S priateľkou síce ešte nie sme dlho ale také tie začiatky už máme za sebou. S platením to bolo tak že jedlo, pitie, kino (+ benzín) som platil ja, a keď bolo niečo drahšie (napr. na nákupe, viac ako 10 eur) tak každý za seba. Obaja sme študenti, takže peniaze máme hlavne od rodičov. A nedávno sa ma spýtala že čo si myslím o platení, vraj platiť by mal hlavne chlap, ani jej bývalí ju nikdy nenechali platiť. Čo jej na toto povedať? A ako je to u vás?
platenie vo vzťahu
tiez sa mi az tak nezda co kkkkk vyprava... ale ono je to aj tak o tom co kto akceptuje.. ak sa níekto necha okradat tak je to jeho vec...
kkkkkkkk, ty musis mat dost smutne vztahy, ked si musis zeny kupovat a su podla teba drahe. tam o laske nemoze byt ani reci.
Teória ako ti tu vypisujú je jedna vec a prax je iná. Realita je taká, že ženy sú drahé a aj tie, ktoré tvrdia, že fungujú systémom pol na pol, tak to býva tak, že muž platí 4-5x viac ako žena. Vzťah niečo stojí, keď budete zarábať, tak to pre muža pri skromnosti býva 200-300 euro/mesiac, v študentských časoch je to menej. Ak je to na teba veľa, tak nemaj vzťah a randiť začni až keď budeš rozmýšľať o zakladaní rodiny. Prakticky neprídeš o nič, ušetríš kvantum peňazí, ktoré môžeš investovať do trvalejších a hodnotnejších vecí, ktoré ti zostanú viď jej bývalí:)
Myslím si, že tvoje dievča by si zaslúžilo po zátylku :D nič v zlom, ale mať po boku neambicióznu a nesebestačnú ženu je prehra, rovnako ako keď ma žena ochmelka.
Každá rozumná žena túži rovnako po nejakej kariére a rovnocennosti vo vzťahu.
My to napríklad riešime tak, že keď chcel chlapec platiť, nechala som ho, lebo som videla, že mu to robí radosť a bola som moc vďačná, avšak na budúce, som zaplatila ja alebo som mu to vrátila niečím super (buď som niečo zaplatila alebo mu urobila super večer), proste čokoľvek, čím by som mu vynahradila jeho starostlivosť.
Partneri majú byť rovnocenní a tvoja priateľka mi príde lenivá a zneužíva ťa.
Prečo by mal platiť muž? ak by ste mali nastavený vzťah ako v minulosti, že žena je doma s deťmi a pokrýva všetky domáce práce a starostlivosť, čo je poriadna drina, neostávalo by ti nič iné ako zarábať a živiť, čo je na mieste, vaša námaha a práca by boli vyrovnané. Ale prečo by si mal platiť ty len tak? Ja fungujem v rovnocennom vzťahu a to je taký, že všetko cca robíme obaja - obaja platíme, hradíme výdavky, ale takisto aj obaja vysypeme smeti alebo navaríme. Ja sa neštítim finančným záväzkov a on sa neštíti práci doma. Je to naozaj harmónia.
Mal by si jej vysvetliť, že nie je nemtavá a nemala by si myslieť, že muži majú platiť, toto je názor zlatokopiek a nie múdrych žien :)
Moj nazor : pokial hoc kto vo vztahu povie, ze ten druhy ma vsetko platit, tak nieco nie je v poriadku. Preco by mal ?
Pokial sa jedna o spolocny zivot, tak jednoznacne pol na pol. Vynimka je samozrejme, ked zena je na materskej, alebo z nejakého normálneho dovodu nema prijem. (zdravie a tak.......)
Pokial sa jedna o rande, vecere a tak, som toho nazoru, ze chlap ako gentleman by mal mozno platit trocha viac, ale nie je to pravidlom. Obcas by ho slecna mala zastavit, vytiahnut penazenku a sama od seba cvaknut. Poprípade mu obcas tiez kupit nejaky darcek a potesit ho (pivo, daco do auta ........) Proste nieco cim ho potesi.
Ak sa zena nechava vydrziavat, tak odporucam zvazit zotrvanie vo vztahu.
Ale pred tym sa treba otvorene porozpravat. Mozno je to len zle pochopene.
storm13 ja by som jej povedal ze ked si spravi lyposukciu silikony a zuby tak sa o tom mozme pobavit :-D
Haaah, ako tento priklad by ma urcite nikdy nenapadol.Ja by som chcela vediet ako dopadol pan zakladatel :D ci ma este priatelku :))))
Mňa by len zaujímalo, či si uvedomuje, že jej výdavky vlastne platia priateľovi rodičia, aj keď akože zaplatí priateľ, ale nie sú to jeho peniaze. Ale je to dobrý spôsob, ako si zabezpečiť pokrytie svojich nákladov. Tvrdenie, že platiť má hlavne muž, dnes už nemá opodstatnenie, pretože ženy predsa už tiež pracujú a zarábajú - teda aspoň majú tú možnosť.
.. mne je trápne ked ma kamarát iba na zmrzlinu pozve, že mi zaplatí... nie ešte aby som mala niekoho využivať kristepane!!!
ale niektoré ženy otras! sa nechávajú vydržiavať bez hanby..
ked som bola s chlapom na nakup on si kupil svoje, ja som si kupovala svoje a pekne som si oddelila nákup..
akože je rozdiel ked jeden robí väčší nákup a ten druhý chce len čoko tyčinku tak zoberiem k sebe zaplatím... ale neprehánať že všetko platit..
**
slničko.. to s tymi vložkami bolo obrazne myslene :-D ale taký dobrý trefny priklad :-D nič lepšie ma nenapadlo :-D
storm, podla mna si truba uz teraz, lebo uz teraz platis nejako vela, ziadna inteligentna baba studentka by toto po tebe nechcela, iba taka vyzirka.