Neschopnosť nájsť prácu

Príspevok v téme: Neschopnosť nájsť prácu
Tiny

Chytá má zúfalstvo, stav, kedy padám asi na dno. Neviem si nájsť prácu! Pripadám si ako keby každý vedel niečo robiť a mal snahu len ja nie. V krátkosti moja situácia ... mam strednú odbornú školu s maturitou (obchod a podnikanie) tri roky VS (hútnictvo) neukončila som, nedalo sa, vrátiť sa nema zmysel ani nechcem) registrovala som sa na UP v 2012 a odvtedy som tam. 4,5 roka na UP hanba neskutočná a neviem to zmeniť. Nie žeby som nepracovala vôbec, po troch mesiacoch od registracie som si našla absolventskú prax v realitke administratíva (napln práce ctrl c+v) skončila mi ale ostala som tam 2,5 roka na čierno s prísľubom od nich že už riešia trvalú zmluvu/projekt vezmu ma a ja hlúpa som im verila. Keby aspon z toho bol doklad na UP že ano nejaká dohoda bola ale proste nič. Potom ma prepustili a do mesiaca som si našla dobrovolnícku prácu tiež v administratíve (napln práce ctrl c+v), bolo to na pol roka a už to bude rok čo som doma zadarmo. A len chodím po pohovoroch. Skúšam administratívu ale moja prax je nedostatočná, skúšam aj také ako sú predavačka (ale nemam prax s predajom a pokladnou čo mi aj bolo povedané že na takú poziciu nemam šancu keď nemam ani len základy), už aj na vrátničku som podávala a nič. Asi 4 x krát som bola na zaúčaní a napokon aj tak vzali iného. Fakt netuším čo mam robiť. Jediné čo mu sa vyhýbam je linka. Nezvládnem ťahať 12ky a nočné (mám taký problém že ak som celú noc hore ráno mi je zle a som mimo). Mám 27 rokov, žijem u rodičov z toho pracuje len mamka aj to za minimálku, oco je tiež na UP ale pred dochodkovým vekom a tiež ho nikde nechcú. Chcela by som pomôcť ale kdee? Ako? Ani len na obyčajnú brigádu nemam predpoklady, lebo tam berú len študentov. Mam to overené písala som agentúram aj zamestnávateľom. Čo robiť? Ako to zvládnuť?
Plus, môžem si vybaviť dávku v hmotnej núdzi čo je tých 60 eur ale podľa niekoho to treba odpracovať podľa niekoho nie. Neviem či by som sa dokázala tak prekonať aby som šla robiť VPP s niekým čo na dávkach dostane 400 eur a robí to isté čo ja pričom mam školu a aspoň ako takú prax.
Je mi pomoci? Alebo som fakt beznádejný prípad? Keď nič, tak aspoň som si vyliala dušičku.

ANGEL-DEMON

kde netreba prax na predavačku??? ved chod do lidla robit aspon na pol uväzok...! tam berú stále..! a na pol uväzku zarobíš tolko co inde zarobia ludia na plnom.. (vlastna skusenosť)

ja sa čudujem rodičom ze toto trpia deckám ze ich chovaju...
este pochopim do polroka po škole ked je niekto doma..maximálne
ALe nie ze niekolko rokov vysí na krku rodičom,..
ja mám 28 rokov a od 22 žijem sama, vo vlastnom, od 19 pracujem... nikomu nevysím na krku..

ioniq

Nie je ti hanba keď vysíš v 27rokoch doma mame na krku? Som čítal aj ostatné príspevky a des. To sa necháte živiť rodičmi?
Mňa vykopli v 18tich nech sa starám a dobre urobili doteraz som im za to vďačný. Máte len samé výhovorky. V KE sa dá zohnať robota bez problémov to len leniví špekulanti budú stále nariekať.

Tiny

Sofia, vďaka za upozornenie, takže to bude to čo som si aj myslela. Aspoň ich môžem s čistým svedomím zrušiť a ušetrím na cestovnom.
S tou praxou u predavačiek ... praveže to nebolo len v jednom obchode ale vo viacerých a asi v dvoch mi na rovinu povedali, že nemam šancu pokiaľ nemam základy pokladne a ani žiadnu skúsenosť s predajom. Ale ono to aj vidím, ak posielam životopisy na takú pozíciu či už do butikov, alebo hockde tak sa neozývajú. Mala som nádej do Martinusu kde som sa asi týždeň babrala s motivačným lisom, ktorý by poriadne zaujal a ako tu väčšina píše tam už mali istého kandidáta od začiatku. Nechápem ale, tak načo dávajú nejaký konkurz vôbec? Dosadím si ho a hotovo!
Buky – do T-systems nehrozí tam by som musela ovládať angličtinu na úrovni experta a pochybujem, že by o mne čo i len uvažovali kebyže mam len nejaký dvojmesačný kurz.
Lienka – ďakujem ti krásne za tvoje povzbudivé slová, o to viac ma to núti nevzdávať sa a mať nádej. Jedinou mojou chybou je, že sa akosi neviem predať.
Dnes som si vybavila tú hmotnú núdzu tetuška na UP na mňa pozerala tak nenávistne ako keby som ju obťažovala, že čo vôbec som si dovolila. Milión papierovačiek a vypisovania, ale tak nechám 60 eur štátu, keď si ich môžem vypýtať? ;)

lienka_1

ahoj, tak co sa tyka prispevkov tak by ti mali dat jednoznacnu odpoved na urade prace, na co mas narok a podobne....a co sa tyka tych skusenosti tak mi neprides ako taky clovek co nic nerobi...napis si do zivotopisu vsetky brigady aj tu prax absolventsku. nech vidia ze pracujes ked sa da....a na pohovore sa skus dako predat......aj ked uprimne niekedy maju dopredu vybraneho kandidata, tak s tym bohuzial nic neurobis :( drzim palce nech si najdes dobru pracu v ktorej budes spokojna :)

Pe_Ko

Ahoj, ja síce nie som z KE, ale študujem tu na konzervatóriu a od svojich 16-tich som brigádovala. Bez problémov ma prijali do Tesca, taktiež som robila aj v Auparku a to tak v kaviarni ako aj v jednom obchode so šperkami. Skúsenosť som mala nulovú, okrem hry na klavír som nevedela nič. Skús sa popýtať, ale najlepšie je nájsť si brigádu v nejakom menšom obchodíku, lebo v Tescu to bolo naozaj o ničom. Vydržala som tam 2 mesiace.

Buki

Som tiez z KE. To ze ti v jednom obchode povedia ze musis mat prax na predavacku to neznamena ze je to tak vsade. A podla mna je to blud a bola to len fraza ako ta odmietnut lebo tam uz mali mojho otca kona brata. Ale inak s IT nesom taky isty. Viem ze s VS tak si najdes pracu ale so strednou nevim. Tam sa hlasia vecsinou vysoskolaci s nezmyselnymi odbormi, ktorych je v KE viac nez dost. Takze si maju z coho vyberat. Ked chces mozem ti poslat caste otazky co sa pytaju na pohovore v T-systems. Ale s VS tam chodia ludia aj 10 krat na pohovor kym ich vezmu. Ale treba pozriet ake tam maju poziadavky. Stale maju stovky pozicii. Mozno nieco najdes.

Sofia_02

Ahoj, nechcem Ti brať ilúzie, ale aj ja som bola na pohovore v poisťovni Allianz na pozíciu administratívnej pracovníčky a jednalo sa o predaj ich produktov a telemarketing. To som jednorázne odmietla, lebo tam podľa mňa nezarobíš, iba robíš. Takýmto istým spôsobom ma volali aj z firmy Zepter, vraj asistentka manažéra a vysvitlo, že budem robiť ankety a obvolávať ľudí z telefónneho zoznamu.
Tiež nemám prácu, ale takúto prácu nechcem a ani by mi ju rodičia nepovolili. Mám 22 rokov, ukončeného bakalára na EF UMB v BB, ale nešla som na Ing. kvôli zdravotným problémom. Od júna som doma, ale od septembra pôjdem na inžinierske štúdium.

Tiny

Ľudia ja vás milujem! Proste ten pocit, že fakt nie som sama čo je na tom podobne a cíti sa ako vyhorený lúzer a že aj ked je tu tá snaha o niečo tak nie je kde, alebo naše možnosti sú minimálne. Čakala som skôr hejterské komentáre, o to viac si cením vaše reakcie.
Vďaka za link na tie minibrigady, ja by som bola rada keby som kdesi zohnala hoc aj 20 euro na mesiac. Ten IT kurz vyzerá fajn mam k tomu blízko len asi sotva nahrabem tisíc eur na financovanie a keby požiadam UP na preplatenie tak musím mať prísľub od nejakého zamestnávateľa, že ma vezme na miesto, ked sa to naučím. Tiež dobrá hovadina.
Kde netreba prax na predavačku? Lebo tu v KE sa vyžaduje, aj do obyčajnej obuvy CCC chcú aspoň pol roka pritom tam robia mladé baby.
Akurát mi volali z Allianzu, že by ma chceli na administratívnu pracovníčku, tak som si s nimi dohodla pohovor na koniec týždna a namiesto toho aby som sa tešila z príležitosti tak dilemujem a obávam sa či to nebude nejaká hlúposť typu namotávania ľudí načo ja vlohy nemám. To je ten další moj problém o všetkom x krát premýšľať či na to mám či sa budem hodiť či to nepokazim nejako presne ako hovorí "pracičkaa" Ach jaj!

neznamy1986

Tiny: Ja mam tiež dlhodobý problém s prácou - mam zdravotné problémy pre ktoré som totalne nezaujimavý produkt pre zamestnávateľov....Ale našiel som nejaké minibrigady na webe www.jaspravim.sk... Je to stranka kde núkaš nejakú mikroprácu (prepišem nejaký dokument, preložím niečo atd) a je to robene tak, aby zarobila stránka aj ty... Inač ak chceš môžeš mi napísať a môžme byť v kontakte....

kdejepraca

Problém je v tom, že tento systém nás tam dostal. V tomto štáte nič nefunguje, začína to v škole a akonáhle skončiš školu vypľuje absolventom bez praxe a hľadaj si prácu. A z každej z strany len počuješ, že ako je možné, že mladý človek si nevie nájsť prácu. Ale ja sa pýtam, čo mi ponúkate? Pracov.poz. typu: operátor výroby, predavač za minimálnu mzdu alebo o niečo vyššie a pritom človek chodil do školy s maturitou(nie učňovka). A to nato tam chodíme 4 roky, aby sme robili prácu, čo môžu robiť zo základným vzdelaním, tak potom na keru **** sme sa tam ****** štyri roky.
Celý problém je BA a v ich poslaneckých/ministerských zadkoch, ktorí nevedia čo je byť bez práce alebo robiť za 400 € v čistom a žiť z toho a osamostatniť sa, nájsť si vlastne bývanie, založiť rodinu. Tak z toho asi ťažko, možno tak pod MOST.
Dnes neznamená maturita nič, rovnako Vš, je to len zdrap papiera.