Neuznávám eutanazii

Príspevok v téme: Neuznávám eutanazii
Dick

Ani si neuvědomujete, na jak tenký led jste vkročili, to bych vzkázal podporovatelům.

Jsem konzervativec, v tomto, a mám na to mnoho důvodů. Mohu později uvést.

Neuznávám eutanazii, a nikdy ji uznávat nebudu. Možná že člověk si má právo rozhodnout o svém životě, ale toto je o smrti. Lékař, která toto provede, porušil původní Hippokratovu přísahu, ona už je dnes "okleštěná".

Je velmi smutné, že dnes mnoho lidí, a nebývají to jen staří lidé musí trpět, mnohdy je to v důsledku toho, že se nedočkali toho krásného odchodu, jaký měli mí příbuzní na Slovensku, usnout, a už se neprobudit. Navíc byli věřící, takže kdyby někdo mluvil o eutanazii, tak je jasné co by následovalo. Nikdy pro to nezvednu ruku, a pokud v české republice toto schválí, tak se nepovažuji za občana české republiky.

To jsou tak zneužitelné věci, že to více ani nejde. Kája Saudek ležel v kómatu mnoho let, kdo by se opovážil jeho bratrovi říci, aby ho nechal odpojit.

Eutanazie kvůli deprese, tak to už je moc. Bolesti se tiší morfiem, a deprese psychoterapií a nevím čím vším.

Je to porušení Hippokratovi přísahy, té původní.

Vím že Slováci jsou více konzervativní, i když jak kteří, v tomto jsem i já.

Mýlím se?

Omlouvám se, nechtěl jsem už téma, ale toto musím, zajímají mě názory.

Dick

takadost, nejsem diktátor, a ani o tom nakonec nerozhodnu, já jsem psal proti čemu jsem.

Kéž by se člověk nemusel dožít takového stavu.

Mám jen pochybnosti.

takadost

Dick ty skomplikujes a budes hladat komplikacie aj tam nie su .
Ved ked niekoho zaziva zerie rakovina a on vo svojom prehnivajucom dekubitmy zhnitom tele leziaci vo svojich vykaloch je trizneny strasnymi bolestami - preco tohto cloveka nenechat dostojne zomriet.
Co tu splietas stale ake zneuzivanie ....
Ved ked si taky zastanca mucenia , vsak daj si nejake zerave kutace nechat vrtat do tela a vychutnavaj si tu bolest .
nechaj druhych nech si rozhoduju o svojom zovote sami

Messje

Dick
Ano zijem v Belgii
Len tu pracu co som vykonavala to bolo pred par rokmi a nie tu.Do Belgicka som neprisla kvoli praci.Tu som prisla zit.
Inak to co si pisal ze by si to nebol ty kto by rozhodol o smrti toho cloveka som pochopila.
Neviem ako to funguje,ale ak tak,ze sa pacient sam rozhodne vypit ten napoj,to je uz teda nieco ine.Aspon by som bola pri nom kym vydychne.

Dick

kaja2, vidím, že už jsme hodně podlehli liberalizaci. Ano, člověk neustále přešlapuje hranice, porušuje původní tabu. Máme tady jaderné a termojaderné bomby, které údajně drží ve světě mír, tak o tom pochybuji. Mámy tady zbraně, militaristy. Právo mít svou zbraň, tak toto je naopak zase právo těch pravicově smýšlejících. Teď je tady právo na důstojnou smrt, protože příroda, nebo bůh se k nám chovají nedůstojně.

Já jsem řekl, je to velice nebezpečné, aby svět vykročil k jednotě, a to ve všem, jedno náboženství, jeden zákon. A toto je začátek, právo na smrt. Už interrupce je velmi diskutabilní, já to nepodporuji, jsou výjimečné případy, kdy jde o život matky, ale toto je složité, nejsem etik.

Pokud lidé přejdou k jakému si rozhodování si o sobě, tak svět bude ještě složitější, já v něm nevidím naději na stabilitu. Nevidím, nějaký nový lepší humanismus.

kaja2

Dick, slobodna volba dostojne zomriet nie je ziadna anarchia, ale prejav sucitu a ludskosti. A len tak mimochodom, v kazdom zariadeni na zapade, kde sa vykonava eutanazia, prebieha tak, ze oni ti len pripravia napoj ktory ta uspi az postupne zomries v spanku v priebehu minut. Vypitie napoja musis vykonat sam, nikto ti s tym nepomoze a pokial to nedokazes, tak eutanazia sa nevykona. Teda od prvej do poslednej chvile je to tvoje rozhodnutie a tvoja vola, ci chces zit alebo zomriet.To o com pises ty su uz hrube spekulacie. Keby ludia rozmyslali len co sa ako da zneuzit ako dovod preco nieco zavrhnut, tak doteraz sedime v jaskyni, pretoze vsetko sa da zneuzit. Ale zatial vzdy v historii sa naslo viac cestnych ludi ktori dbali o dodrziavanie pravidiel a zakona a ktori zvitazili nad tymi ktori ho porusovali a to je v tomto pripade dolezite, ze to prinesie viac dobra nez zla. Sucasny stav kedy ludom branime dostojne a bezbolestne zomriet je naopak nasilie a zlo, ktore len pokrytecky podporujeme pre vlastne pohodlie tych ktori su zdravi a nic ich netrapi a neboli.

Dick

kaja2, já toužím po svobodě, ale absolutní svoboda, to je rozpad původního řádu. Nebojíme se toho?

V tom příspěvku je mnoho myšlenek, které stojí za úvahu.

Sokrates také vypil jed, ale donutili ho.

Já jsem psal, ať si lidé rozhodnou o svém životě, ale to bude u každého jinak. Tady se bavíme o zákoně, o tom, že někdo jiný to bude dělat. A jednou se z eutanazie může stát něco zcela jiného, než někdo původně myslel.

"Já nebudu tady nikomu dávat návody na to, jak končit život, myslím, že tady se dávají návody na to, jak život žít."

kaja2

Dick, o tvoje rozhodovanie za niekoho druheho ta v tejto veci ani nikto neprosi, lebo rozhodnutie je vyhradne na cloveku ktoreho sa to tyka. Ty nemas pravo rozhodovat, ci niekto ma chciet zit, alebo ci ma chciet zomriet. A malo by byt pravom kazdeho jednotlivca rozhodovat o svojom zivote, ci sa chce liecit aby zil, aby ci chce napriklad vypit napoj ktory ho usmrti. To ze je eutanazia pre svojpravnych ludi stale zakazane, len poukazuje na pokryteckost a falosnost tejto spolocnosti, kedze v konecnom dosledku ide zase len o peniaze - kto sa totiz neboji smrti, ten sa neboji ani neplatenia dani a nesplacania dlhov. To je cely dovod, preco je eutanazia stale zakazovana - pretoze ludia by boli razom slobodni a uz by nemuseli mat strach z buducnosti.