platenie vo vzťahu

Príspevok v téme: platenie vo vzťahu
storm13

S priateľkou síce ešte nie sme dlho ale také tie začiatky už máme za sebou. S platením to bolo tak že jedlo, pitie, kino (+ benzín) som platil ja, a keď bolo niečo drahšie (napr. na nákupe, viac ako 10 eur) tak každý za seba. Obaja sme študenti, takže peniaze máme hlavne od rodičov. A nedávno sa ma spýtala že čo si myslím o platení, vraj platiť by mal hlavne chlap, ani jej bývalí ju nikdy nenechali platiť. Čo jej na toto povedať? A ako je to u vás?

ANGEL-DEMON

kedže ja už tam nežijem je mi to fuk,... ale budu sa mať ako v bavlne,.. kedze naši komplet rekonštruuju dom, .. načo by si vlastne byvanie hladali, ked ja som odisla... komu lepšie nie...? oni do toho nemusia zainvestovať ani 1 € , brat da 100€ mesačne na domacnosť,..akože za 2 ludi a vybavene... kazdy den maju navarene,... full-servis
ja som si to dovoliť nemohla... ani kamosku tam doniest ,

Siemens

Ale prečo jej to tvoj brat aj tvoji rodičia umožňujú? Veď keby ju neživili a brat by sa s ňou rozišiel, nevyciciavala by vás. Tam treba hľadať koreň zla, odtiaľ fúka aj náprava. Len by sa museli rozhýbať.

ANGEL-DEMON

siemens... nie, len sa podala na svoju mamku,.. s bratom len chlastajú nechce sa jej robiť, ako jej mamke... aj tá praca kde robí, no proste ako sa hovorí "sprostí maju šťastie" nepretrha sa tam, nechcem konkretizovat, minule som šla okolo tak áá reku zbehnej ju pozrieť,.. no ako som napisala nepretrha sa,.. a ma to v mieste "bydliska" 10min chodze.. taketo sa pijavice sa maju najlepšie..

Siemens

A-D, nemá tá tvoja budúca švagriná náhodou klasickú depresiu? To je ochorenie, pri ktorom je človek stále unavený a iba spí celý deň.

ANGEL-DEMON

proste ked niekto chce vzťah, je to pekné, ale nech sa nepriživuje na rodičoch a nech si do domu rodičov nedotrepe frajerku nech sa priživuje tiež... proste určiť si priority...
chcem isť na vš, neriešim vzťahy.. a ked tak , ok ale domov si vodit nebudem, nech si daju rande na polnej ceste...
alebo ked niekto chce rodinu??
OK, skonciť skolu v 18-19r. hned sa zamestnať, setriť, zabezpečiť si bývanie a tam si može vodiť...frajerky..

Siemens

kkkk musím nesúhlasiť. Vôbec si nemyslím, že platiť má muž, ani viac ako žena. Ak sú na tom obaja rovnako - ak obaja zarábajú alebo sú študenti - ako v tomto prípade, mali by sa alebo striedať alebo sa dohodnúť na férových pravidlách. Asi ťažko sa to dá urobiť metódou pol na pol, lebo u pracujúcich môže mať každý z nich iný príjem a u študentov iné finančné možnosti. Ak sa majú radi a chcú spolu ostať, aj to by mali brať do úvahy. A ak rátam stravu, tak čo si budeme hovoriť - chlap toho predsa vždy skonzumuje viac ako žena. Teda, až na výnimky, ale tých nie je tak veľa. Je teda pochopiteľné, že tu by mal zaplatiť viac muž. Predsa nechce, aby ho partnerka živlla.
Absolútne rovnocenné to vo finančnom smere nebude nikdy, lebo do toho vstupuje priveľa faktorov. Chce to určite dohovor, ktorý bude aspoň relatívne spravodlivý.Niektoré ženy zarábajú viac ako muži a poznám aj prípad, kedy práve z tohto dôvodu je žena veľmi veľkorysá, dokonca až tak, že je to na jej úkor. Jej partner si na to zvykol a ani sa nenamáha sa jej zárobkom vyrovnať, hoci by mohol.
Možno sa tvoja partnerka bojí, či náhodou nie si skúpy. Možno ty príliš prerátavaš každý cent. Alebo je ona skutočne zvyknutá nechať si platiť a chce ťa využívať. Rozhodne sa nedaj ovplyvniť rečami, že bývalí partneri jej všetci platili. Nielenže to nemusí byť pravda, ale chce ťa tým zneistiť a vyvolať v tebe dojem, že ak neplatíš, nie si správny chlap. Ale to platilo v minulosti, keď ženy sedeli doma a starali sa o ne muži. Dnes je iná doba. Ženy sú a aj chcú byť rovnocenné a finančná sféra je jednou z tých, kde je rovnocennosť najviac zreteľná.

ANGEL-DEMON

kkkkk presne ako píšeš, ked na to nemaju nemaju mať "vzťahy"
krásny priklad je frajerka mojho brata,...
pochádza z 5 či 6 surodencov, mamička je alkoholička a gamblerka, dievča teda využila možnosť a pricicla sa na mojho brata, ktoreho mesacny prijem je min. 900€ , chlapec v tom čase 23 ročný ,(ja už v 22sama žila) ona 16, on ju dotrepal k rodičom, kde je stále plná chladnička, dievčina sa tam umýva, spáva od 16 rokov, kedykolvek navštevuje chladnicku, čo sa na nej prejavilo tym že pribrala 20kg....čiže ma sa tam véééľmi dobre....on jej kupuje handry, platil listky na vlak, navazal jej zadok, bez neho nemohla ist sama do mesta, musela ist s nim na aute,..on sa len nechava využivať a rodičov detto....
kupoval jej aj šaty na stužkovu, topanky..ale detske pridavky za nu mamička-gamblerka pobera/la... takto funguju 3 roky... dievca uz zacalo zarabat, kedze uz skoncila učnovku, neviem musim sa najblizsie opytat matky či dievčina sa ponukla už prispievat na domacnosť...
**
ja ked som tam zila ma mater posielala do pi*č*i, všetko som si kupovala sama, aj toaletny papier, chodila som tam fakticky len prespat, prispievala som, v 22 som vypadla... a brat si dovedie tuto darebnu, co tam len prespi cele dni, lebo ona je unavena,... najlepsie bolo ked ja som tahala 2 zamestnania , pridem tam(1x za mesiac), ona iba do skoly chodila a že začala sa mi sťažovať, stonať, že je unavená...no kto by nebol unavený, ked len žere a spí... väčšinu dna je zabarikadovana v izbe a nerobi nič len spí,.. proste príživnik.. beriem psa idem sa prejsť vravim jej či nejde...? ona je unavená, nevládze...

kkkkk

Nemyslím si, že je to dnes až taká rarita ako som to ja odprezentoval, viď zástup platiacich bývalých, viď nižšie reakcie ako to vidia ženy - nežiadala som ho, on zaplatil rád, urazil by sa, "stará škola", ženy im to zväčša oplatia nejakou bezcennou hovadinou a je to z ich pohľadu kvit. Typická situácia - zaplatiť za obed/večeru, príde obsluha, žena nesmelo sklopí zrak a nemá sa k ničomu, tak muž uhradí všetko a ona sa len nesmelo usmeje a povie ďakujem. Jednoducho vzťah niečo stojí, nie je to málo, väčšinu z toho zatiahne muž. Ide zima, nebude sa dať chodiť na výlety, na prechádzku, vždy si niekde sadnete, aby ste sa zohriali, do peňazí to pôjde viac ako doteraz.