Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Závidím priateľke môjho bývalého

Príspevok v téme: Závidím priateľke môjho bývalého
1petra1

Dobrý deň. Neviem si už dať rady. Som smutná, sklamaná, vrie to už vo mne. Je to síce už dlhá doba (5 rokov), ale stále to nemám v sebe vyriešené.

Pred 5 rokmi som sa rozišla so svojím prvým priateľom, chodili sme spolu krátko (6 mesiacov), problémom bolo, že stretol lepšie dievča odo mňa. Vymenil ma za inú, ktorá sa stále okolo neho motala. Ale na vine nie je len ona, ale aj on, lebo, keby nechcel, tak by ma za nu nevymenil. Vysvetlil mi to tak, že my sa k sebe nehodíme a stretol niekoho inému s kým si bude lepšie rozumieť. Nerobila som žiadne scény, prieky, nechala som ho ísť. Ale dodnes som z toho sklamaná. Od rozchodu sme neboli vôbec v kontakte, nepíšeme si nič, proste nič. Raz sme sa stretli, ale ani sa mi nepozdravil, to už bolo pár rokov dozadu. Tiež som raz cestovala vlakom a oni dvaja tam tiež boli. Bol to hrozný pohľad :(
Aj keď ho na fb už nemám, stále si ho pozerám čo má nové, pozerám si jeho priateľku, ich instagram. Viem, že ma to viac ubíja, ale stále to tak robím. závidím im ako cestujú po dovolenkách, užívajú si. Závidím jej, že ju miluje, že sa jej venuje, prejavuje lásku. Nikdy si nedovolím ho otravovať, písať, kontaktovať. Aj tak viem, že by to nemalo zmysel a tiež nemám záujem niekomu zničiť vzťah. Ale trápim sa už 5 rokov.

Prosím Vás poraďte mi, ako sa mám cez to preniesť. Stále sa pýtam, v čom som horšia než ona? :(

oktobrova

kafe, aj tak ti dakujem za objasnenie, dufam, ze na mna nezanevries, ze sa mi to moc nepaci :D
ale zhodnem sa s tebou na tych doktoroch!
ja by som tam nesla, ani keby to bolo zadara, za 300 e duplom, a je jasne, ze tam mozes ist len pozerat, ked zaplatis, ved o to im ide.
300 e dokazes vyuzit lepsie, nakupis si dobrotky, surovu stravu a pod.

0vecka

oktobrova asi tak to je.. len sa divim ze to treba povedat
kafe ak sa takto rozhodujes tak je to len o Tom ako je ten clovek nauceny ta oblbovat o nic ine tam nejde

kafe

nuž, potom sú ale aj psychológovia, psychoterapeuti a doktori vlasnte tiež len šarlatáni, čo vyťahujú peniaze (je jedno či z poisťovne alebo z vačku dotyčného).
Ja som sa pri takýchto veciach, čo sú na hrane, vždy riadila sama sebou - buď ma to zaujalo, okukala som si to, všímala si človeka čo to vedie, ako na mňa pôsobí, sledovala som aký pocit z toho celého mám... a buď som do toho išla alebo nie.
Ja mám rovnako skeptický postoj ako ty k doktorom a nehľadám u nich pomoc. Takže ja to berem, nepáči sa ti to a je to blbosť pre teba.

oktobrova

podla mna to su neskutocni sarlatani a vytahovaci penazi z vackov ludi. ludia maju rozne trable, tak nevahaju vysolit aj tych 300 eur za nadej. a ta manzelka toho hlavneho, ze spojenie s vesmirom a ty plat. je to podobne ako tie vestice v telke, o nic lepsie. :D dost sa divim ludom, ale asi maju zmaknute, ze este plno ludi je dovercivych, tak sa im dari.

kafe

oktobrova, mne sa to páči a myslím si, že to takto môže fungovať (overiť si to nemám ako). Je to len jeden zo spôsobov, ako poriešiť niečo, čo mi strašne dlho nejde/nedarí sa. Ale veľa dokáže spraviť aj človek sám, ako napísala petra - musí to chcieť zmeniť a tak ako si to sama vytvorila v hlave, tak to z tej hlavy aj pustiť a nechať odísť.

1petra1

Uvedomujem si všetko čo mi píšete. Už som si jeho aj ju zablokovala. Nemá to zmysel, dúfam, že už ma to konečne prejde, lebo chcem už mať vnútorný pokoj.
Počula som už o rodinných konšteláciách, známa tam chodila, urobila si aj kurz. Ale ja sa s tým nejako nestotožňujem. Môže to pomôcť ľuďom, ale u mňa platí, že hlavne ja sama to musím chcieť zmeniť. A aj to chcem zmeniť a verím, že mi to už vyjde. A tiež veľmi neverím na tých predkov, atď. to všetko som si len ja sama vytvorila v hlave, ale musí to aj vyjsť von, keď to tam aj prišlo.

zlatusa

Tak skús si ho zablokovať aj ju a hotovo a ak ti to nepomôže, tak sa presťahuj a zamestnaj sa koníčkami, aby si nad ním nerozmýšľala a viac začni chodiť s kamoškami von, možno stretneš niekoho lepšieho a pri ňom zabudneš na svojho bývaleho, predsa už ste neni spolu 5 rokov a za tú dobu keby chcel, tak by ste sa dali do kopy

oktobrova

dakujem velmi pekne kafe, precitala som to cele, z videa len kusok. predtym sa mi zdalo, ze ta to nadchlo, teraz neviem. :) no urobila som si svoj nazor na to

kafe

ciernalabut.sk
tuto je zhruba opísané ako to vyzerá. S vierou ani motivačnými rečami to nemá nič spoločné. Môžeš sa konštelácií zúčastniť aj ako pozorovateľ (ale platí sa za to, lebo aj účastníci si harmonizujú a "riešia" veci, nemusia vôbec nič robiť, stačí len byť v miestnosti), keď len chceš vidieť, žo za haluz to je :D a aké blbosti tam robia :)