Kazdy den mi ten otrasny clovek zneprijemnuje den ked ho vidim. Je to stary slizky 80-rocny muž ktory je stary mladenec a cely zivot prezil s matkou ktora je dnes uz takmer nevladna (tiez neprijemna zenska, na dedine ju volaju klebetna striga) a stara sa o nu. Idem rano o 5:50 do prace a on sa z poza plota vystrci a otrasnym hlasom povie "Dobre ranko suseda", v lete mame bazen a samozrejme sme len v plavkach...hned sa s matkou posadia na lavicku pred domom a obaja zizaju. Idem do obchodu a vzdy tam docupka aj sused. Uz som z neho otravena. Neviem co s nim robit.. Aj moje deti su otravene.
Chlipny sused
Vidím, že mnohí ste sa prišli do tejto témy len odreagovať... zjavne ste nič podobné nezažili, takže neviete, aké je to nepríjemné. Autorka témy, ja ti verím, tiež som si so susedmi "užila" dosť, ešte kým som bývala v 12 poschodovom paneláku na jednom bratislavskom sídlisku. Snažila som sa byť k susedom milá, lenže keď som sa susedom pozdravila (žeby oni pozdravili mňa, to ich ani nenapadlo), oni mi na pozdrav neodpovedali, alebo povedali "ahoj" a tykali mi, hoci som už bola dávno dospelá, 30+. Tak som im dôrazne povedala, aby mi vykali, že sme si nepotykali - nato mi sprosto vynadali... vo výťahu si ma očami premeriavali od hlavy po päty, tak som radšej chodila schodami, aby som mala pokoj... alebo keď som prešla okolo nejakých susedov na chodbe, mali všelijaké blbé poznámky voči mne, a hovorili to naschvál tak nahlas, aby som to počula. Napriek tomu mali tú drzosť žiadať ma, aby som im napr. otvorila bránu, keď ma stretli v chodbe a niesli niečo ťažké - ani ma nenapadlo pomáhať im, keď sa ku mne tak správali!
Jedného dňa som si povedala dosť a odsťahovala som sa do nižšieho tehlového domu, kde je len pár bytov, t.j. býva tu len zopár ľudí, všetci sú ku mne slušní a ja mám konečne pokoj :)
mozno starsi pan objavil liek na potenciu a prehana to s davkovanim :-D
Gabrielitta - no vidis, konecne aj nejake fakty a nie len tvoje zdania. Takze ma sudom zakazany styk pre tyranie. A to mi chces povedat, ze napriek tomu sa na to policajti ani nepozreli? Oni maju povinnost prijat kazde oznamenie. Staci si len trvat na svojom a nenechat sa odbit. Lenze ich zaujimaju len fakty, inak je to len tvrdenie proti tvrdeniu a teda nedokazatelne a ty potom vyzeras jak hysterka s bujnou fantaziou... Takze by som si ho nahral pri tom, ako mu vravom nech mi da pokoj, to je dalsi dokaz v tvoj prospech. Dalsia vec kamery a predavacky v obchodoch - museli to vidiet a teda dalsi tvoj dokaz. Atd atd
Ps: nevies co kto zazil, bud. tyzden idem na vysluch vo veci nebezp. prenasledovania
Lebo su to spaty na ktore sa ani ten stary uchyl nepozrie tak zavidia. Co by oni za to dali aby ich niekto prenasledoval a znasilnil. Trapky hnusne takto sa spravat k ludom ktori tu zufalo hladaju pomoc a radu. Hanba vam.
Pred dvadsiatimi rokmi sa v okolí Kramárov a Hlavnej stanice pohyboval asi 70-ročný dedko. Volali sme ho indulona.
Dobre, že ju tu nejdete ukameňovať, robíte jej profil osobnosti a urážate ju, a to všetko len preto, lebo si zakladateľka dovolila vypýtať rady, čo robiť s úchylným susedom.
Treba ho len v tej chvíli strápniť a s úsmevom poznamenať napr.: "Pán sused, pomaly si začnem myslieť, že ma prenasledujete."
Jasne, ine je to zazit. Skoda reci vam nieco vysvetlovat. Clovek hlada pomoc a docka sa vysmechu. Ano, niekolkokrat, aby mi dal pokoj, zacal to robit este viac.
Sud mu zakazal styk aj s byvalou manzelkou, lebo ju psychicky tyral a prenasledoval. Teraz sa zavesil na mna. Dobre, budem cakat kym ma neznasilni, alebo nezabije, az potom mozno vsetci uveria. Este mam byt k nemu slusna.
Ludia ako vy by tu vobec nemali radit, lebo vy nepomahate.
a_dr1a - aj ja ta rad vidim, dlho som tu nebol, virtualno uz nestiham.
Mimca- stale si okrem toho, ze ta zdravi, sedi na svojom dvore a chodi nakupovat nenapisala, co ti vlastne robi. A toto co si napisala svedci o problemoch v tvojej hlave... Takze naposes uz konecne aj nejaky skutocny prejav chlipnosti?
Gabrielitta - detto. "Hned ako ovoris dvere, vybehne tiez, po obchode za tebou lozi do uliciek a chlipne si ta premeriava a utiera sliny.“ toto zial neprejde ani ako schvalnosti podla §49 zakona o priestupkoch, nieto este nebezpecne prenasledovanie podla§ 360a trestneho zakona. A samozrejme nic nevies dokazat, no hlavne ze sa ti nepaci ze sa na teba pozera. A povedala si mu to niekedy?
A preco my mame byt slusne? Oni nemusia byt slusni? Necumiet, neslintat, neprenasledovat? Je smutne, ze zeny nevedia drzat spolu. By si sa cudovala, ze aj 80 rocny chlap ma chut na sex a ked ho dlho nema je z toho agresivny.
Jax) Dlho som ta tu nevidela a rada ta po dlhsej dobe opat vidim)
Autorka temy. Akoze sorry. Mate uz svoj vek, coskoro sa dockate vnucat dochodku ai. Ale takto mysliet v tomto veku?? Tu zrejme neplati, ze s vekom idu skusenosti mudrost s aj ista pokora.
A predpokladam, ze ten "80r" je niekde vas vrstovnik a 80r moze mat akurat tak jeho matka. Pisete, ze od zaciatku su s nim problemy. A ake su to za tych 27r problemy? Ze pozdravi? Ze sa pozera k vam? Ze dycha stejny vzduch a chodi do tych istych potravin? Tak potom asi neviete, co su skutocne problemy a treba ich "umelo" vyrabat