platenie vo vzťahu

Príspevok v téme: platenie vo vzťahu
storm13

S priateľkou síce ešte nie sme dlho ale také tie začiatky už máme za sebou. S platením to bolo tak že jedlo, pitie, kino (+ benzín) som platil ja, a keď bolo niečo drahšie (napr. na nákupe, viac ako 10 eur) tak každý za seba. Obaja sme študenti, takže peniaze máme hlavne od rodičov. A nedávno sa ma spýtala že čo si myslím o platení, vraj platiť by mal hlavne chlap, ani jej bývalí ju nikdy nenechali platiť. Čo jej na toto povedať? A ako je to u vás?

vecnyzivot

Tak v študentských časoch rozhodne pol na pol. A hlavne kde je láska nemusí byť najdrahší hotel na sex a najdrahšia kaviareň a každý deň krčma a cukráreň a tak. Dá sa ísť aj do prírody to je zadarmo, prechádzka na čerstvom vzduchu. Dá sa posedieť v obchodnom centre na lavičke chvíľu bez toho aby sa muselo platiť. Dá sa držať za ruku a prechádzať sa, posedieť aj na intráku na schodoch, na stanici na schodoch v zime však nie ste bezdomovci a nesmrdíte že by vás musel niekto vyhodiť. Si Bratislavčan a majú vaši chatku? Dá sa aj tam posedieť a porozprávať napríklad. Nemusí byť najväčšie pohodlie keď je láska. Ani drahé darčeky. ALe to ona musí chápať a keď jej to takto vysvetlíš a nechápe tak potom sa nezhodnete a ona si bude hľadať iného popri tebe, bohatšieho, čo by jej drahé veci kupoval a všade všetko platil. Aj chlapec študent môže byť z chudobnej rodiny nielen dievča študentka.
Napadlo ma: mohol by si ju raz vziať do reštiky, ona nech si dá jedlo a ty si dáš len minerálku a poznamenáš: veľmi som hladný. Ona by mohla: tak prečo nič neješ a ty: Prečo asi? Vtedy by jej to možno že docvaklo kráske. Keď nie, tak potom už vieš že to speje k rozchodu a že si ona bude bohatého hľadať a teba raz opustí koli inému že je láska len jednostranná. Ty ľúbiš ju a ona len seba.
Potom ked prídu deti tak nech je jeden pracujúci a druhý čo sa o deti stará a doma je. Napríklad: muž učiteľ a žena lekárka. Tak nech napríklad žena porodí a muž s bábom nech ide na materskú. Žena robí kariéru. Ale nech potom tá žena nenadáva na muža že nič nezarába a že míňa ale nech mu pekne dá výplatu ked ona pracuje a nemá čas nakupovať a on sa stará o deti. On nech si bloky odloží a výpisy z účtu a všetko, aby mal dôkazy čo kedy kupoval nech sú veci na poriadku.
Alebo druhý priklad: muž inžinier v kancelárii za tisícku, tri jazyky aktívne, žena s maturitou bez jazyka, nevie si nájsť robotu. Tak nech si teda po ponižovaní sa kade tade po debilných fabrikách za minimálku ked už si nevládze ďalej nervy ničiť a keď je veľmi kruto na pracovisku ponižovaná a šikanovaná všelikým kto jej nesiaha ani po členky len rozkazuje, ide "oddýchnuť" na materskú, čo prakticky ani žiaden oddych nebude keď na najbližšie tri roky má zaručené že neni šanca mať viac jak hodinu a pol spánku pokope a krutých a neľudských obsmŕdačov čo jej chodia okukávať decko ako by to bola cvičená opica a vykecávať... chápeme ale aspo§ porodila a potomka na svet priviedla ale potom muž nech sa finančne stará a ked nakupuje žena tak on nech nefrfle že žena nevie hospodáriť však má decká na krku na tie ide veľa tak nemôže aj robiť aj o deti sa starať, tak...
Proste príde v živote obdobie kedy jednoducho neni šanca aby pracovali obaja. Napríklad kvôli deťom ktoré sú ešte maličké a nutne jeden z rodičov sa musí o ne doma starať, preto nemôžu obaja pracovať tak ked len jeden pracuje nech nefrfle na druhého že veľa míňa ale nech ten druhý čo nakupuje si odkladá bloky na dôkaz že čo kúpil nech je pokoj v rodine a nie hádky pred deťmi.
Ešte: Deťom nikdy nič nesľubovať, že pôjdeme na dovolenku tam a tam alebo pojdeme na prechádzku vtedy a vtedy. Lebo dnes je tak hnusná doba že človek nevie čo bude zajtra a nie ešte že čo bude o týždeň a nevie či nestratí robotu zajtra pozajtra keď už má 10 rokov odrobených. Stačí keď si decko zlomí ruku, zavolajú zo škôlky že odvezte si fagana do nemocnice a už sa šéf môže nasrať a zamestnanca vyhodí. stačí keď šéf požiada otca aby potiahol nadčas a už decko doma plače že lebo si mi sľúbil že pôjdeme na prechádzku. Preto deťom nič nesľubovať lebo dospelému môže do toho niečo prísť. Ale prekvapiť. Dospelí sú na pevný režim, deti sú na prekvapenia :) pričom nesplnené sľuby pociťujú ako nenávisť. preto nesľubovať vôbec nič. priniesť čokoládu raz ale nesľúbiť že bude aj nabudúce :)

Domenikkes

Tiez sa mi vidi ze ta babenka kus vyuziva nenechaj sa bo sak to neni normalne aby jeden tahal vsetko. Jej uprimne normalne povedz ako to vidsis a hotovo

bublikkk

Asi z neho vyzaruje, ze je schopny sa postarat o rodinu a nie je drzgros, ty truba.
Ked chlapov vyjde vztah tak draho, nech si chodia sukat na privaty, ci ich to mesacne vyjde lacnejsie.
Angelyne sukromne, rodinne problemy su sucastou temy? Som si nevsimla, tak sa nestaraj dobre?

kkkkk

storm13 - inú odpoveď by ti ani nedala, toto žiadna baba neprizná, ale bude to na tebe skúšať zas a znova v iných variáciách. Možno časom nájde niekoho, z ktorého "to" bude viac vyžarovať, keďže si študent, tak ti to môže byť ukradnuté, rodinu si s ňou zakladať najskôr nebudeš. Získaš relatívne lacno ďalšiu skúsenosť.

Messje

Storm
Nema s tym problem za seba platit ale nemala ani problem ti povedat ze jej byvali vzdy platili.
Rozmyslam co uz len moze z chlapa vyzarovat ked plati on

storm13

porozprávali sme sa o tom, a že nemá problém za seba platiť, ale že z chlapa niečo vyžaruje keď platí on

Messje

bublikk a ty mas co za problem ked si tu v tejto teme?
Oni sa nebavia, oni pisu k teme...vsetko co pisu ma vela spolocneho s temou.Tak netreba zase vsade rozoberat niekoho kto ti nevyhovuje v inych prispevkoch.

bublikkk

Toto je tema o angelinych sukromnych problemoch??? Si zas vynucuje pozornost, chodte sa siemens s angelou bavit niekam na mesenger.

Baba plati viac veci, ktore si chlap ani nevsimne, ale prispievaju k jeho pohodlnosti a nezodpovednosti. Napriklad antikoncepciu, niektore musia aj kondomy, panko len zasunie a o nic sa nestara. Chlap je schopny vyblakovat aj kavu, vylet, ci kino.

Siemens

A-D a nikdy si nerozmýšľala nad tým, prečo k tebe sa správajú rodičia inak ako k bratovi? Nejaký dôvod to predsa musí mať, nie?