načúvať...veľa s ním hovoriť, pýtať sa ako sa cíti... a objímať. Na tú našu to ohromne pôsobilo, lebo ju dovtedy nikto neobjímal. A Messje ti super radí podľa mňa v tom, že aj partner by mal byť na rovnakej vlne a vyžadovať rešpekt voči tebe. Ale nemyslím si, že bitkou, vyhrážkami alebo podobnými vecami.
Messje - ten rozhovor bol aj u nás pred pár mesiacmi tiež mu povedal moj priatel to čo tvoj tomu "vášmu malému". Tiež mu vysvetlil že bude so mnou a bude ma milovať aj keby sa na hlavu postaví...díky za odpoveď
a pre Vás ostatných : len tí toto dokážu pochopiť čo to sami prežili...a toto platí vo všetkom nezažiješ nepochopíš
Dobre,precitala som vsetko a verte,ze som si presla tym.istym co zakladatelka.
Do skoly,zo skoly,do parku skakala na trampoline,robila sprostosti len aby vo mne nasiel kamaratku a nie votrelca.Co som uvarila,upiekla,nic nebolo dobre.Isli spolu na nakup,co chcel,ked sa len pri niecom zastavil...chcel by si to?Mmm bola odpoved...tak si zober.Ked tam bol otec,vsetko bolo oukej,ako nahle sa vzdialil,bola som votrelec,,,trvalo mi velmi dlho,kym to partner zistil sam,ked som ho pomal mesiacoch ziadala,nech stoji za dverami a caka co sa bude diat.Mama nerobi jeho to co ja a to sa chovam prirodzene,nie vtieravo.Potom zistil.Trvalo to hodiny rozhovoru,ked mu partner povedal raz uz v nervoch,ked ma maly oplul,,,Tak a to bolo posledny raz,mu povedal,budes ju respektovat,akoby bola tvoja mama.Robi pre teba ....bla bla bla.Je to moja partnerka s ktorou zijem,ci sa ti to paci alebo nie,,,bla bla bla.
Odvtedy je klud.Ticho.Naozaj ,verte,ze sa niekedy clovek moze snazit a nie je to lahke.
To,ze sa zakladatelka vyjadruje ako vyjadruje,aj ona ma jedni nervy.Kto nezazil,nepochopi.Su deti ktore chcu rodica len pre seba a ani za ... svateho neustupia,nepochopia.Vystvu partnera so zivota.
Verte.Presla som si tym.
áno Marunka on kopíruje svoju panovačnú matku ktorá nadáva kudy kam, mala som česť viac krát ju vidieť, a ver že takáto ja nie som, aj keď tu píšem z hnevu na malého ale ja som kludný človek čo chce pokoj...mne je ťažko keď sa ku mne malý takto správa hoci ie stále...- je ok dajme tomu skoro celý deň a potom ti povie urážku ale prečo? začo??? nechapáčky...dáš mu niečo..dáš mu svoj čas a za toto???
ja som nebola nikdy na neho nejaka zla ae po tomtoco mi povedal bohužial...jeho mama mi dala dovolenie mu ddt na rit :) nikdy som to nechcela urobit ale budem musieť nauči sa...klasika dakedy bola aka prisna vychova? taka že si rodičov úctili tie deti...takéto by moje dieťa nemohlo byť...
lLily ja ako matka? ja som mu len kamoska/priatelova družka/ možno mama na dva dni ale ja mu druha mama nikdy nebudem nežije s nami....
neviem111111 podla čoho súdiš že sa s ním nerozprávame ? obaja sa rozpravame
S priateľom mame harmonický vzťah, kludny vyborny super, tak čo má tu u nás pohodu tak čo mu je hráme sa s nim ale zasa 24hodin nebudeme pri ňom jak pri kralovi..ano píšem trocha dnes aj z hnevu...ale človek sa chce vyrozprávať a klasika na tomto fóre.. -
robíte si svoje uzávery, na nič sa neopýtate, to je pravda čo sem napíšete díky načo som sem písala :) pa
* k tebe len pri otcovi?
Keď si odpovieš na tieto otázky, pochopíš prečo sa to dieťa tak správa
Exit, čo by si si chcela prečítať? Že to dieťa je psychicky narušené a treba ho zavrieť do klietky?
Ono sa pre niečo takto správa. Nenarodilo sa také. Jeden príklad z môjho života. Moja sesternica počúvala hádky už ako bábo v brušku. Keď sa narodila, pokračovalo to až do jej piatich rokov. Dnes ma osem, ale pre zmenu zjape ona. Neskutočne sa jeduje, kričí po všetkých, dokáže sa ti pozerať do očí a zjapať, aby si jej dala pokoj. Hádaj koho kopíruje? Presne správanie svojej matky. Niekto by povedal, že je nevychovaná. Nie, ona len robí to, čo videla celý svoj doterajší život. U vás je všetko ideálne? Rozchod jeho rodičov na ňom nezanechal žiadne stopy? Prečo sa tak správa k ten pri otcovi
no tak by bolo asi nacase zacat sa zamyslat nad tym, co toho chlapca trapi. lebo male dieta nevie svoje emocie vyjadrit tak priznacne ako dospely (a ani niektori dospeli to nevedia). takze nieco je asi v neporiadku. venovat mu trocha viac pozornosti aj rozhovormi, nielen hrami, by mozno nebolo uplne odveci.