Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Závidím priateľke môjho bývalého

Príspevok v téme: Závidím priateľke môjho bývalého
1petra1

Dobrý deň. Neviem si už dať rady. Som smutná, sklamaná, vrie to už vo mne. Je to síce už dlhá doba (5 rokov), ale stále to nemám v sebe vyriešené.

Pred 5 rokmi som sa rozišla so svojím prvým priateľom, chodili sme spolu krátko (6 mesiacov), problémom bolo, že stretol lepšie dievča odo mňa. Vymenil ma za inú, ktorá sa stále okolo neho motala. Ale na vine nie je len ona, ale aj on, lebo, keby nechcel, tak by ma za nu nevymenil. Vysvetlil mi to tak, že my sa k sebe nehodíme a stretol niekoho inému s kým si bude lepšie rozumieť. Nerobila som žiadne scény, prieky, nechala som ho ísť. Ale dodnes som z toho sklamaná. Od rozchodu sme neboli vôbec v kontakte, nepíšeme si nič, proste nič. Raz sme sa stretli, ale ani sa mi nepozdravil, to už bolo pár rokov dozadu. Tiež som raz cestovala vlakom a oni dvaja tam tiež boli. Bol to hrozný pohľad :(
Aj keď ho na fb už nemám, stále si ho pozerám čo má nové, pozerám si jeho priateľku, ich instagram. Viem, že ma to viac ubíja, ale stále to tak robím. závidím im ako cestujú po dovolenkách, užívajú si. Závidím jej, že ju miluje, že sa jej venuje, prejavuje lásku. Nikdy si nedovolím ho otravovať, písať, kontaktovať. Aj tak viem, že by to nemalo zmysel a tiež nemám záujem niekomu zničiť vzťah. Ale trápim sa už 5 rokov.

Prosím Vás poraďte mi, ako sa mám cez to preniesť. Stále sa pýtam, v čom som horšia než ona? :(

tenm

sucitim s tebou, ja som skoro 4 roky po rozchode(na moje meniny - budem mat o mesiac)...rozisla sa ona somnou
doteraz neviem zabudnut...
bavili sme sa este nejaku dobu, ale pred rokom a pol ma zablokovala...bol som s nou rok dokopy...
najhorsie asi bolo si s nou potom pisat...mal som ju zablokovat ja, a hned ako sa somnou rozisla...ale aj tak by som to asi nedokazal...
dozvedal som sa o kamaratoch ktori ju obletovali, a aj o jednom co sa s nim vyspala...
a minule leto, ked uz som bol bloknuty, mi povedala jedna kamoska, ze ju videla s inym chlapcom sa drzat za ruky...

sranda, ze ona uz davno zabudla, a ja na nu myslim kazdy bozi den...

tie roky co som stratil, mi uz nikto nevrati...nemal som nikoho, a asi uz ani mat nebudem...neviem sa zalubit...mam 27...

nepovinne

Ovecka, dakujem. Ale praveze ma nic take nelaka, ani dvihat si sebavedomie, nic, na akciach s kamaratkami sa aj zoznamujem, ale nic mi to nehovori, skor som z toho unavena, z novych ludi, z novych informacii.
Nejak sa to snad prebije, casom. Snad pride niekto este viac zaujimavy.

0vecka

nepovinne ale ty si nemusis s inym nieco zacat, ale na rande ist mozes. Ono aj ked z toho nic nebude tak zacnes rozmyslat aj nad inymi a ked uvidis ze ta niekto Bali tak ti aj stupne sebavedomie. To ze sa ti nechce ti verim ale ono treba zit ako keby to bolo ok (podla moznosti a zdraveho usudku samozrejme) a ono to potom bude skor ok.

nepovinne

Ovecka Dakujem. Este k tomu, prijala by som, keby som bola menej zavisla od druhych, na mna sa velmi lahko prenasa aj zla nalada inych a pod. A to, ako som zavisla na tomto poslednom, to som este nebola. Ale skoda o tom hovorit, prenho som vzduch.
Ist na rande s druhym sa mi vobec nechce, mne sa nechce pozerat na ineho, vymienat si s nim myslienky, dozvedat sa nove veci. Toto vsetko by ma bavilo len s tym jednym.
Snad to bude lepsie.

Bubliii

No vidíš Peťa, tak sa zariaď podľa kamarátky a bude dobre. Však to ti tu aj my vravíme. Psychológ podľa tvojho uváženia. A prosím ťa , čo najskôr sa "odstrihni". Aj mne skončil vzťah z jeho strany v podstate zo dňa na deň a to sme boli spolu dlhšie ako vy ..tiež som si prešla "stalker" fázou, potom som zrušila FB a bolo vybavené :D prebolelo a žijem ďalej... Musíš sa tým prestať umárať, lebo sa ti môže stať, že ti príde pozvánka na ich svadbu a čo teraz, vyskočíš z okna?
Druhá vec je, že všetky sociálne siete nám ponúkajú možno štvrtinu celej pravdy aj to upravenú tak, aby sme sa jednak pochválili a jednak to bolo spoločensky prijateľné.. takže ty vidíš pekné fotky z dovolenky, v reálne mohlo byť 1 deň pekne a zvyšok pršať; alebo sa tam pohádali; a pod., ale... hlavne že na FB máme pekné fotky z dovolenky.

0vecka

nepovinne ono to neni nikdy pevny casovy bod kde mozem povedat ze predtym to bolo ok a potom uz ne. takze tazko povedat ale skor by som povedal ze ked to preslo tak som si nasiel novu. popripade to zu bolo skoro prec a ta Nova to dorazila. ale nikdy to nebolo tak ze som bol uplne v depresii a zraz prisla nejaka a zrazu to bolo lepsie. tak to nefungovalo. Kazdopadne ale pomaha udrzovat kontakt s druhym pohlavym dat si obcas rande atd.

utajenaa

bud rada ze ste prezili obycajny rozchod za mladi kedy ste nemali ziadne zavazky...ziadny uver,ziadne deti nic spolocne .. len nechaj tu chuderu nech si svojho studenta uziva... Vies niekedy ked dostanes to co chces moze to byt pre teba ta najhorsia moznost v zivote... ja by som jej takeho chalana urcite nezavidela...

nepovinne

Ovecka, ta posledna veta, to aj ja tak. Ale mozno prave tak je to normalne, a ti druhi su cudni. :D :D
Takze to preslo samo, alebo tym, ze si si predsa nasiel novu babu.
A ta terajsia, tiez si na nu naviazany, ci uz to tak neberies?

denisaf

To najhoršie čo môžeš urobiť je ostať v živote stáť na jendom mieste koli človeku čo si to nezaslúži....

1petra1

O svojom probléme som povedala najlepšej kamarátke a presne to isté mi aj ona povedala. Že už mám na to zabudnúť a vyrovnať sa s tým, lebo to aj tak nevyriešim. A tiež to, že si už ich nemám pozerať.
Ja si myslím, že tak na 80 percent sa zoberú. Majú len 22 a 23 rokov, obaja študujú, tak majú ešte čas. Ale podľa fotiek a dovoleniek, kde chodia nevyzerajú, že by boli už v ,,pochodenom" vzťahu. Mala som jeden vzťah, ale nepomohlo to. Možno zo začiatku áno, nemyslela som na to, ale prišlo obdobie, kedy sa to vrátilo späť.
A mám svoje záujmy, voľný čas, venujem sa rôznym činnostiam, ale minimálne raz denne ma to napadne a začnem nad tým uvažovať.