Kazdy den mi ten otrasny clovek zneprijemnuje den ked ho vidim. Je to stary slizky 80-rocny muž ktory je stary mladenec a cely zivot prezil s matkou ktora je dnes uz takmer nevladna (tiez neprijemna zenska, na dedine ju volaju klebetna striga) a stara sa o nu. Idem rano o 5:50 do prace a on sa z poza plota vystrci a otrasnym hlasom povie "Dobre ranko suseda", v lete mame bazen a samozrejme sme len v plavkach...hned sa s matkou posadia na lavicku pred domom a obaja zizaju. Idem do obchodu a vzdy tam docupka aj sused. Uz som z neho otravena. Neviem co s nim robit.. Aj moje deti su otravene.
Chlipny sused
Zita,
čítala som len tému a Tvoj príspevok ešte včera, predtým ako skolabovalo fórum. Páči sa mi Tvoj príspevok, palec hore!!!
serafin
Zita nezije v rozpravke ale namieste,kde sa stretli dvaja slusni,tolerantni,priatelski ludia,ktori si vazia ludskost ktora tu niekomu chyba.
Ten 80rocny stary pan nie je parazit v dome vlastnej mamy,je to clovek,ktory sa isto vedel a mozno stale vie postarat o dom a pomoct mame ked jej treba.To,ze su ludia ktori neznasaju druhych a s nikym sa pravdepodobne neznesu,su plni nenavisti a hladaju problemy miesto aby si uzivali zivot,je velmi smutne.
No a Adra detto. Tu uz ani len macka nepozdravi co je taka spatna :D
Zita nevies ani len citat? Nestara sa o svoju mamu ale je u nej cely zivot nafutrovani. Zrejme patris k tym chorym idealistkam ktore vidia vsetko ako rozpravku. Veci nie su vzdy take ako sa zdaju. Nie kazdy je taky vlezly ako ty a mu nevadi ked mu kazdy pcha nos do sukromia a dobre ze nie do riti lebo on to robi tiez. Neznasam take furie ako ty.
Zita 05. Velmi pekne a mudro napisane
Plot
mimcapolak, ak dobre rátam, keď ste sa stali susedmi, Ty si nemala ešte ani 30, sused mal niečo po 50-ke. Vtedy nebol chlípny? Čudné! To ho to chytilo až teraz? Alebo tento problém začínaš riešiť až po 27 rokoch? To máš teda výdrž a Tvoj manžel ani nevravím!
Vieš, Ty už máš tiež svoje roky a, žiaľ, nemladneme. O pár rokov aj Ty budeš možno sedieť na lavičke a pozerať pred seba a bude Ti celkom jedno, či tam bude strom, sused alebo mužský sexsymbol v adamovom rúchu.
Aj my máme suseda. Má 92, hovorí mi susedka, tyká mi, okomentuje moju novú garderóbu, dokonca si prvý všimol, keď sa mi podarilo pred časom schudnúť. Je rád, keď mám naň pár minút čas a rovnako rád sa porozpráva aj s mojím priateľom a mojimi deťmi. Moje deti vidia, že aj starí ľudia sú, že uvažujú inak, že sa možno správajú inak, ale že ich treba tolerovať. Videla si to aj Ty v detstve, videli to Tvoje deti? Ako sa budú k Tebe správať, keď ...
A vieš čoho sa bojím ja? Že raz mi nebude mať kto ráno zakričať: "Susedka, dobré ránko!" a nezdvihne pri tom svoj starý ošúchaný klobúk.
Je mi úplne jasné, že sú ženy, ktoré majú s chlapmi nepríjemné skúsenosti, ale, prepáč, neverím, že 80 ročný starý mládenec, ktorý sa celý život stará o svoju mamu, nikdy nebol ženatý, nie je niekoľkokrát rozvedený, nemá deti a keď si bola mladá nemal o Teba neznesiteľný záujem je taký, ako píšeš.
Messje, podľa mňa nie je normálne, aby mi sused, ktorého poznám len z videnia, povedal "ahoj" a tykal mi... a keď ho požiadam, aby mi vykal, namiesto ospravedlnenia sa mi ešte aj vynadá a vôbec to nerešpektuje ?? A osloví ma "hej, počúvaj" ?? Keď je toto podľa teba v poriadku, potom asi v poriadku nebudeš ty...
Messje) V tomto sme rovnake) Ale tak 100 ludi 100 nazorov.....
A presne ako pise Jax. Nikdy neviete co kto ma za sebou, co prezil, co si odzil skusil.
Drzim ti palce Jax nech ti to OK dopadne
Mne nikdy nevadilo ked mi starsi tykali.V praci je to ine...ale susedia,ci známych pribuzni...aspon mi dali najavo ze som stale mlada...povedat niekomu...my sme si nepotykali...to je tak nedolezita vec