Neuznávám eutanazii

Príspevok v téme: Neuznávám eutanazii
Dick

Ani si neuvědomujete, na jak tenký led jste vkročili, to bych vzkázal podporovatelům.

Jsem konzervativec, v tomto, a mám na to mnoho důvodů. Mohu později uvést.

Neuznávám eutanazii, a nikdy ji uznávat nebudu. Možná že člověk si má právo rozhodnout o svém životě, ale toto je o smrti. Lékař, která toto provede, porušil původní Hippokratovu přísahu, ona už je dnes "okleštěná".

Je velmi smutné, že dnes mnoho lidí, a nebývají to jen staří lidé musí trpět, mnohdy je to v důsledku toho, že se nedočkali toho krásného odchodu, jaký měli mí příbuzní na Slovensku, usnout, a už se neprobudit. Navíc byli věřící, takže kdyby někdo mluvil o eutanazii, tak je jasné co by následovalo. Nikdy pro to nezvednu ruku, a pokud v české republice toto schválí, tak se nepovažuji za občana české republiky.

To jsou tak zneužitelné věci, že to více ani nejde. Kája Saudek ležel v kómatu mnoho let, kdo by se opovážil jeho bratrovi říci, aby ho nechal odpojit.

Eutanazie kvůli deprese, tak to už je moc. Bolesti se tiší morfiem, a deprese psychoterapií a nevím čím vším.

Je to porušení Hippokratovi přísahy, té původní.

Vím že Slováci jsou více konzervativní, i když jak kteří, v tomto jsem i já.

Mýlím se?

Omlouvám se, nechtěl jsem už téma, ale toto musím, zajímají mě názory.

Messje

Dick head
V teme o eutanazii zakladatelka dala otazku ako to funguje v Belgicku.Neziadala nazory ludi na eutanaziu.Dick jej temu nechcel zaplnit úvahami druhych ludi...co by bolo nefer a tak zalozil svoju temu.Podla mna rozumne.
Nerozumiem co na tom je.Aj mna celkom zaujala tato tema a nazory ludi v nej

Dick

Nic nespamuji, jen jsem reagoval na jeden příspěvek, nechtěl jsem tam psát, tak jsem si založil tento, já nepotřebuji hodnotit cokoliv co tu je, ale toto téma mě už dlouho zajímá, je složité, to není tak jednoduché jak si myslíte. Já se dívám trochu do budoucna, co to potom vyvolá, jak to bude měnit společnost, věřte, že bude, a nejsem si jist, že k lepšímu.

Dick head

Stavim sa ze tak o mesiac tu bude kazda Dickova tema spamovat toto forum az tak velmi ze ludi omrzi tu chodit :D ved on sem pise kazdy svoj nazor :D to si nemohol ist do tej diskusie o eutanazii a tak si vyjadrit svoj nazor? Ci chces byt stredobodom pozornosti? :D

0vecka

Dick odvolavat sa na to o nejaky grek v staroveku povedal je asi take ako sa odvolavat na to co povedal Adolf....

Pravdou je ze ak by sme sa neriadili farizejskou krestanskou moralkou tak by sme mohli do velkej miery eliminovat utrpenie na tomto svete. Bohuzial je to asi o Tom ako keby sme niekoho nechceli operovat co by mu zachranilo zivot ale by sme povedali ze operacia je utrpenie tak radsej nespravime nic.

ja by som napr nehradil ziadne ukony typu transplantacia srdca novorodencovi a podobne.. su to velke palky a uzitok je skoro nulovy, pritom tieto peniaze by sa dali pouzit ovela efektivnejsie. Takisto aj eutanazia je z dlhodobeho hladiska rozumne riesenie. Usetri ludi trapenia a je to ekonomicke, cize usetri financne prostriedky ktore sa daju pouzit tam kde achrania este viac zivotov. Mas pravdu so zneuzitelnostou ale to sa da vsetko osetrit. Napr ze by musel mat sedenie s troma psychologmi atd...

Dick

Marika36, je těžké mluvit co je lidské a co ne. Lidé dávají život, lidé zabíjejí, násilí, války atd.

Lékař má život vracet-přečtěte si všichni původní znění Hippokratovy přísahy, přímo samotného Hippokrata, je to něco jiného než dnes.

Dívat se na někoho když trpí není lidské? Když nemůžeme nic dělat. To znamená, že ho máme utratit? Podotýkám, jedná se o naše rodiny.
Já říkám za sebe ne. Já jsem psal o sobě že já si rozhodnu o sobě, ale nikdo ať nechce po mě, abych dal svolení takto jednat. Navíc jsem ještě v mladém věku. Takže se do toho těžko vžívám. A myslím, že kati, to už je za námi ne? To také bylo z boží milosti.

Zatím je to tabu, u nás i u vás, ale jinde už ne.

Dick

Když leží někdo ve stavu, kdy už není schopen rozhodovat, tak o sobě nerozhoduje sám. A jelikož zákon nedovoluje toto provést, je to vyřešeno. Pokud by zákon toto (rozhodnutí druhých za dotyčného, aby byla provedena eutanazie) dovolil, mohli by toho člověka zbavit života. Žádné pití jedu, to nebude schopen, injekce. Takže si o tom nerozhodl sám. To by musel předem napsat, v průběhu života, ale lidé mění názory, stejně jako mění testamenty-závěti. Proto je to velmi složité, právnicky.

Nejsou jen nevyléčitelné nemoci, zatím nevyléčitelné, navíc je vždy naděje, u starých lidí asi menší, ale bavíme se i o mladších, dětech, psychických poruchách. Říkám, je to složitější než si kdo dokáže představit, navíc uvažuji dopředu. Pokud lidé ztvrdnou, tak to poznamená celou společnost. Budou tady lidé, kteří se budou zbavovat druhých, budou tady lidé, kteří se budou vzdávat. Toto, by se muselo vztahovat jen ta ty opravdu beznadějné případy, a stejně i tak, já to nechávám přirozenosti, a těm způsobům tišení bolesti, jaké dnes jsou, a ty nejsou určitě malé. Ať je debata.

Marika36

Toto je veľmi ťažká téma. Nikto nemá právo siahnuť inému na život, ale na druhej strane - pozerať na strašné utrpenie človeka, ktorý nie a nie zomrieť, tak to tiež nie je ľudské.

kokos222

Citujem , Já za sebe říkám ne, a cizí rukou nikdy, já si rozhodnu o svém životě sám. ved o to ide ze eutanazia je o tom sam sa rozhodnut , nie ze za teba rozhodne tvoja blbost vlastna a fanatizmus.