Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Závidím priateľke môjho bývalého

Príspevok v téme: Závidím priateľke môjho bývalého
1petra1

Dobrý deň. Neviem si už dať rady. Som smutná, sklamaná, vrie to už vo mne. Je to síce už dlhá doba (5 rokov), ale stále to nemám v sebe vyriešené.

Pred 5 rokmi som sa rozišla so svojím prvým priateľom, chodili sme spolu krátko (6 mesiacov), problémom bolo, že stretol lepšie dievča odo mňa. Vymenil ma za inú, ktorá sa stále okolo neho motala. Ale na vine nie je len ona, ale aj on, lebo, keby nechcel, tak by ma za nu nevymenil. Vysvetlil mi to tak, že my sa k sebe nehodíme a stretol niekoho inému s kým si bude lepšie rozumieť. Nerobila som žiadne scény, prieky, nechala som ho ísť. Ale dodnes som z toho sklamaná. Od rozchodu sme neboli vôbec v kontakte, nepíšeme si nič, proste nič. Raz sme sa stretli, ale ani sa mi nepozdravil, to už bolo pár rokov dozadu. Tiež som raz cestovala vlakom a oni dvaja tam tiež boli. Bol to hrozný pohľad :(
Aj keď ho na fb už nemám, stále si ho pozerám čo má nové, pozerám si jeho priateľku, ich instagram. Viem, že ma to viac ubíja, ale stále to tak robím. závidím im ako cestujú po dovolenkách, užívajú si. Závidím jej, že ju miluje, že sa jej venuje, prejavuje lásku. Nikdy si nedovolím ho otravovať, písať, kontaktovať. Aj tak viem, že by to nemalo zmysel a tiež nemám záujem niekomu zničiť vzťah. Ale trápim sa už 5 rokov.

Prosím Vás poraďte mi, ako sa mám cez to preniesť. Stále sa pýtam, v čom som horšia než ona? :(

nepovinne

petra, ja som este vacsi cudak, ja ho mam v mysli stale, ty pises, ze ta to cez den napadne a myslis nanho. ja neustale. to uz je urcite nejaka choroba.

Lollka

To ze ta vymenil za inu neznamena ze ona je lepsia od teba, len mu v niecom viac vyhovovala. Ty zas budes dokonale vyhovovat niekomu inemu a on tebe. Len si sa zbytocne zablokovala a tak aj toho praveho tazko stretnes, lebo kohokolvek ineho odmietas. Ja som prezila nieco podobne, akurat to netrvalo tak dlho ale "len" tri roky. Rozisiel sa so mnou priatel s ktorym mi to klapalo a pre mna bol idealny. Bola som presvedcena, ze lepsieho uz nikdy nestretnem, na tohto som myslela denne. Ale asi po dvoch rokoch som pomaly zacala randit, ti chlapi ktorych som stretala ma len utvrdzovali v tom, ze lepsieho uz nenajdem. Az kym som nestretla svojho sucasneho ktory je pre mna dokonaly a toho byvaleho som uplne vypustila z hlavy. Tento ma na rozdiel od neho aj tu vyhodu, ze ma chce a planuje so mnou buducnost co byvaly nikdy neplanoval. Tento je proste lepsi a ja som vdacna osudu ze vsetko islo tak ako islo. Na fb ani inych socialnych sietach ho ale nesleduj, ja som mala byvaleho sprvoti v priateloch, po roku som ho nielen vymazala ale aj zablokovala takze nemoze sledovat ani on mna ani ja jeho. A je to tak najlepsie. A pamataj, ta druha nie je lepsia od teba, ty si len este nestretla toho, kto tvoje kvality oceni.

oktobrova

Dakujem pekne za vysvetlenie kafe. Ale je to take cudne, zalozene na viere, to je pre veriacich? Ja si myslim, ze kazdy je sam strojcom svojho stastia a kazdy mame nejaku povahu, nejake zdedene geny a s tym musime zit. Nejake cary mary to nezmenia, neulahcia, pokial som leniva, mozem si za to sama a tak.

kafe

o čo vlastne ide a čo je cieľom. Mňo. Skús si predstaviť možnosť, že každý jeden človek je spojený na nejakej úrovni (neviditeľnej, na úrovni duše) so svojimi predkami a potomkami 7 generácií dozadu (to ako žiješ ty, zas ovplyvňuje tvojich potomkov, blízku rodinu 7 generácii po tebe). A to, aké situácie prežívali, čo nezvládli a robili zle, ako ubližovali alebo nechali si ubližovať, to všetko ovplyvňuje život človeka čo žije tu a teraz. Žiadna nepopísaná doska, človek je spojený s predkami. V tom zlom, i v tom dobrom - každý jeden človek má oblasti v ktorých funguje fajn, prípadne i viac ako fajn, nemusí sa ani namáhať, ide to nejako "samo".
Rodinné konštelácie pomáhajú harmonizovať tie problémové oblasti, v ktorých sa človeku nedarí, môže sa roky rozkrájať snahou, tvrdou prácou, pozitívnym myslením a pohne sa tak o milimeter. Akoby bol človek zaseknutý, zablokovaný voči veciam/situáciám po ktorých túži a chce ich dosiahnuť. A neni to tak preto, že asi to tak Boh chce, aby som to nemal, nezažil ale preto, že na úrovni duše sa snažíš "pomôcť" svojmu predkovi prežiť nejakú situáciu (ktorú on dovrzal) "správne", harmonicky.
Harmónia znamená, že životná energia prúdi tvojím životom a dokáže sa postarať o všetko, úplne o čokoľvek chceš (zdravie, peniaze, práca, vzťah), pokiaľ si to ty ale schopný prijať. Človek sa buď zablokuje sám svojím myslením, názormi, presvedčeniami (som nula, vyzerám otrasne, nemám sa rada taká aká som, mám sa zle lebo žijem v je.tom štáte..), že si nevie vychutnávať pekné okamihy, tešiť sa a všímať si viac (naozaj stačí len trochu viac) to pekné príjemné v živote, alebo "zdedí" nejaké bloky po predkoch. Asi toľko.

Rodinné konštelácie vedú aj "laici", to sú akoby tí šarlatáni, ale sú aj psychológovia a psychoterapeuti, čo túto metódu používajú. Takže klasická medicína ju využíva tiež.

oktobrova

kafe, prosim ta, mohla by si este napisat k tomuto, o co vlastne ide, co je cielom: Dakujem.

"Inak som zistila, že rodinné konštelácie, čo som považovala za ezoteriku, je moderná psychoterapeutická metóda :D takže kočke odporúčam na odpútanie aj niečo takéto."

0vecka

kafe nechcem uviest konkretne cislo ale bolo to v tych dimenziach 5 rokov... pri prvej som robil podobne chyby ale pri druhej ne... dokonca som prve roky ani nechlastal mozno jedno dve pivka a fakt len dve a fakt mozno raz za mesiac ani nebral nijaky fet ... a nepomohlo akoze pomoct pomohlo ale trvalo to tak dlho.

Mesačný princ

,,problémom bolo, že stretol lepšie dievča odo mňa. Vymenil ma za inú, ktorá sa stále okolo neho motala. Ale na vine nie je len ona, ale aj on, lebo, keby nechcel, tak by ma za nu nevymenil.,,

Nečítal som všetky príspevky, len tie posledné. No mne úplne stačilo čítať toto, čo si napísala a čo som sem skopíroval.