Čo skôr - dieťa alebo hypotéka?

Príspevok v téme: Čo skôr - dieťa alebo hypotéka?
Aikido

Ahojte, sme mladí manželia, 26 a 29 rokov. Bývame v prenájme,poznáme sa vyše 5 rokov. Nedávno sme začali riešiť túto tému a nejak sa nevieme zhodnúť, čo skôr. Ja som bola za postup hypo-dieťa, rada by som bývala vo svojom a mala pocit istoty (teraz si však hypo nemôžeme dovoliť, preto prenájom). Navyše som si dieťa predstavovala skôr okolo mojich 28-29 rokov, chcela som si ešte s manželom užiť 2-3 rôčky bez dieťaťa (máme polroka po svadbe). Manžel naopak má z hypotéky nervy, obzvlášť keď vie, na ako dlho to je a že nám vypadne časom jeden príjem, keď budem na MD. Preto navrhol postup dieťa-hypo, teda porodím a keď dieťa trochu odrastie a nastúpim do práce, potom požiadať o hypo a presťahovať sa.
Čo si myslíte, máte niekto skúsenosti? Cítim sa už tlačená do rodiny aj okolím, ale rada by som to ešte odložila. Obávam sa však, aby za nejaké 3 roky už nebolo neskoro a nevyčítala som si, že som radšej mala mať dieťa skôr. Inak nemám žiadne problémy po gyn.stránke, ale nikto nevie predvídať, aké bude počatie a tehotenstvo...
Ďakujem za prečítanie a odpovede.

sasdq

V prenájme platíš, platíš a po rokoch nemáš nič. Ak tam chcete zostať, choďte do vlastného. S dieťaťom je to ťažšie. Áno, je s tým zo začiatku veľa práce, po mesiaci-dvoch sa to ukľudní, dostanete sa do režimu a každým rokom je práce menej a menej. ALE. Hlavne mladé páry majú problém s počatím, dnešní mladí majú horšiu kvalitu spermií ako staršia generácia. Môžete byť obidvaja zdraví a aj tak to nepôjde.

Prezyvka055

Najlepsie nemat ani jedno ani druhe :). Neviem aky vsak platite podnajom/prenajom. Niekedy je vsak tento poplatok taky miesto neho mozte platit hypo a byvat vo svojom.

freduska55

Osobne by som riesila najskor hypo a potom dieta. Teraz budes mat cas este si coto nasetrit a zvladnete to. Hlavne neberte neviem aku velku hypo. Vsetko s mierou

Janka40

Aikido absolutne never kecom ze nebudes moct mat neskor deti a podobne kraviny len nimi stresuju zeny a popritom to vobec neni pravda. Ja som rodila prve v 32ke a absolutne ziadny problem. Moja 25 rocna sestra porodila mrtveho syna a nemala absolutne ziadne zdravotne problemy vraj mlada zdrava zena. Inak kludne maj prve aj v 28 ci 30 a uzivajte si zivota lebo ked pridu deti nebudete mat na seba ani cas ani nic. Je to uz proste uplne iny zivot .A suhlasim ze byvanie si zabezpecte ako prvu vec nieje nic horsie ako mat dieta ale nemat vlastne byvanie.