Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Čo skôr - dieťa alebo hypotéka?

Príspevok v téme: Čo skôr - dieťa alebo hypotéka?
Aikido

Ahojte, sme mladí manželia, 26 a 29 rokov. Bývame v prenájme,poznáme sa vyše 5 rokov. Nedávno sme začali riešiť túto tému a nejak sa nevieme zhodnúť, čo skôr. Ja som bola za postup hypo-dieťa, rada by som bývala vo svojom a mala pocit istoty (teraz si však hypo nemôžeme dovoliť, preto prenájom). Navyše som si dieťa predstavovala skôr okolo mojich 28-29 rokov, chcela som si ešte s manželom užiť 2-3 rôčky bez dieťaťa (máme polroka po svadbe). Manžel naopak má z hypotéky nervy, obzvlášť keď vie, na ako dlho to je a že nám vypadne časom jeden príjem, keď budem na MD. Preto navrhol postup dieťa-hypo, teda porodím a keď dieťa trochu odrastie a nastúpim do práce, potom požiadať o hypo a presťahovať sa.
Čo si myslíte, máte niekto skúsenosti? Cítim sa už tlačená do rodiny aj okolím, ale rada by som to ešte odložila. Obávam sa však, aby za nejaké 3 roky už nebolo neskoro a nevyčítala som si, že som radšej mala mať dieťa skôr. Inak nemám žiadne problémy po gyn.stránke, ale nikto nevie predvídať, aké bude počatie a tehotenstvo...
Ďakujem za prečítanie a odpovede.

caty512

kafe ti tu dobre radi ze by ste mohli ist do zahranicia vo vasom pripade by to bolo to naj presne ze by ste mali vysoke platy a tym aj mensiu hypo... ked budete zanovito odmietat vycestovat za lepsim prijmom budete sa takto trapit s malymi platmi donemoty a nic sa nezmeni.... treba preto aj nieco urobit...ked mate malo penazi urcite si dieta este nerobte... s dietatom vam riadne vydaje narastu...

Mesačný princ

Nečudujem sa, že Slovensko vymiera! Pri takých platoch a istotách tu o chvíľu budú len cudzinci. A aj tí veľmi rýchlo utečú...

luci123

do zahranicia nie, do Bratislavy nie.....najprv si pories pracu na dobu neurcitu a potom rozmyslaj nad babom.Isla by som najprv do hypo potom babo, ale dobre premyslajte, aby ste sa neprecenili.A neviem co je zle byvat v podnajme u znamej za nizsie najomne.Ved tam mozete byt 1,3,5 rokov....aj babo tam priviezt ty nastupit do roboty...a potom hypo.Ale v prvom rade by som rozmyslala ako tie platy zvysit

renzo123

dobré ráno
Potrebujem trochu tlačiť, aby stanovila finančný problém! ! ! Neodrážajú príliš veľa, pretože nás kontaktujte pre bližšie informácie. Ďakujem, e - mail: renzo.prestito@gmail.com

Aikido

Neviem, prečo toľko nenávisti v niektorých príspevkoch. Dnes, keď človek nie je multimilionár, alebo niečo nezdedí (u nás nehrozí), tak je ozaj hypotéka jediným riešením pre vlastné bývanie.
Do zahraničia nejdeme, máme svoje dôvody (zdravotné).
Ako v okolí čo pozorujem, väčšinou sa dieťa zadarilo nečakane a bývanie prišlo nejak spolu s tým.. Samozrejme kopec známych býva u rodiny/svokrovcov, ale toto som odmietla hneď, som toho názoru aby mladí bývali spolu sami bez ďalších x generácii (niežeby nám niekto ponúkal, aby sme sa nasťahovali + svokrovcov máme v inom meste)

kafe

prečo si nejdete zarobiť aspoň niečo vonku??? Zabijete dve muchy jednou ranou - ty si užiješ mužíčka, niečo pochodíte v inej krajine + zarobíte niečo málo na byt. A o to menšiu hypotéku si vezmete. Najlepšie možné riešenie. A obaja môžete byť spokojní.

odsrdca

vo vašom prípade by som nad hypotékou vôbec neuvažoval. Je to záväzok na niekoľko desiatok rokov. Je to ako priviazať si železnú guľu k nohe. A čo v prípade ak jeden z vás umrie? Alebo sa stane invalidom po úraze, nehode atď.? Alebo ak stratíte zamestnanie?
Nad dieťaťom už vôbec neuvažovať kedže ste len v podnajme.
Ja by som šiel do zahraničia aspoň na rok zarobiť nejaké prachy a tak si kúpiť byt. Potom uvažovať nad deckom. Lebo keď už príde dieťa peniaze budete prevažne míňať naňho (plienky, strava, ošatenie, lieky, lekáry, kočiare a iné vybavenie..) Potom sa už z toho nevymocete. A čo je najhoršie riešenie je vziať si hypo a urobiť decko.

hehe1

vsetko zalezi na tom, aka dobra znama to je, ja by som zasiel za nou a narovinu sa jej povedal, ake mate plany a ci je ochotna vas tam drzat aj dlhsie, osetrit to zmluvou by nebolo od veci....
ak nemate na hypoteku a mate male platy, tak by som nesiel do nej, lebo date vsetko na splacanie dlhu a ostane vam holy zadok

najlepsie by bolo pockat teda, pokym sa nenajde nieco lepsie platene a potom riesit aj jedno alebo druhe