platenie vo vzťahu

Príspevok v téme: platenie vo vzťahu
storm13

S priateľkou síce ešte nie sme dlho ale také tie začiatky už máme za sebou. S platením to bolo tak že jedlo, pitie, kino (+ benzín) som platil ja, a keď bolo niečo drahšie (napr. na nákupe, viac ako 10 eur) tak každý za seba. Obaja sme študenti, takže peniaze máme hlavne od rodičov. A nedávno sa ma spýtala že čo si myslím o platení, vraj platiť by mal hlavne chlap, ani jej bývalí ju nikdy nenechali platiť. Čo jej na toto povedať? A ako je to u vás?

lolinka

Keby si bol pracujuci a ona studentka tak dajmetomu, ale ani v tom pripade by si ju nemusel zivit. Ked ste obaja studenti ste na tom rovnako tak si kazdy platte sam za seba. Ked sa jej to nepaci tak nech sa vrati k byvalym. Ja si tiez myslim ze je zlatokopka alebo k nej ma aspon blizko a taka podobna budes asi aj ty slniecko. To, ze je muz neznamena ze musi vsetko platit. Hlavne ze chceme emancipaciu ale v plateni sa niektore spravame jak zo stredoveku. Z emancipacie by ste chceli len vyhody.

Slniecko132

Oktobrova
Preco by mala byt zlatokopka???
Mozno tak bola naozaj zvyknuta u byvaleho a zda sa jej cudne,ze si ma teraz polovicu platit.... :)

oktobrova

Myslela by som si, ze mas zlatokopku. :) My s frajerom ked sme boli studenti sme isli napoly alebo raz jeden raz druhy, tak som bola aj vychovavana a nedalo by mi to, aby mi platil on.

Slniecko132

Ahoj :)
Ja som studentka a v podstate mam prijem iba od maminy.Obcas nejake brigadnicke peniaze,za ktore si zaplaatim naklady na studium,nieco na seba.Moj priatel pracuje. Sice spolu nebyvame ale vacsinu volnocasovych aktivit plati on, lebo zevraj mu je trapne aby som ja nieco platila.
Ale samozrejme obcas mu kupim nieco ja alebo zaplatim veceru alebo mensie nakupy v obchode, inak skoro vsetko hradi moj muz.
Ale poznam vela vztahov,hlavne kde su obaja studenti,kde vsetko hradia pol na pol. Dokonca aj kofolu v bare.
Mne sa to zda cudne delit vsetko pol na pol...neviem.
Priatel mi povedal,ze aj tak ked budeme mat babatko hadam si nebudeme delit aj kojenie :))))

Moj nazor123

Podotykam toto je moj nazor a nemyslim si ze budete suhlasit.
Podla mna by si mal kazdy platit sam ked si nieco kupuje. Co sme my zeny nejake bohyne aby za nas platili? Ja si od svojho priatela nedam zaplatit ani zmrzlinu.

katinaa20

Myslim ze to nemate vobec zle zariadene takto ako si to opisal.A nechapem preco ma tvoja priatelka pocit ze by si mal platit vsetko, ved ked ste obaja studenti tak presne tak ako tvoji rodicia aj jej rodicia robia na to aby ste mohli chodit po kinach a podobne.Spytala by som sa jej ci jej to neni trochu luto ze ti toto povedala aj ked vie ze nezarabas

qweqweqwe

ja som studentka a moj priatel pracuje. pracovala som popri skole doteraz a dostavala som prijem, ktory bol nizsi ako prijem mojho partnera. a tak platil vacsiu cast nakladov na byvanie a stravu a ked sme isli von. minuly tyzden som podpisala novu zmluvu v praci a momentalne mame rovnaky prijem. automaticky to pre mna znamena, ze zacinam platit vsetky naklady s nim na polovicu, aj ked viem, ze on ma do toho nenuti. ale akby to tak nebolo, prisla by som si, ze ho vyuzivam. ale aj nadalej je to on, kto chce kupovat pre mna drobnosti len tak pre radost. ja obcas tiez, ale asi to bude castejsie on. akoze pozvanie na nieco do kaviarne alebo do baru a tak.