michael067, já nepíšu že chci někomu něco dovolovat nebo ne, já píšu o sobě, a o tom, že já bych to nedovolil ve své rodině. Pokud se taková věc uzákoňuje v určité zemi, tak to něco vypovídá obyvatelích, zdánlivě se tady hraje na city, ale pochybuji o nich, oni se nechtějí na to dívat, bojí se, nechce se jim starat, o rodinného příslušníka, jsou v tom i ekonomické zájmy daných zemí, protože populace stárne, umírá se na nemoci, kterých se dříve člověk nedočkal. A mění se i životní prostředí, jsme více ohroženi tím, čím dříve obyvatele netrpěli, nebo trpěli, ale někdy kdo bylo jinak diagnostikováno, ale to je spíše vzácnost.
Ale eutanazie na depresi, to už je trochu moc, ne? Jak byl život dříve těžký, a lidé žili, a snášeli vše, měli víru. Dnes tomu tak není, vzdáváme se, i já to na sobě pociťuji, ale takovou pitomost říci, že chci injekci od někoho cizího ,kdo mi nedal život, to je ubohost. Buď patří život mě, a rozhodnu si o něm sám, bez pomoci druhého, anebo ani nemám právo takto uvažovat jsou tady rodiče, díky kterým jsem zde, pro věřící je to bůh, tady není o čem diskutovat.
Pokud bude takový způsob možný tak ano? Umělý spánek je velice drahá věc, a to je úvod proč to asi nechtějí, velký počet lidí, tak chtějí tu eutanazii. Uvidím s kým žiji v této zemi, Češi jsou tradičně lhostejní a pasivní, V Polsku to neprojde, ani kdyby se levičáci stavěli na hlavu.
Já nejsem chladný k osudu toho kdo trpí, ale já mám rád přirozenost, život je mnohdy i utrpení, a už v dětství se na to připravujeme. Jsou věci kde váhám, tady ne. Pokud to projde, stydím se za ně. Nejsem úplný konzervativec, ale v tomto ano. Když člověk překoná určité hranice, už se nevrátí zpět, chceme nadčlověka, tou už tady bylo.
Co se týče zvířat, čtyři roky jsem byl vegetarián, už nejsem. Zvířata venku trpí, a nás to nezajímá, mají svůj vlastní svět. To není jen boj o život, to je takové nazírání člověka, to Darwinovské, to není dokonalý pohled, ani přesný. Ano, i zvíře může mít nemoci jako člověk ale dříve je lidé nechali přirozeně zemřít, to "utracení", tak to mi připomíná něco jak splnilo svůj účel. Měl jsem morče, ještě v pubertě, bylo u veterinářky, diagnóza leukemie, mohla dát injekci, odmítli jsme, umřelo doma, a bylo pochováno, neskončilo v popelnici, jako u některých.
Ale člověk může soucítit se zvířetem, a to velmi, ale člověk je člověk, ale pokud je to naše zvíře, tak někdo váhat může, mé zvíře, cizí člověk?
Někomu připadají bezcitní ti co podporují eutanazii, jiným ti odpůrci. Já varuji, protože vím, že to mění myšlení člověka. Je rozdíl hospic a LDN, je rozdíl věřící člověk, a cynik, který nemusí k těm nemocným mít žádný cit. Netvrdím, že víra je zárukou, jsou ti ti kteří jsou skvělí, a nevěří.