Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Čo s tým?

Príspevok v téme: Čo s tým?
2Emma7

Dobrý deň, sme s partnerom spolu cez 3 roky, rok sme spolu bývali.Všetko bolo OK, ale posledný cca mesiac sme sa viac hádali,nemali sme už ani jeden chuť riešiť problémy,tak sme mali viac tichú domácnosť.Priateľ odchádzal,aby so mnou nemusel byť(liezla som mu na nervy potrebuje klud,a ze ma ma rad cim dalej tym menej). Bolo to celé divné,narvhla som pauzu(mala som toho tiež dosť),ale(zatiaľ)bez rozchodu-súhlasil.Pobalila som si veci a odišla zo spoločného bytu,načož si vypýtal kľúče-s tým, že som mu povedala že ak mu ich dám, definitívne to skončí-tak som si ich nechala.NIe sme v konakte, nemáme ani hranicu kedy sa budeme kontaktovať. Dá sa to zachrániť? Aký máte názor?Raz sme boli už odseba.

Viac sa rozpíšem, keď rozbehneme konverzáciu.

Vopred Ďakujem pekne!

2Emma7

Ja viem, že by sme mali pátrať po príčinách...ale ako, keď nechce byť v kontake? Predtým ako som sa začal baliť mi povedal, že budeme komunikovať psolu keď budem niečo z toho bytu potrebovať- ale ako keď všetko potrebné mám so sebou a nič nepotrebujem?

2Emma7

Messje:

boli sme partia, 3 páry, chodievali sme všade spolu, ak tak chlapi spolu a my zeny spolu. Na túto tému sa ozval týždeň pred mojim odchodom: "mohla by si zacat chodit s kamaratkami?"- v čase ked som Bola chora, jedla Antibiotika....ako som mohla niekam ísť? V čom som si istá- viem, že chce robiť ešte kraviny s kamošmi, viem že sú v Tom chlapi a nie ženské. Pretože sama mám chalanskú partiu, k s ktorou som nemala moc dovolené chodiť (ako samé dievča)......Proste chcel, aby sme sa bavili k amosmi, ale rovnakého pohlavia.....

2Emma7

normalny:

my sme nemali nejaké hádky na konkrétne veci, Proste to vyplynulo zo situácie. POsledný mesiac som sa začala aj urážať, no bolo to fakt nič moc, a tiež nezabojoval...týžden sme sa nebavili a prišla som ja....Všetko mohli byť inak keby sme komunikovali....

Messje

No mne to tak pride ako pise normalny
Nepovedal ze mu chybala volnost?Si mu zakazovala?Vsade s nim chodila?Nic nepises...To si nevedela ze mu mozno nedovolis dychat?Podla vsetkeho ti on tie signaly daval ale ty si ich nevidela.
Znamych nepocuvaj...ti v tom vztahu neboli.Jeho znami by zase povedali mozno nieco ine.
Stale mam z toho pocit ze ty si sa uz hrala na manzelku ...kopec deti,handra v ruke,ziadne kamaratky...Len on.

normalny

2Emma7
01.12.2016 11:38:46

a preco ho skusas a robis demonstrativne odchody, miesto patrania: PRECO TA MA PLNE ZUBY ? Asi nejaky dovod na to ma, v tvojom spravani.

Jedno ti poviem. Niektori ludia vedia byt velmi hrdi. Tak hrdi, ze ak si myslia, ze su v prave, tak vsetko hodia za hlavu. Laska, nelaska.

Medzi vami je komunikacny problem. Bud neviete identifikovat, preco sa hadate a leziete na nervy, alebo ignorujete jeden druheho. Hadka moze byt z nervozity a zadrapcivosti, pre hluposti - alebo moze mat nejaku vaznu pricinu, ked niekto chce zmenu, ze mu nieco velmi vadi a nekona sa naprava.

Miesto hladania pricin, tu rozpravate len o dosledkoch. Preco sa hadate ? Preco si leziete na nervy ? atd.

2Emma7

Messje
Presne pre toto som odišla- viem, že ma má plné zuby, tvrdí že ma má rád čím ďalej tým menej, a že hce klud. OK Má ho mať. Tiež si myslím, že má vo mne istotu, takže nech asi nečakám od neho nejaký prvý krok. Mám uňho ešte nejaké veci, ktoré momentálne nepotrebujem (zatiaľ). Práve týmto vážnym rozhodnutím, že odídem zo spoločnej domácnosti chcem zistiť, či je ochotný za mňa bojovať, chápem, že to chce čas- minimálne pokial mu nezačnem chýbať (ak vobec). Neviem, ja čo mám robiť.....

normalny

2Emma7
01.12.2016 11:24:43

Pises, ze ste sa hadali a niekto nemal chut to riesit.
Potom, ze sama si navrhla pauzu.

Nenapisala si dovod hadok, alebo v com bol problem, kto zacal.

Z toho sa da usudzovat aj napr. takyto zaver: ak sa chovas ako raketa/sekera, ktora druheho bezdovodne buzeruje a vyvolava hadky + este navrhuje pauzy vo vztahu a demonstrativne sa zrazu len tak stahuje prec.... tak co ocakavas od chlapa ? Ze sa bude plazit za tebou a prosit ta ?

Takto sa da ukazat, ze take spravanie je nestale, ze zena je sibnuta a vo vztahu nestala. Preco by mal v tom pripade muz nieco riesit ? Povie si - OK, ak chces ist, tak chod. Niektore zeny su take, ze im prejde mucha popod nos a ak muz neni takovy, makovy, alebo sa im nepaci co povedal, ci si dovoli mat muz iny nazor... tak to si zvolia demostrativny odchod. Niektore su pritom hystericke, niektore skor pasivne agresivne.

To bola jedna z moznosti, lebo z popisaneho sa neda vela usudzovat. Vela chlapov by sa zachovalo rovnako - radsej klud, ako riesit hystericku zenu, ktora nevie, co od dobroty.

Treba sa vediet na oboch stranach spravat rozumne a nie ako male deti. Su situacie, kedy je lepsie mlcat, ako prilievat olej do ohna.

Messje

Emma
Jemu to vyhovobalo takto.Ked si zaprotestovala,suhlasil s cimkolvek.Od vztahu v ktorom su problemy sa neuteka...to nie je skuska ci prejdem ci neprejdem.Taky vztah treba riesit a rozpravat sa.Komunikovať. Miesto aby si odisla,vyskusala ho ci ta lubi...mala si ostat a povedat mu ako sa citis.On je podla vsetkeho pohodlny a jemu je jedno vsetko.Nelutuj.Nechaj to plavat.Ak sa neozve...tak mu je takto dobre.Nelez zase za nim ty.Nikdy nezistis ci o teba stoji.

Messje

Normalny
Asi si ma nepochopil
Zakladatelka jedinu vec co uviedla bola robila vsetko...ze sa starala o domacnost.To nic ine v tom vztahu nebolo?Kazdy pouzijeme co je pre nas dolezitejsie.Ja naozaj nepoznam chlapa ktory by chcel doma zenu co mu vykrici toto.
To potom chlap ktory zaraba a chodi neskor ma zene vykricat...Vsetko som robil,peniaze zarabal,dlhsie pracoval...Toto su vsetko uplne normalne veci.
Nikdy by ma nenapadlo povedat ze toto mam za to...domacnost...To je pre mna ako sa vecer ist umyt.
Pri rozchode treba riesit ine veci ktore nefungovali.Nie to,ze som dobrovolne upratovala.

2Emma7

Trošku prišlo k nedorozumeniu....moj odchod nebol na Party, alebo sa kur*it. Proste som portebovala byt sama (mam este vlastny byt, byvali sme v jeho). Len oddych, len zistit, ci by o mna niekedy vobec zabojoval a ozval sa sam....nikdy som to dlho nevydrzala a prisla som, lebo mi to nedalo, roztrhalo by ma vnutorne....preto si myslim, ze tym ze je zvyknuty ze ja pridem prva, ja som sa vzdy vratila teraz od neho asi nejaky krok cakat nemam. Je fajn, ze pisete ze on skoncil....ale preco mi to nepoedal? mal min. 2 moznosti...ke dosm odchadzala a povedala mu ze teda JA to na rozchod nevidim, suhlasil, povedal ze tiez nie, a keby tak strasne ten koniec chce, tak si tie kluce odomna vezme nie? Priatelia mi hovoria, ze si nevazil, to co Doma mal, ano viem, ze chcel viac volnosti, ale mal mi to povedat a nie to v sebe dusit. Nedokazem citat myslienky.A tiez si myslim, keby chcel rozchod, zu to davno urobi, alebo nie?