Čo s tým?

Príspevok v téme: Čo s tým?
2Emma7

Dobrý deň, sme s partnerom spolu cez 3 roky, rok sme spolu bývali.Všetko bolo OK, ale posledný cca mesiac sme sa viac hádali,nemali sme už ani jeden chuť riešiť problémy,tak sme mali viac tichú domácnosť.Priateľ odchádzal,aby so mnou nemusel byť(liezla som mu na nervy potrebuje klud,a ze ma ma rad cim dalej tym menej). Bolo to celé divné,narvhla som pauzu(mala som toho tiež dosť),ale(zatiaľ)bez rozchodu-súhlasil.Pobalila som si veci a odišla zo spoločného bytu,načož si vypýtal kľúče-s tým, že som mu povedala že ak mu ich dám, definitívne to skončí-tak som si ich nechala.NIe sme v konakte, nemáme ani hranicu kedy sa budeme kontaktovať. Dá sa to zachrániť? Aký máte názor?Raz sme boli už odseba.

Viac sa rozpíšem, keď rozbehneme konverzáciu.

Vopred Ďakujem pekne!

Messje

No a sme doma...aj ten 2rocny vekovy rozdiel je v tomto vztahu zloba.
Ty chces...ty...ty a ty
Ale co ked on nechce?Co ked on nechce uz riesit nič?Ani si to vysvetlit?
Emma...tak si sa aj v teme odprezentovala tym ako si sa vyjadrila.
Chlap chcel byt slobodny,mat partnerku ktora mu nebude riadit zivot.Je to uplne normalne.Ty si si myslela ze mu ukazes aka si dobra partnerka ked sa budes o neho starat,vychovavat ho.
Najdi si starsieho chlapa,pretoze ty si si to uvedomila len teraz lebo si zistila ze ho stracas.Na chvilku ale len.
Ty nie si povaha ktora by mohla mat vztah s mladsim chlapom.Funguju take vztahy ale nie s tvojou povahou.
A to verim ze keby si tu napisala ako si ho obmedzovala...dostala by si ine reakcie.
Chalan je este mlady a potrebuje partnerku chapavu,nie uhanacku co mu vyluxuje domacnost aby si ho udrzala.

digestor

Ema ďakujem, ja už teraz nevidím dôvod Ti radiť, respektíve pomáhať, ale aj tak Ti prajem šťastie a hlavne pracuj na sebe.

2Emma7

Vztah trvá 3,5 roka, rok bývanie, po 1,5 roku sme sa rozisli...a teraz máme pauzu...ja chcem na Tom zapracovať, ale rešpektujem to, že on chce mať pokoj, práve preto, aby sme stihli vychladnúť a uvidíme....

digestor

Ema tvoj a jeho vek ?, človek ktorý sa opakovane nedokáže poučiť z vlastných chýb je nevyzretý jedinec, ľudia ktorí to robia aj na "smrtelnej" posteli sú hlupáci. Nechceš byť hlúpa. Píšeš, že spolu v jednej domácnosti ste fungovali len rok a už po tak krátkom čase prišla tichá domácnosť, dokocna už raz ste boli odseba. Za rok ste toho "postíhali" dosť.

2Emma7

Ja som schopná na tom pracovať, veľa vecí som si uvedomila...pýtala som sa ho ešte ze co si mysli: kto je na vine...a povedal ze obaja.....čo mi teda radíte? Mám spraviť prvý krok? už teraz? alebo počkať? Na jednej strane to chcem mať čím skor uzavreté, na druhej mám strach......

digestor

@ Ema doplním tvoju mozaiku do posledného kúska.
2Emma7
01.12.2016 12:05:50

normalny:

jasné, ja ho nechcem kontrolovať ani nič, má čo chcel-kľud odomňa, preto riešim, že by som tomu ešte nejaký čas dala....

Toto je názorný príklad toho ako žena chtiac/nechtiac zabije vzťah tým, že si neuvedomuje svoju povahu a nepracuje na nej. Myslíš si, že po mesiaci odlúčenia sa to zmení ? Ty chceš meniť všetko možné len nie podstatu. Podstata je tvoja povaha, začínam tam badať aj manipulatívne sklony. Jemu proste len trklo, že ho "zabíjaš" a rozum mu povedal a dosť. Po čase by to opäť vyplávalo na povrch ak by si nezmenila svoj prístup a nepopracovala na svojej povahe a svojich nedostatkoch. Takže ak toto neurobíš aj tak to nebude mať budúcnosť, bude to len také vajatanie a chodenie okolo horúcej kaše. Akonáhle on spozná "povahovo lepšiu" ženu budeš totálne bez šance. Vidno, že ho miluješ, ale svojim milovaním si ho aj zabíjala. Nájdi strednú cestu a môžete byť šťastní obaja, ale treba na tom pracovať a mám pocit, že ty toho nie si schopná.

normalny

Zaujimave - jedna vec je dat si pauzu a druha vec je komplet sa odstahovat a nechat polovybieleny byt. Asi kazdy chlap by si myslel, ze ho mas dost a ukoncila si to. Preto chcel aj tie kluce.