Práca. Zdravotný hendikep zamlčať, alebo priznať sa?

Príspevok v téme: Práca. Zdravotný hendikep zamlčať, alebo priznať sa?
Katka JETka

Potrebujem viac názorov, aby som sa vedela rozhodnúť a keďže s nikým o tom nechcem rozprávať, tak to skúsim tu.
Prešla som dvoma kolami konkurzu na vysnívanú prácu a čaká ma už len posledné a to sú jazykové skúšky, čo je pre mňa len formalita, lebo obidva jazyky ovládam takmer ako rodný jazyk. Dnes mi došli pokyny a pozvánka na to posledné kolo a bol tam priložený aj dotazník a tu narážam na obrovský problém a neviem čo urobiť. V dotazníku je totiž aj otázka „Pomočujete sa v noci?“ Bohužiaľ, týmto problémom trpím od detstva. Beriem lieky, no napriek tomu sa mi to stáva minimálne 3 – 5 krát týždenne, čo je často. Nemyslím si však, že by to malo negatívne ovplyvniť moju budúcu prácu. Som si istá, že ju budem robiť svedomito, naplno a plne koncentrovaná. Inak som úplne zdravá, testami som prešla a podotýkam, že ani ten môj problém nie je psychicky podmienený, nemá psychiatrické pozadie.
Nikdy v živote som neklamala, stále som konala fér, no teraz rozmýšľam čo urobiť, či zamlčať, že týmto problémom trpím, alebo napísať pravdu, a tak sa, veľmi pravdepodobne, automaticky diskvalifikovať a zabudnúť na vysnívanú prácu. Ak to zamlčím, tak sa budem neustále báť, že to praskne, lebo pri tejto práci budem často bývať v hoteloch a zrejme nikdy nie sama, ale aj s kolegyňami, no napriek tomu mám chuť, to tam nenapísať. Pokojne si budem platiť hotelovú izbu z vlastných peňazí, len aby som bývala sama, nech mám šancu to utajiť.
Mám 25 rokov, liečim sa od detstva, preto rady, že mám skúsiť vyriešiť tento problém, mi nepomôžu. Tak skúste niečo poradiť.

Hoper39

Ahoj Kati, ako si teda dopadla ? Pýtam sa, lebo stojím sčasti pred rovnakým problémom. Veľmi by mi tvoja odpoveď pomohla.

dudo24

Katka JETka: Ahoj, chcel by som vedieť ako to celé skončilo? Zobrali ťa? Alebo ti ponúkli inú pozíciu? Alebo dokonca už lietaš?

janicka765JE

ja by som to tam nenapisala a vobec co je to za pracu ked chcu po tebe taketo odpovede? a myslim, ze sa vzdy bude dat aby si spala sama

Katka JETKA

Ahoj Lucia, mrzí ma situácia tvojej dcéry, no dá sa s tým žiť, aj keď niekedy je to veľmi tažké. Rada by som s s ňou vymenila pár správ, ak by súhlasila.

Pag

Toto je tak specificka otazka, ze uz tym, ze si si vytvorila tuto temu, tak si sa priznala. Este si opisala dalsie detaily, ze tam treba dva jazyky, cize dalsi detail. Nuz, uz o tebe budu vediet, ze to zatajis, lebo to pravdepodobne zatajis. Co koho do toho, ze ake mas problemy? Ja som uviedol do zivotopisu, ze sa pravidelne dokazem pocas dna aj posr..., aj tak ma do prdele (prace) zobrali. Proste vsade ma beru, clovek nema pokoj. Ta to de zme?? Ako pravi starocinske prislovie: praca si ta vzdy vie najst. Smutne.

Lucia79

Ahoj Katka JETka,
Na túto diskusiu som natrafila len náhodou, keď som sa túlala po internete s nádejou, že niečo nájdem, čo by mohlo pomôcť dcére. Má rovnaký problém ako Ty, stáva sa jej to často, má maximálne 2 suché noci v týždni. Znáša to ale celkom inak ako Ty. Už úplne rezignovala, už neverí, že môže v živote niečo dokázať, nechce ísť na VŠ (i keď je jedničkárka), lebo je pre ňu nepredstaviteľné bývať na internáte (samostatný privát si dovoliť nemôžeme) a v blízkosti nemá školy, ktoré by ju bavili. Začala odmietať lekárov, psychológov a inú podobnú pomoc, totiž už neverí ani im, lebo za tie roky skúsili u nej všetko a už len čakajú, či sa to nevyrieši samo.
Prečítala som si celú túto diskusiu a dala ju prečítať dcére, ako príklad pozitívneho prístupu k životu aj napriek tejto diagnóze. Pre ňu je neuveriteľné, že s týmto problémom sa dá cestovať, študovať, bývať na internáte, mať priateľov, mať ambície, jednoducho, že si vôbec môže trúfať normálne žiť. Pochybujem, že si to ešte prečítaš, ale musím skúsiť Ťa touto cestou poprosiť, či sa nedá s Tebou nejako spojiť, napr. cez email. Rada by som dcéru dostala z tej jej apatie a myslím si, že keby si s Tebou mohla trochu mailovať, pomohlo by jej to. Totiž túto diskusiu si so záujmom prečítala a skonštatovala, že Ťa obdivuje. Neviem či nie je nemiestne Ťa o to žiadať, ale snáď to pochopíš a možno Ti nepadne zaťažko si s ňou trochu písať. Ak odpíšeš, dám sem nejaký mail. Čakám a dúfam, že sa ozveš. Dík - dík - dík.

Deniskaaaaaa

Neprijemny problem, urcite sa s tym ale da nieco vymysliet. Pracu ti to dufam neovplyvni, ale asi sa priprav na to ze sa to dozvedia niektore kolegyne, a to asi bude pre teba najmenej prijemna cast.. Ale co ta nezabije, to ta posilni!

pilotduri

Katka, cital som o tvojom probleme, ako to vsetko nakoniec dopadlo? Nikdy si nepovedala do akej spolocnostia popripade na aky typ lietadla/tras sa hlasis.. Najvacsi problem by som videl pri long hauloch. Vo vacsich lietadlach typu 777, A380 atd je malicka miestnost pre celu posadku kde kazdy ma malicku komorku. Stale tam niekto prichadza a odchadza, takze udrzat tvoj problem tajny by bolo dost tazke. Pri long hauloch mas tiez dost dlhe layovery, takze by si si musela plienok zobrat celkom dost - nespoliehaj sa na to ze si ich budes moct objednat na hotel. Rostery sa dost casto menia -zrazu mozes pristat na jednom konci sveta a plienky ta budu cakat na druhom a budes mat iba zbytocne nervy. Takisto sa nespoliehaj ze by si si mohla objednavat izbu na kazdy let samostatne. Na to ma kazda spolocnost svojich ludi ktorym by si iba pridala vela prace..

No ak by si lietala short hauly tak vo vacsine spolocnosti by si na noc bola doma, alebo obcas na hoteli. Jednu, dve plienky si pribalit do kufra pre situacie ze by ste nedoleteli na spat na bazu by urcite nebol problem. Ak si cez plienku na hoteli das normalne pyzamo, nie je dovod aby sa o tom niekto dozvedel.

Kazdopadne ti drzim palce a dufam ze sa ti splni sen! Dnes uz lietaju ludia s ovela vacsimi zdravotnymi tazkostami nez je ta tvoja. Ak ta nezobrali do tejto company, podla mna je x inych co by s tym nemali problem.

Jaja15

Katka má zmýšlanie absolventa, ale za to ju nemôže nikto viniť. Takým zmýšlaním sme si prešli všetci - je to vekom a nedostatkom skúseností. Ja jej len prajem, aby jej jej optimizmus vydržal čo najdlhšie a našla si prácu ktorá ju bude napĺňať(a to aj ak to nebude profesia letušky).