Neuznávám eutanazii

Príspevok v téme: Neuznávám eutanazii
Dick

Ani si neuvědomujete, na jak tenký led jste vkročili, to bych vzkázal podporovatelům.

Jsem konzervativec, v tomto, a mám na to mnoho důvodů. Mohu později uvést.

Neuznávám eutanazii, a nikdy ji uznávat nebudu. Možná že člověk si má právo rozhodnout o svém životě, ale toto je o smrti. Lékař, která toto provede, porušil původní Hippokratovu přísahu, ona už je dnes "okleštěná".

Je velmi smutné, že dnes mnoho lidí, a nebývají to jen staří lidé musí trpět, mnohdy je to v důsledku toho, že se nedočkali toho krásného odchodu, jaký měli mí příbuzní na Slovensku, usnout, a už se neprobudit. Navíc byli věřící, takže kdyby někdo mluvil o eutanazii, tak je jasné co by následovalo. Nikdy pro to nezvednu ruku, a pokud v české republice toto schválí, tak se nepovažuji za občana české republiky.

To jsou tak zneužitelné věci, že to více ani nejde. Kája Saudek ležel v kómatu mnoho let, kdo by se opovážil jeho bratrovi říci, aby ho nechal odpojit.

Eutanazie kvůli deprese, tak to už je moc. Bolesti se tiší morfiem, a deprese psychoterapií a nevím čím vším.

Je to porušení Hippokratovi přísahy, té původní.

Vím že Slováci jsou více konzervativní, i když jak kteří, v tomto jsem i já.

Mýlím se?

Omlouvám se, nechtěl jsem už téma, ale toto musím, zajímají mě názory.

Dick

Messje, zbytečně na to nereaguj, já vím o co jde. Stejně je to nesmysl.

Ano, napsal jsem, že už témata nebudu zakládat, ale ještě jsem chtěl odpovědi na ten předposlední příspěvek. Tento, jsem založil náhodně, protože jsem viděl jiný podobný příspěvek, tak mě to téma zaujalo, protože nad ním přemýšlím, mám stále tentýž názor, ale chápu, že to není jednoduché. Už jsem to napsal.

A k těm příspěvkům níže bych napsal toto, já bych se měl o tom s kým bavit, ale nechci, o sobě zásadně s druhými nemluvím, o svých pocitech, o politice, vědě, běžných věcech, mých názorech na svět ano, ale ne o mých pocitech.

Messje

Typicke trolovske
Nic poriadne nenapise,len bude dobat pod zakazdym inym nickom,aby dokazal,ze ma len on pravdu,lebo to napise pod niekolkymi nickmi.Co si ty poriadne napisal/a?
Nic
Tak co tu riesis?Nebavi ta tema,necitaj.
Su tu stovky vulgarnych tem a tie nevadia nikomu.Nech si kazdy zalozi temu aku chce.
A este sa vyjadrim k tomu...
Priat niekomu nieco tak zle ako si to urobil ty,to dokaze len strasne zly clovek.Ked sa ti raz v zivote nieco zle stane...čokoľvek...Budes sa pytat...Preco ja?Preco sa to stalo prave mne?
A ten cas pride...
Pre toto!Spomen si co si napisal.

qventyn

Treba byt scitany a rozhladeny , ale s mierou ale tie jeho prispevky su uz cez...
Uz na tych prispevkoch vidiet , ze tam nie je nieco v poriadku ....

Dick head

Psychiatrovi zas nie ale myslim ze mu chyba niekto s kym by sa rozpraval lebo ked sem stale chodi a zaklada nove temy o jeho nazoroch, to je divne. Mal by si najst kamaratov, dievca,...

qventyn

Dick ty nie si psychicky v poriadku , ak este nechodis k psychiatrovi tak ho cim skor navstiv , lebo toto je uz vazne ...

Dick head

Boze Dick uz tu nepolemizuj a chod robit nieco zmysluplne... je fajn ze mas nazor ale nemusis tu pridavat kazdy svoj nazor. Predstav si ze by sme tu kazdy pridavali svoj nazor ved by to forum aj "puklo" od tolkych prispevkov. Bolo by lepsie keby toto forum opustis. Mimochodom hovoril si ze uz sem nebjdes chodit a zalozil si dalsie temy. Aspon neklam :) myslis si ze tvojim prispevkom nieco zmenis? Eutanazia tu bude vzdy a ludia sa mozu slobodne rozhodnut. Ty v tom nezabranis.. ak sa nudis tak si najdi lepsiu zabavku.

Dick

Klasova, záleží jaké a v čem?

Já říkám, houby o tom mnozí víme, já chci znát fakta.

Nevěřím tomu, že dnešní možnosti nezamezují té bolesti.

A potom říkám, budou mnozí mladí toužit po smrti, vždyť po tom stále touží. Co to jsou za věty "chci se řezat", "nechci žít", ale chci, jen se o tom potřebuji bavit.

Ty nejtěžší případy, o kterých se tu psalo, tak tam by se mělo zabránit, aby se to vůbec stalo, máme vědu, medicínu.

Bez diskuze to nepůjde, jsem laik.

Ale jsem opatrný, já jsem žádný zákon nedal. Jen názor.

Dick

kokos222, stejně to nemyslíš vážně, a není dobré nikomu přát nic zlého. Já ti naopak přeji šťastný život a zdraví.

Já jsem nevěděl, že je na Slovensku tolik zastánců této věci, asi není, ale na tomto fóru je hodně liberálů.

Ano, jsem blbec, proto se ptám i druhých, jak se na to dívají oni. Lidé v minulosti trpěli více, než my dnes a žili, my už jen kňouráme, máme více nemocnou duši.

Já za sebe říkám ne, a cizí rukou nikdy, já si rozhodnu o svém životě sám. Vím, že někdo nemůže, ale asi bude dobré aby proběhli debaty. kde budou vedle sebe sedět věřící i nevěřící lékaři, vědci, etici, filozofové, teologové-kněží a vůbec kdokoliv kdo s tím má zkušenosti, jaké jsou prostředky, jestli to odcházení z tohoto světa je opravdu tak hrozivé, že na to nezabírají žádná farmaka nic, tak pokud to tak bude, potom se můžeme bavit o výjimečných případech, když někdo trpí roky a nekončí to, ale ne o někom, kdo se jen touž zbavit toho druhého, a to už po týdnu.

Takto jsem to myslel.

Dick

Messje, chápu to, že to není lehké, jen mám pochybnosti.

Jsou opravdu extrémní případy, o kterých asi ani nevím. Možná si tady stěžuji na svůj život, a tímto netrpím, neumím se do toho vžít. Prostě to nechci vidět.

Dobré bude nějaké jiné řešení, já se vyjadřoval hlavně k těm depresím, to mi připadá rozmařilé, to je vzdávání se.

Skutečná bolest, ta fyzická, to je utrpení, pokud ty tišící prostředky nepomáhají nevím, nejsem farmakolog, snad by měli. Já za to nemohu, že takto končí někteří lidé, jen nechci to uzákonění, protože mnozí lidé jsou prostě cynici, pro ně je to jen ekonomicky výhodné, jim to pomáhá. Já vím, že to jiní myslí dobře, ale jsou i takoví, co ne. Mám rád přirozenost. Já tady nebudu psát co bych udělal já se sebou. Ale co já vím, jak budu mluvit později, chtěl jsem slyšet názory druhých.