Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Závidím priateľke môjho bývalého

Príspevok v téme: Závidím priateľke môjho bývalého
1petra1

Dobrý deň. Neviem si už dať rady. Som smutná, sklamaná, vrie to už vo mne. Je to síce už dlhá doba (5 rokov), ale stále to nemám v sebe vyriešené.

Pred 5 rokmi som sa rozišla so svojím prvým priateľom, chodili sme spolu krátko (6 mesiacov), problémom bolo, že stretol lepšie dievča odo mňa. Vymenil ma za inú, ktorá sa stále okolo neho motala. Ale na vine nie je len ona, ale aj on, lebo, keby nechcel, tak by ma za nu nevymenil. Vysvetlil mi to tak, že my sa k sebe nehodíme a stretol niekoho inému s kým si bude lepšie rozumieť. Nerobila som žiadne scény, prieky, nechala som ho ísť. Ale dodnes som z toho sklamaná. Od rozchodu sme neboli vôbec v kontakte, nepíšeme si nič, proste nič. Raz sme sa stretli, ale ani sa mi nepozdravil, to už bolo pár rokov dozadu. Tiež som raz cestovala vlakom a oni dvaja tam tiež boli. Bol to hrozný pohľad :(
Aj keď ho na fb už nemám, stále si ho pozerám čo má nové, pozerám si jeho priateľku, ich instagram. Viem, že ma to viac ubíja, ale stále to tak robím. závidím im ako cestujú po dovolenkách, užívajú si. Závidím jej, že ju miluje, že sa jej venuje, prejavuje lásku. Nikdy si nedovolím ho otravovať, písať, kontaktovať. Aj tak viem, že by to nemalo zmysel a tiež nemám záujem niekomu zničiť vzťah. Ale trápim sa už 5 rokov.

Prosím Vás poraďte mi, ako sa mám cez to preniesť. Stále sa pýtam, v čom som horšia než ona? :(

0vecka

nepovinne tak ze som si po dlhsej dobe nasiel dalsiu a dopadlo to tak isto :-D ... ale teraz som uz z toho von a kym sa moja stara so mnou nerozvedie tak to bude ok :) ale ja to tak beriem proste ze sa viac naviazem na ludi ako je normalne

0vecka

nepovinne ak ti to pomoze ja som tiez take zazil... ale nikdy som ju nesledoval na fb ani nic podobne... akurat sa tie myslienky vracali ... a podla mna to az take ojedinele neni len malokto sa k tomu prizna. To mas podobne ako to ze malokto sa prizna ze sa v sprche pozrie na pohlavne organy vedla sa sprchujuceho :).

podla mna ale by nebolo zle si pokecat s psychologom neviem co ti povie ale uskodit to nemoze

Setname

Neviem no, radiť po 5 rokoch ako sa z toho dostať... Najepšie si nájsť niekoho iného, ale do nového vzťahu určite treba ísť s čistou hlavou, keď to trvá už tak dlho, zváž nejakú poradňu, psychológa a tak, nejaké sedenia.
Uznajte všetci, že je to dosť dlhá doba, ak sa z toho nevieš dostať sama, skús nájsť pomoc, je to normálne a často efektívne ;)
Hocičo spravíš, je jedno, len už sa konečne prestaň trápiť a začni žiť.. ;)

nepovinne

Ja sa tiez trapim uz pat rokov, je to neuveritelne, ze taka dlha doba, aj sa to hanbim nahlas povedat, lebo urcite to vyznieva cudacky.
Vzdy som si hovorila, ze keby som ho videla s inou, ako je stastny, ze ma vztah, ze je naozaj koniec, pozriem si fotky s inou, ze to by ma prinutilo si to v sebe uzavriet. Ale ako vidim, ze u teba to nefunguje, tak asi ani u mna by to nefungovalo.
Uz si zacinam mysliet, ze proste existuju aj jednostranne vztahy. Mne nepomaha, ze ma o mna zaujem niekto iny, pred kazdym utekam, nemam zaujem sa zoznamovat. Mozno z takehoto isteho dovodu, ze ma nieco nevyriesene, zas predo mnou prcha ten moj...
Neviem ti v tejto chvili poradit, snad na nieco prides, aj ja. :) :)

Bubliii

5 rokov je už veľmi veľa. Ako bolo povedané, už ho viac nesleduj. Normálne si tie stránky zablokuj, aby ťa to nelákalo, ver mi, viem, o čom píšem. Zíde z očí, zíde z mysle. Ak máš s ním nejaké fotky alebo darčeky od neho, daj ich dočasne niekam do pivnice, proste aby si to nemala stále na očiach. A daj šancu niekomu novému uchádzať sa o teba :)
Alebo ak chceš, môžeš si pokecať so psychologičkou, ale na 90% ti povie to isté, čo my tu...

Ja123

0vecka - nech si ho neidealizuje, že lepšieho už nenájde a koniec koncov 5 rokov je dosť, to je už pomaly prechodený vzťah, z ktorého nič nebude.
1petra1 - on pre teba nebol, dlhodobo by to nefungovalo a on to videl, v niečom si mu dosť vadila, hľadaj ďalej, nájde lepšieho, pre ktorého budeš tá naj.

0vecka

Ja123 ako vies ze ju opusti?? toto je blbost... kludne moze byt ze si s nou proste sadol. so zakladatelkou bol len pol roka a zistil ze to neni to prave. Podla mna sa tam nic takeho zleho nestalo.

moja Rada pre zakladatelku je nepozerat FB nijako si ho nepripominat. ak nanho nevies prestat mysliet tak sa zamestnavat a snazit sa mysliet na nieco ine. snazit sa zabudnut vyrazit si obcas s nejakym inym aspon raz za mesiac. Kolko chlapov si chce dat rande to nemoze byt Problem. 5 rokov je zu dost dlha doba

Ja123

Milá moja, nemáš jej čo závidieť, 5 rokov s ňou randí, pravdepodobne ju časom opustí a vymení za mladšiu, bohužiaľ o tom sú dnešné vzťahy, dlhodobo ťahať za nos. Zmaž si jeho facebook, instagram a neviem aké čerty, už tam nikdy nechoď a začni konečne žiť. Ide jar, začni s niečím novým - športom, turistikou, venuj sa sebe.