Ahojte, sme mladí manželia, 26 a 29 rokov. Bývame v prenájme,poznáme sa vyše 5 rokov. Nedávno sme začali riešiť túto tému a nejak sa nevieme zhodnúť, čo skôr. Ja som bola za postup hypo-dieťa, rada by som bývala vo svojom a mala pocit istoty (teraz si však hypo nemôžeme dovoliť, preto prenájom). Navyše som si dieťa predstavovala skôr okolo mojich 28-29 rokov, chcela som si ešte s manželom užiť 2-3 rôčky bez dieťaťa (máme polroka po svadbe). Manžel naopak má z hypotéky nervy, obzvlášť keď vie, na ako dlho to je a že nám vypadne časom jeden príjem, keď budem na MD. Preto navrhol postup dieťa-hypo, teda porodím a keď dieťa trochu odrastie a nastúpim do práce, potom požiadať o hypo a presťahovať sa.
Čo si myslíte, máte niekto skúsenosti? Cítim sa už tlačená do rodiny aj okolím, ale rada by som to ešte odložila. Obávam sa však, aby za nejaké 3 roky už nebolo neskoro a nevyčítala som si, že som radšej mala mať dieťa skôr. Inak nemám žiadne problémy po gyn.stránke, ale nikto nevie predvídať, aké bude počatie a tehotenstvo...
Ďakujem za prečítanie a odpovede.
Čo skôr - dieťa alebo hypotéka?
no to viete.. dnes je pre zamestnávateľov vhodný taký zamestnanec, ktorý nemá žiadne záväzky, žiadne záľuby okrem práce, je 100% zdravý, má 25 rokov a 15 ročnú prax v odbore, ochotný pracovať nonstop víkendy/sviatky, 365 dní v roku, taký ktorý nikdy nespí a pracuje 22 hodín denne....a samozrejme za čo najnižší plat...
Ahojte. Prešla som si všetky odpovede. Zareagujem len na niektoré.
Čo sa týka tých zdravotných dôvodov, ide len o to, že som pre niekoľkými rokmi prekonala jedno ochorenie a teraz musím každých pár týždňov chodiť na kontroly a odbery. Lieky však už neberiem, takže moje prípadne tehotenstvo by nemalo byť ovplyvnené.
Nebývam v zapadákove, ale v meste. Keby ozaj na chleba nebolo, tak ideme do tej BA, ale tak zase sú aj osobné dôvody, prečo by som tu rada ostala (postarať sa o rodičov a pod.). Robotu si samozrejme hľadáme.
Na urážky nebudem reagovať, to je snáď pochopiteľné. Nepíšem tu sem veci preto, aby to vyzeralo, že sa vyhováram. Píšem to preto, lebo nie každý, kto je mladý, je automaticky aj zdravý, bez záväzkov a hrr do zahraničia.
Inak si myslím, že povedané už bolo všetko a námetov na premýšľanie habadej. Ďakujem všetkým za príspevky a môžeme tému uzavrieť.
Fantasyi nikto tu nehovori o tom ze si maju postavit vilu alebo nejaky megadom za 300 000 eur ale to byvanie je naozaj zaklad a cim skor to zacnu riesit tym lepsie. Znama plati hypoteku sama okolo 180 e mesacne a v pohode to zvlada. Ja keby mam chlapa co sa nevie k vlastnemu rozhybat tak som s nim uz neni. Len tu vidim iny problem a to je ten ze tunajsi par nechce vobec riesit lepsie platenu robotu ci zahranicie a hlada sposoby ako sa to neda. Ja byt nimi zdvihnem rit a idem do roboty lepsie platenej alebo skusim aj to Rakusko kopa slovakov tam robi cize nemusia ani dokonale vediet rec. cim skor tym lepsie. Keby bol jej muz trocha schopny tak aj sam utiahne take splatky kym sa ona bude starat o decko na materskej . Ked nastupi do roboty bude sa aj ona podielat na splatkach a mozu si ich potom upravit. Vsetko sa da len treba chciet a chytit sa prilezitosti. zivot si mozes zmenit aj zo dna na den a je len na cloveku ako sa k tomu postavi.
Ti,co jej radite, ze maju najprv riesit pracu, byvanie, jej sice radite rozumne, ale na Slovensku si na byvanie v zivote nenasetria z platu, ani z 2 platov. Takto sa dietata ani nedockaju. Bud riesit zo zaciatku nieco uplne male, ale svoje, ak je moznost, alebo byvanie u rodicov, co je urcite lepsie, ako podnajom. Ak nepomozu financne rodicia, nemaju inu moznost, ako hypoteku. Preto radim nieco male. Postupne vacsie. Zo zaciatku dieta svoj priestor nepotrebuje. Mladi robia tu chybu, ze chcu hned svoje a mega dom. Nasi tiez zili, kym sme boli mali s nami najpr u svokrovcov a potom v jednoizbaku. A nic nam nechybalo. Ide hlavne o to, byt spolu. Clovek je vacsinou stastnejsi v tom mensom a skromnejsom.
To zdravie samozrejme riesit treba, dieta je pre organizmus zeny velka zataz.
Určite v prvom rade bývanie a až potom ked to naozaj bude tak dieťa. Muži nasľubujú aj hory doly ale dôležité sú činy na pekné slová never pokiaľ nevidíš snahu . Ja už som si niečo prežila preto viem prečo ti to hovorím. Pokojne sa môže stať že táto známa sa dostane do zlej situácie bude musieť jej byt predať a možete sa vrátit každý svojim rodičom alebo spoločne aj s dietatom svokrovcom čo je pre mladých najhorší možný scenár... Neviem sice ake mate zdravotné problémy ale bolo by dobre riešiť aj to.Čím skôr tým lepšie...
máte dve možnosti:
Prvá: ak máte rodičov, nasťahujte sa k jedným z nich a máte na nejaké tie roky vybavené bývanie a môžte splodiť dieťa. Je to výhodné najmä ak jeden z vaších rodičov bývajú v rod. dome.
Druhá: najprv si zarobte peniaze na byt až tak sa venujte plodeniu potomka. Dnes je neistá doba či už s prácou alebo s bývaním.
Nieje dobre ako tu mnohí písali brať pôžičky, úvery a hypotéky najmä ak je to s prácou ako to je a človek nevie či bude mať prácu dobre platenú aj o pol roka. Čo v prípade rozchodu? Ako to bude s pôžičkou?
S podnájmom to tiež nemáte isté, mnohí vyhodia z podnájmu aj mladé rodiny z dňa na deň. Sú pánom situácie a tak nemate isté s akými vlastníkmi bytu sa stretnete. Čo ak zrazu si zmyslí majiteľ bytu že chce byt predať? Čo potom? Ak bude dieťa na ceste alebo už narodené malé bábo?
A s dieťaťom sa to všetko komplikuje. Ak mate malé platy a mali by ste požičku ledva asi vyžijete. Potom trpíte vy aj dieťa, takto vznikajú stresy a hádky kvôli peniazom a častokrát to vedie k alkoholizmu a rozchodom a dieťa opäť trpí.
Osobne by som bola za dieta a potom hypo. Ono by ste v prenajme este vydrzali a ked pojde male do skolky najdes si pracu a mozte zacat riesit hypo.
Máme k dispozícii všetkým (najmä pestúnky, obchodník, zamestnanec, odišiel) spotrebiteľské pôžičky, úvery či jednoduché. Ďalej ponúkame hypotekárnych úverov a komerčných úverov. Úvery na súkromné použitie 1000 až 20.000 €. Iné typy úverov: 1.000 až 200000€
Kontaktujte ma e-mail: bakmariejust@gmail.com
v prvom rade rieste pracu-plat
potom byvanie
a nakoniec ked budete mat istotu v prvych dvoch zasadach tak dieta
V podnajme nemas istotu byvania zo dna na den ta mozu dat vystahovat len tak. A brat pozicku je velky fin. zavazok na roky