Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Chlapi! Skutočne vás odrádza....?

Príspevok v téme: Chlapi! Skutočne vás odrádza....?
eliza1472

Milí chlapi!

Ako zvyknete reagovať na prejav náklonnosti, prejavenie citov zo strany žien? Dnes sa väčšina chlapov odmieta viazať, odmieta skutočný normálny vzťah so všetkým čo k tomu patrí...a radšej chcú len nezáväzné sex. stretká,lebo vraj ,,načo si zbytočne komplikovať život"...,,človek vtedy stráca zdravý rozum"...,,,,zamilujem sa a potom ma nechá,prídem o ňu, stratím ju" ...
ALE NAJHORSIE JE, ked sa nejaká žena odváži mužovi povedať, príp. len naznačiť, že jej na ňom začalo záležať, že pre ňu začal znamenať viac, že sa postupom času doňho pomaly ,,zamiluváva" :D A reakcia chlapa? Stiahne sa, vyhýba sa jej, ignoruje ju...lebo predsa si chcel s ňou len užívať a pokial nedostal čo chcel, nemá si s ňou čo viac povedať... A smutné je, ked žena vidí, že by aj chcel viac, ale chlap radsej zaujme obranný postoj, radsej z toho rýchlo vycúva, kým je ešte čas, aby jej náhodou nemusel ukázať, že aj on je len človek a má city...aby ho to náhodou neskôr nepoložilo...
Pýtam sa...PRECO??? Preco sa tak bojíte milovať? prečo máte z toho taký neuveriteľný strach? čo môže byť viac ako mať niekoho rád?? Viete čo to pre takú ženu znamená, ktorá je ochotná spraviť pre chlapa všetko a nakoniec sa k nej takto zachová?

Mesačný princ

Mesacnaprincezna,

,,A este skor ako sklamu nas, povacsine sklameme my. To je nasa obrana... ale to sa tyka ako muzov tak aj zien.,,

Nemyslím, že je to celkom tak. Naozaj to vnímaš tak, že najskôr sklameme my a tak sa vlastne bránime pred prípadným sklamaním? Hm...niečo na tom bude. Viem, zažil som niečo podobné ,,opustenie partnera skôr, ako on opustí nás,, a v hlave si vytvorí človek určitý dôvod, ktorým to ospravedlní. To je tá obrana? Možno ľudia, ktorí sa veľmi sklamali takto podvedome fungujú a odoženú každú bytosť skôr, ako by dovolili sebe riskovať. Ak nemajú istotu, tak často tomuto podľahnú. Alebo je iná skupina ľudí, ktorá vôbec do rizika už nikdy nejde. Nikdy si radšej nenájde partnera ,,ak má negatívne skúsenosti,,. Niekto ide zo vzťahu, do vzťahu, strieda partnerov ako na bežiacom páse... Ale niekto premýšľa prečo zlyhal? Každý človek, každý vzťah je jedinečný. Môže to byť opäť katastrofa a môže sa stať pravý opak. Len tí, ktorých sklamali a ktorí premýšľajú musia najskôr prísť na dôvod prečo sa tak deje. Nepôjdu si predsa po ďalšie klamanie! Ale ak neprídu na dôvod prečo sa v ich okolí dejú také veci, aké sa dejú, tak môžu len ťažko skúšať. Nikdy skúšať nebudú, pretože vedia, že tie isté skutočnosti sa udejú znova. všetko je to len o pochopení a naša obrana je veľmi dobre nastavená.

Mesačný princ

Mesacnaprincezna,

Doba je, aká je a v podstate za to nemôže. Za všetko môžu totiž len ľudia. Ako tomu všetkému predísť? Neviem či je to možné. Možno ak by človek poznal kým bol v minulých životoch, možno ak by poznal svoje smerovanie, pochopil prečo sa mu to všetko deje a prečo zažíva takéto niečo opakovane... Tak v tom prípade by vlastnil najväčšiu zbraň života - poznanie.

Ak má človek ideály a z nejakého dôvodu ich ľudia, s ktorými prichádza do kontaktu pošliapu, tak už veľmi ťažko nachádza nové, a sila tých pôvodných sa stráca. Ak sa človek sklame v inom človeku napriek všetkým týmto premenným, tak už druhého človeka k sebe pustí veľmi ťažko. A ak aj pustí, tak verí, že ten ďalší už nesklame. Ale pointa je, že pokiaľ nepochopíme prečo sa tak deje, tak takých ľudí budeme stretávať opakovane a opakovane zažívať aj sklamania.

Je veľmi deprimujúce počúvať ako láska nejestvuje a že všetci ľudia sú takí istí. Čo to v človeku vyvolá ak zistí, že ľudia tomuto naozaj veria a zažije to na vlastnej koži. Že partnerstvá sa uzatvárajú zo zištných dôvodov, že dôvera je prežitok (radšej nikto nikomu neverí), každý sa stará sám o seba a nikto nikomu nepomôže len tak....

Akí sú to ,,normálni ľudia,,?

Jasné, že láska existuje :) Samozrejme je to dobou. Je taká, že veľa cenných premenných je skrytých pred zrakom ľudí. Je preferovaný iný život, život mamonu, rýchly, povrchný...život na dosiahnutie vlastného šťastia s klapkami na očiach bez periférneho videnia okolitého sveta. A čo väčšina ľudí zvolí? Predsa vlastné šťastie. A idú takou cestou, akú poznajú. Ak ich rodičia nepoznajú inú (alebo nechcú poznať) tak ani deti nepôjdu často inou. Väčšinou sa návody preberajú z generácie na generáciu.

Verím, že existuje láska, no tak isto, ako tebe vraveli tí ľudia, aby si si dala dolu ružové okuliare, tak ich mne rozbili, keď som odmietol. Buď som zakopol a spadol, alebo mi niekto takú vrazil, že ostal z okuliarov len prach. Teraz premýšľam či si ich vôbec nasadiť, ono ľudia už neveria tomu, čomu voľakedy a tie ružové okuliare sú celkom fajn :) Ja cez ne vidím oveľa lepšie, len sa často kazia. Ono je ťažké niekam ísť a riskovať, že môžeš umrieť a na druhej strane niekam ísť a vedieť, že sa určite vrátiš. Ktorú cestu by si volila?

Toto je jeden celkom pekný výrok

"Smiať sa je riskovať, že budete vyzerať ako blázon,
plakať je riskovať, že budete vyzerať ako citlivý človek,
snažiť sa komunikovať s iným je riskovať, že sa do niečoho zapletiete,
vyjadriť pocity je riskovať, že ukážete svoje skutočné JA,
predložiť vaše myšlienky, vaše sny pred dav ľudí je riskovať ich stratu,
milovať je riskovať, že nebudete milovaný naspäť,
žiť je riskovať smrť,
mať nádej je riskovať zúfalstvo,
pokúsiť sa je riskovať zlyhanie.

Človek, ktorý nič neriskuje,
nič nerobí, nič nemá a nič nie je.
Môže sa vyhnúť utrpeniu a žiaľu.
Ale nemôže sa jednoducho nič naučiť, cítiť, meniť, rásť, milovať alebo žiť.
Je nutné podstúpiť risk,
pretože najväčší hazard v živote je nič neriskovať.
Len človek, ktorý riskuje je slobodný."

(Leo Buscaglia)

Mesacnaprincezna

Mesacny princ
Hm, zvláštne ako to ľudia vedia vsetko pomenovat a rozanalyzovat..co, preco a ako, ale napriek tomu skoro nikto nevie tomu predist a nechava sa uplne pohltit a viest tou dobou aka je, znamena, ze ju podporuje. Ano mas pravdu, bojime sa sklamania, to je presnejsie. Vlastne celkom presne! A este skor ako sklamu nas, povacsine sklameme my. To je nasa obrana... ale to sa tyka ako muzov tak aj zien. Smutne je, ze ked zacnem o laske, z kazdej strany pocuvam ako si mam dat dole ruzove okuliare a vraj laska vobec neexistuje a mam byt realista. Ale ja v nu v hlbke svojho srdca verim aj ked som zena nie privelmi romanticky zalozena..a som taktiez aj ralista...,,,ani neviem co robim na tomto fore, podla mna sem nechodia normalni ludia, nejako som tu zabludila, ale to je jedno..,,,A čo ty? Veris, ze existuje?

Mesačný princ

mesacnaprincezna - človek sa nebojí zamilovať, aj keď tomu tak hovorím aj ja. Človek sa bojí dôverovať ak sa viackrát sklamal. Ak má len negatívne skúsenosti a nedokáže túto skutočnosť pochopiť a následne zmeniť alebo prijať.

Je to veľmi zložité, ale podstatou toho celého je strach, ale nie strach z lásky, ale strach z ľudí a zo sklamania. Aj keby sa chcel človek po negatívnej skúsenosti zamilovať, tak mu hodí jeho podvedomie kontrolku. Ono to nie je totiž len o psychike ale tá bolesť zasiahne celé telo. A telo a myseľ nie sú blbí spoločníci tak ako naše vlastné ,,JA,, :D

Ono je to tak, že sa len málokedy stretnú ,,veľmi dobrí,, ľudia a ,,veľmi zlí,, ľudia a stanú sa partnermi. Asi je v tom rovnováha, že bývajú partnerstvá zmiešané na jednu a aj na druhú stranu.

ale, áno, aj ja sa bojím...

mesacnaprincezna

Ach, mesačný princ. dufam, ze nie si len taky princ na mesiac ako tí dnesní (skoro vsetci) muzi. Zdielam s tebou rovnaké pocity. Az na jeden detail, Som zena... zena ktora zije, zije naplno, smeje sa bavi sa. ALE v srdci nosi smutok ktory velmi velmi skryva... a pritom je tak jednoduche roztopit tie lady..ale este sa o to nikto ani nepokusil,alebo, vlastne ano..na tyzden, a potom sa klanial inej..pretoze na co cakat ked na prvej party zbali nejaku čuzu ktotra mu skoci v kancli do postele este v tu noc?!Dokelu kde je láska?! A preco si o mne mysia, ze som chladna a nedostupna? Ked som iba opatrna.. asi mam troska zmätok v tom, po com muzi tuzia... a preto som k nim zlá a preto sa urazaju ked sa zrazu opät objavia a nieje po ich! Strašná doba... človek sa bojí zamilovať...som vo veku kedy by som mala mat uz aspon 2 roky frajera a rozmyslat o svadbe,,, namiesto toho chodim po party s kamaratkami a som skeptická voči vztahom... lebo táto doba...

skarletca

Kubanec nic ine k tvojim ptispevkom len to ze si kok*t s tymi nazormi, asi vela zien si v zivote nemal moznost zpoznat inac by si nepisal co pises :-P
Ses vedle jak ta jedle... zeny niesu vsetky rovnake a tie co vycnievaju z davu su skor jedinecne nez ujete :-*P

Kycera

Kubánec,
zdá sa, že sa skutočne vyznáš v ženskej duši. Ťažký rozchod? ; )

"U muzov existuje ovela vacsia rozmanitost (HNEĎ VIDNO, ŽE AJ TY SI ROZMANITÝ) a aj niektori z nich ziju a vyznavaju iny, alebo alternativny sposob zivota z tych dovodov ako niektore zeny, to znamena ze maju nejaky problem a tak povediac zisli z cesty. Ale u muzov najdes ovela viac takych ktory si ten zivot zvolia aj ked nemusia, ale pretoze chcu, pretoze sa s tym dokazu stotoznit a najst v tom zmysel a vobec nie su renegatmi pretoze by museli (TAK PREČO SÚ?)Toto zeny nedokazu, jedine pod ruskou nejakeho sebaklamu.

A na toto si prišiel sám alebo??? Musím uznať, je to sila, takto sebakriticky vstúpiť do vlastných radov!!! : D

Renegát je ten, kto :
1. zaprel svoj národ, odrodilec, prebehlík,
2. zmenil, zradil svoje presvedčenie, odpadlík, zradca,
3. ale aj enzým zvyšujúci krvný tlak!!! : D

Tak čo sú/ ste vy "páni tvorstva"? Predpokladám, že nie ste ten enzým, ale aj napriek tomu dokážete poriadne zvýšiť krvný tlak!!!

lentonie

Kubánci sú síce fajn, ale až nabudúce, keď si našporím do prasiatka, asi sa bude treba zmieriť s nejakou inou destináciou , no čo už budem sa s tým musieť zmieriť :/