S priateľkou síce ešte nie sme dlho ale také tie začiatky už máme za sebou. S platením to bolo tak že jedlo, pitie, kino (+ benzín) som platil ja, a keď bolo niečo drahšie (napr. na nákupe, viac ako 10 eur) tak každý za seba. Obaja sme študenti, takže peniaze máme hlavne od rodičov. A nedávno sa ma spýtala že čo si myslím o platení, vraj platiť by mal hlavne chlap, ani jej bývalí ju nikdy nenechali platiť. Čo jej na toto povedať? A ako je to u vás?
platenie vo vzťahu
Storm
Ked ti to priatelka takto bez servitky povedala ze jej byvali platili vsetko...ty si jej mohol odpovedat...preco s tymi vsetkymi byvalymi nie si?Ja ale nie som tvoj bývalý.
ANGEL DEMON ti napisala to iste.Aj kafe.Maju pravdu.Nedovol aby ta hned na zaciatku cicala z penazi.Ked budes zarabat,so svojimi peniazmi si rob co chces.Ale rozumne dievca by to nikdy takto na rovinu povedat nemalo.Nedaj sa lebo to bude len horsie.
Pokiaľ je chlap džentlmen (nie študent!!), tak nemá problém zaplatiť za svoju lejdy. Ale žena lejdy chlapa nežiada o to, aby za ňu platil a nenechá sa vydržiavať. Asi tak.
Ako je to u nás? Chlap ma zobral na dovolenku a všetko zatiahol. Nežiadala som ho o to, on sám mi ponúkol, či nechcem ísť s ním. Prijala som to. Má 2x väčší príjem ako ja, nežijeme spolu, drobnosti do 10,- eur mi kúpi občas. Nezneužívam to, neťahám z neho peniaze, cítila by som sa hnusne. Ale áno, páči sa mi keď aspoň občas niečo zaplatí (nanuky, pizzu). Ja čo potrebujem, na to si zarobím. Pokiaľ by sa ale on ponúkol, že mu to nerobí problém a chce mi dopriať viac, prijmem to. ALE nevyžadujem niečo také. Vždy si vyskakujem do výšky svojho príjmu.
V tomto sa riaď okrem pocitov aj rozumom. Nemáš na to, platiť za kočku. A nebuď blb, zdierať rodičov. Kočka má tiež zdravé ruky nohy, môže si zarobiť. Ja byť chlap, tak presne takúto babu kopnem do zadku - nech si ide za bývalími. Ale normálna baba neni padnutá na hlavu, vie, že študent má hlboko do vrecka a vtedy sa ide pol na pol. Alebo ona sa ti stará o domácnosť, varí, perie, robí desiaty do školy?
Hah, kvoli tomuto sa nerada vyjadrujem na taketo temy :) Podla mna na tom nie je nic zle,ze priatel nieco kupi frajerke. Angel ty uz zachadzas do extremu. Vlozky,tampony???? Dobre si ma pobavila. Vy tu z nas robite totalne zlatokopky, co nam chlapi aj ponozky kupuju....Preboha ja som tu pisala o veciach ako su akcie,vylety a podobne. A jasne,ze ked si popri skole zarabam tak mi hadam nebude este aj vlozky kupovat..a si myslim ze urcite ani zakladatel temy nekupuje svojej priatelke vlozky ani tampony...:) Hadam uz mam/ma trocha rozumu.... a navyse nevieme,kolko maju dotycni rokov, nemusi ich zivit mama. Je vela studentov ako ja,ktori zarabaju,brigaduju a pomahaju si ako vedia. Ani mne nefinancuje mama tie vlozky :)))))) Financujem si ich sama.....
Podla mna to beriete vazne extremovo....za to ze jej raz za cas zaplati kino a tak dalej..tak na tom nie je nic zle,potom nech na druhy krat zaplati ona...a hlavne je to o komunikacii...ja s nimi nezijem, ani nikto z nas :)
Moj muz = moj priatel :))))))
neviem či dievčatám nie je trápne že ked niečo kupuju partnerovi, že to v podstate kupuje jej mamka, lebo tie peniaze zarobila matka, nie dievča...preto neviem na čo maju vzťahy ked na to nemaju financie..
ja som dostala vreckove 20 korun na mesiac a to som bola už na strednej, radšej som si to odložila lebo sotva by som sebe za to niečo kúpila, nie ešte niekomu inému :-D
**
to akože chlapec jej všetko platí...?
ked dievča potrebuje hygienu, tampony či vložky tak zafinancuje chlapec...???!!! pokial je studentka čiže rodicia za nu este beru detske pridavky take veci jej maju kupiť oni.... a nie frajer...
a pokial už zarába že žiju aj spolu je logické že polovicu nakladov na byt platí aj ona... nemusia všetko deliť na poly, štýlom "polku čokolády zaplatím ja polku ty..."
Jednoduchá rada, preber to do svojich rúk na čas plať totálne všetko, a ak sa dievčatko po čase neprebudí tak utekaj kade ľahšie lebo to bude len ďalšia čúza. Keď jej to netrkne samej už sa nikdy nezmení ani keď budeta zarábať. Od takej preč.
Kočky,
asi ste ma zle pochopili.U mňa je to iné,lebo ako som písala,moj muž nechce,aby som ja niečo platila...
Aj tak samozrejme občas niečo zaplatím,ale majú to tak v rodine zaužívané,tak to tak robí aj on,že sa má starať muž.
Samozrejme,že ma neživí ani mi nekupuje blbosti,ktoré mi netreba.Také veci si hradim sama.Aj natankovat viem,ked idem niekde a nemam naftu.Nemam s tym problem.
Rozhodne nie som zlatokopka,aj ked priatel toho vela kupuje a plati a stara sa,aby nam nic nechybalo,tak ja sa staram o ine veci na ktore on nema cas - periem,varim mu,chystam tasku do prace, staram sa o psa a tak...aj ja aj on mame pocit,ze sme dolezity vo vztahu obaja a to je hlavne...
A ja som to napisala tak,ze mozna ta kocka mala naozaj takeho priatela,ze nemusela nic pri nom platit a teraz sa jej to zda cudne. To je vsetko,nemusite ma tu teraz za to odcudzovat .
Ale beriem,ked su obaja studenti,tak je to ine.Ja som taky vztah nemala preto sa mi to zda take divne. Neodchdzujte ma :)
Tak ked sa niekomu zda cudne ze si ma platit sam za seba tak on sam je cudny. A je to zlatokopka, lebo len tie tak zmyslaju. Normalna zena si na seba zarobi.
V zivote by ma nenapadlo povedat svojmu chlapovi ze hej tak plat za mna vsetko lebo si muz, lebo sa to ma a lebo aj moji byvali za mna vzdy vsetko platili. A ten muz bude platit a neskor sa zaradi do zoznamu platiacich byvalych? Co je toto za zmyslanie. Vyslovene zlatokopecke.
Slniecko132
"zda sa jej cudne, ze si ma teraz polovicu platit...."
Nechápem...čo je na tom akože čudné? A prečo by si madam nemohla platiť SVOJE nákupy a výdavky sama? Veď jasné, takto sa jej to hodí, ona si nakupuje a priateľ jej všetko zaplatí. Som zvedavá, čo by robila, keby bola sama a musela by si všetko kupovať za vlastné peniaze. Dosť divný prístup, dať si všetko zaplatiť od - cudzieho - človeka! Nech ju teda živia rodičia, keď si zatiaľ nevie na seba zarobiť sama.