S priateľkou síce ešte nie sme dlho ale také tie začiatky už máme za sebou. S platením to bolo tak že jedlo, pitie, kino (+ benzín) som platil ja, a keď bolo niečo drahšie (napr. na nákupe, viac ako 10 eur) tak každý za seba. Obaja sme študenti, takže peniaze máme hlavne od rodičov. A nedávno sa ma spýtala že čo si myslím o platení, vraj platiť by mal hlavne chlap, ani jej bývalí ju nikdy nenechali platiť. Čo jej na toto povedať? A ako je to u vás?
platenie vo vzťahu
Myslím si že je úplne normálne keď aj žena zaplatí, zase ja som taká že by som nechcela aby všetko platil muž lebo potom by som si pripadala fakt ako len príživníčka. Vo vzťahu jednoznačne má platiť aj žena aj chlap, takže sa striedať
Je to velmi rozne. Existuju muzi, ktori sa doslovne urazia a citia sa ponizeni, ak chce zena zaplatit za seba, nie este aj za neho.
Zalezi, ci je chlap drzgros, alebo egoista. Ten prvy sa necha kludne zenou aj vydrziavat, kym ten druhy ju bude radsej vydrziavat, aby bola od neho zavisla.
No a tiez zavisi, ci je to fakt vztah, rozumej laska, alebo obchodny pakt. V laske peniaze sa nemaju pchat medzi dvoch, maju si ich spolocne uzivat, nie ich rozdelovat, ci si vykrikovat kazdy cent.
Kazdej zene je prijemne ked ma muz korunu, nemam problem pozvat kamarata na kavu, alebo zaplatit obed na striedacku, naklady na domacnost by som delila aj podla prijmu, nieze 50 na 50, a ak chce mat muz zenu ktora okrem inteligencie aj dobre vyzera, kludne prijmem kupu nausnic, ci novu vonavku,,cudujem sa kolko zien je tu striktne za polovicne delenie vsetkeho, muz si ma zenu vazit a vediet ju potesit niecim co jej urobi radost, ja som tiez rada kupila nieco pre radost aj mimo sviatkov:-)
Ovecka presne súhlasím s tvojím názorom, že každý ide tak ďaleko ako sa mu dovolí. Fakt zbytočné sťažovanie, pretože v súkromí si ľudia sami vyberajú tých, s ktorými sa stýkajú a sami určujú, čo komu dovolia a čo nie.
oktobrova ak by to tak bolo tak by to mohli vyriesit velmi jednoducho.. on amu da cojaviem padika a on nim bude platit peniaze ukaldat do inej penazenky a je to vyriesene....
ale pochybujem ze by sa na to dala :)
porozprávali sme sa o tom, a že nemá problém za seba platiť, ale že z chlapa niečo vyžaruje keď platí on
:D
takze silou mocou ta chce vidiet platiaceho :D tak nech si hlada v herniach, po baroch takeho a nie studenta. je nacisto vymleta.
podľa mňa by to malo byť 50/50 :) predsa len emancipáciu sme chceli, tak tu ju máme.
u mnato bolo ako kedy ale tak kazdy plati vecsinou z aseba alebo 50 na 50 to bol standard a podla nalady som ju pozval popripade ona mna. Kto castejsie koho pozyval netusim.
tito chytraci co tu pisu by sa skor mali hanbit za to ze sa nechali takto okaslat od svojho partnera a nie tu obvinovat cele pohlavie.
kazdy partner ide len tak daleko ako mu dovolite... naucte sa to konecne a nebudete mat problemy
bublikkk - presne tak rozmýšľa žena a keď budeš uviazaný v chomúte, tak si zas nájde x rôznych zdôvodnení, prečo by si mal väčšinu platiť ty. Napríklad taká strava, evidentne muž zje viac, možno o 30-40-100% viac kalóorií. LENŹE tebe stačí biely chlieb za 70 centov, na to smotanová nátierka za 55 centov, slanina, vajce 10 centov/kus, kurča v akcii, zemiak atď. a tým sa napučíš ráno, poobede, večer. Ona je vyznávačka zdravej stravy, vajcia jedine BIO cereálne, múka 4-5x drahšia od bielej, morčacie, králik, veľa veľa zeleniny, ryby, atď. Ona zje máličko, tak bude aj máličko na stravu prispievať a ty si budeš odoprieš aj to pivo a pri tvojej skromnosti vás strava, ktorú budeš platiť ty vyjde viac ako nadpriemer. To je len jeden príklad platenia pol na pol.