Mam o dva roky mladsieho priatela. Pozname sa sedem mesiacov. Je to fesak, baby po nom idu, pritazlivy sporotovec. Zpoznali sme sa cez kamaratov. Trosku vam ho opisem. Ako som spominala je pekny, fesi, stara sa o seba, dba na vzhlad, je vzdy dokonale upraveny ci ide na zapas, do prace alebo niekde von. Ci ide do hor alebo do baru. Cool uces, odev, obuv...
A tu je moj kamen urazu. Ja si tak na svoj vzhlad nepotrpim. Nepatrim k tym babam ktore chodia pravidelne nasminkovane, nalakovane dlhe nechty, uces prave ako od kadernika, vzdy najmodernejsie a dokonale oblecenie. Obliekam sa proste aj podla mojej nalady a mnozstva casu ktore tomu venovat mozem. Ked sme sa zpoznali bola som vtedy upravena lebo som vedela kam idem, kto tam bude a ze sa budeme bavit. Preto som sa mu asi aj zapacila, samozrejme aj ked som sla na rande s nim tak som sa nahodila ved to poznate. Ale kedze uz chodime nejaky ten cas nedavam si natom az tak zalezat ved pre mna to nieje podstatne pre zivot vyzerat ako z modneho casaka ala barbie. A toto mu zacalo dost vadit. Zatial co ja som v paradeni povolila on je stale cool. A mne to zacal vytykat. Preco si neupravim vlasy, preco som nenalicena, preco mam to iste oblecenie, preco preco preco...
Kolko krat sme sa natom pohadali moj nazor ze natom svet nestoji su dolezitejsie veci v zivote. On zase ze natom stoji lebo len dokonaleho a dobre vyzerajuce cloveka si budu ludia vazit a tak sa k nemu aj spravat. Ze vraj pekny vhladom clovek viac ziska ako plnym rozumom. Uz mi zacina ist na nervy ako ked niekam ideme a on je zase nahodeny ako na prvom rande, navonany a nagelovany. Ako mne nevadi to ze sa o seba stara ale skor to ze chce to aj odo mna, Je to hotovy metros. Ako nech sa stara o seba okej ale preco aj ja musim vyzerat super kazdy den a cely den. Este mu aj vadi to ako rano po zobudeni vyzeram. On hned co vstane bezi do kupelne robit si vlasy, rychlo zuby umyt, sprcha a uz sa sprejuje. Ako zase okej ale preco ten stres? Necitim sa pri nom vo svojej kozi. Som viac v strese. Ak niesom podla jeho predstav hned mi to vytyka. Ak chce mat vedla seba tak dokonalu babu ako sa on povazuje za dokonaleho tak co mozem cakat ak by som vazne ochorela alebo utrpela nejaky uraz? Necha ma? Zena mu sluzi len ako dokonaly sperk? Ja neviem nakolko som bola zo zaciatku nim ocarena natolko mi to teraz vadi. Co mam robit?
Aká budúcnosť ma s takýmto človekom čaká? Čo myslíte?
Tak mozno sa mu tiez pacia take nafintene krasky ako tuto autorkinmu fesakovi. Ja to tiez nechapem. A zaujimalo by ma, o com sa taki ludia rozpravaju.
Blba byt nieje inac by to nedotiahla tam kam to dotiahla ja som mal skor na mysli jej vzhlad ze nebyt tych silikonov byzerala by ako dievcatko a nevie sa smiat stale je vazna. Cize co ho k nej tiahlo to je otazka.
Co tiahlo ju je asi vsetkym zname.
ja tiez nepochopim co videl na viki, on mi pripada taky pohodovy, ona taka strnula a blba este k tomu a este anorekticka
davat ich sem ako priklad je o nicom, kedze obaja si zarabaju aj svojim vzhladom
tieto "hviezdy" ked nemusia, tak sa nemaluju, oblecu sa do teplakov a neriesia.
Kafe davat tu za priklad akurat Davida Beckhama a jeho rajdu Victoriu nebol zrovna dobry napad. Ona je vychudnuta co ma tiez silikony a ktovie ci nie na podnet Davida si ich tiez dala urobit a on slavny futbalista takze je normalne ze je metrosexual co si potrpi na vzhlade. Navyse su pracobne obaja tak vytazeni ze o decka sa im staraju opatrovatelky. Co nepochopim u Davida ze co on videl na tej Viki ze si z pomedzi tolkych zien vybral akurat ju.
kalikondaros, nie nie je to IBA tak, že protiklady sa priťahujú alebo vrana k vrane sadá. Tých možností je viac. Obyčajne si pritiahneš človeka, čo ti je aj v niečom podobný, aj dopĺňa, čo tebe chýba. Ale na prvý pohľad to veľmi nevidno.
Všimni si ten podstatný detail z tvojho príspevku: fešák si našiel sivú myšku, lebo takú chcel (je jedno či kvôli jej strašne hlbokým a NEpovrchným vlastnostiam alebo kvôli tomu že aspoň po nej nepôjdu druhí chlapi keď je nevýrazná). Tu si fešák hľadal feši slečnu, lebo jednoducho takú babu chce. A vidíš ten podstatný rozdiel? Žiadna priemerná ženská to nehrá, nepredstiera na pár chvíľ, že je menej upravená a potom tú masku priemernosti zhodí a je z nej kráska. Proste keď takú nevýraznú babu spoznáš a máš záujem, môžeš po nej ísť. Ale čo chudák chlap, čo vyštartuje po feši slečne, lebo chce kočku. Kde ju má nájsť keď zmaľované slečny to hrajú len na chvíľu - aha som pekná ako obrázok a kým niekoho nechytím a nemám istého, tak to hrám na mega upravenú pipinu.
Tie príklady ktoré spomínaš. Tiež poznám dokonca veľmi príťažlivého holywoodskeho herca, čo sa vyjadril že vyslovene NECHCE peknú ženu a celý život prežil so svojou fyzicky nie veľmi atraktívnou ženou. Meno si už nespomeniem. Proste takto to chcel, takto i žil a presne takto bol i spokojný. Rovnica: menej pekná žena=bude verná... rozumiem ako to tí chlapi myslia, ale ani toto neplatí vždy a je to individuálne. Môže to víjsť tak ako si to predstavujú ale aj po priemerných ženách chlapi pasú, aj tie sú neverné.
Ďalší extrém alebo protiklady, prehnané krásky a chlapi nič moc, he-he, tu platí, že tí chlapi majú peniaze a ženy používajú len a iba ako ozdobu. A tieto ženy aj po peniazoch pasú, nie po charakternom mužovi. Takže keždý si z toho vzťahu aj bere to, čo je pre neho dôležité a dáva druhému to, čo je dôležité pre druhého. Ale týto ľudia v tom majú aspoň jasno a nehrajú sa na chrumkavých, skromných, pre ktorých je srdiečko na prvom mieste. A pritom to vôbec nie sú fuj zlí ľudia, sú proste iní ako ja, ty a robí ich šťastnými niečo iné. Tak to má byť a tak to je i dobre.
Vezmi si takého Davida Beckham - toto je celkom vyvážený pár, rovnako pekný, rovnako úspešný, už celkom dlhý čas sú spolu. Aj keď je on metroš, o deti sa stará, ženu si udržať vie a rodina im zatiaľ funguje.
Nesúhlasím s tebou ale dokážem s tým žiť, že máš iný názor :D Vieš, ja si zas myslím, že v láske platí aj jednoduché, čo chcem, čo ma zaujíma na opačnom pohlaví, to mám možnosť i získať (nie všetci to získať vedia, prípadne nevedia čo chcú). A je dosť ľudí, čo hľadajú nie to čo im samým chýba, ale čo sa im páči. Za tým idú a to chcú. Aj chlapec z tejto témy, chce mega upravenú slečnu. Nie preto že by mu to chýbalo ale preto že s takou sa cíti dobre. S nevýraznou, neupravenou sa dobre necíti. Jednoduché. Čo hľadala zakladateľka tejto témy vie iba pán boh. Ale šikovného, skromného chlapca isto nie.
Svetu mier a zdraviu pokojné diskusie prajem :D
z kade to mi mame vediet?. co si to mama z prsta vycucat abo co
A prečo s ním ešte si? Čo nevidíš, že ťa nemá ani len TROCHU rád a že jediné, na čom mu záleží je tvoj vzhľad? Osobne by som nedokázala byť s človekom, ktorý by ma stále buzeroval a stále kontroloval, či nie som tip top upravená. Dievča, ved samozrejme, že si stále v strese, ale hlavne cítim z tvojho príspevku, ako keby ťa dusil, nedal ti dýchať a nedovolil ti byť sama sebou. Ak sa niekomu páčiš, podľa mňa, tak sa mu budeš páčiť aj v teplákoch, mikine a s vlasmi v cope. Na čo by si sa kvôli nemu menila? Aj keby si bola stále dokonalá, nič by si z toho vzťahu nemala, lebo by si bola stále v strese a nesvoja. Ale ked ti za to stojí, prosím. Toto je typický príklad dnešného povrchného vzťahu založeného len na fyzickej príťažlivosti. Aj ja som mala taký vzťah, ale pochopila som - z peknej prázdnej misy sa nenaješ. Čo nechápeš, že ked mu záleží len na vzhľade, že ani všetky ženy na svete mu nebudú stačiť a že aj ako dokonalú by ťa skôr či neskôr podviedol?? Omg a ešte ti chce zasahovať do tela plastikou? Ako sorry, ale ty kde žiješ, že toto si necháš? Poznáš niečo ako sebaúcta a hrdosť? Čo so sebou ešte všetko urobíš, len aby on bol spokojný? A čo on urobí na oplátku pre teba? Či len ten jeho vzhľad ti stačí? To všetko, čo od teba chce, nechce kvôli TEBE, ale kvôli SEBE, chce ťa len ako prívesok.
A ešte ti tu dám takýto pekný a pravdivý citát na záver.
"Sebeckí ľudia nie sú schopní milovať ostatných, ale predovšetkým, nie sú schopní milovať sami seba" - Erich Fromm
Lebo prečo si tak veľmi potrpí na vzhľad, kt. je jeho hodnota č.1? Miluje na sebe niečo iné okrem toho? Má aj niečo, čo ponúknuť ako človek, partner? Alebo sa len vytrčať, byť posadnutý chorobnou dokonalosťou a tým niečo zakrývať? Pouvažuj nad tým trochu. Ja by som sa s ním okamžite rozišla. Príde mi to ako pošliapaná úcta ženy, ked ťa dehonestoval len na prívesok dobrý na sex a reprezentáciu. Ale ked sa dáš, daj sa. Je to tvoj život. Veľa šťastia.
Barka aj ked stale tvrdim ze oblecenie a celkovy vzhlad cloveka je "obal" ktorym sa ma prezentovat svojmu okoliu, ak ide chlap az tak daleko ze komentuje velkost tvojich prednosti, dokonca spomina silikony... to sa vo vztahu jednoducho nepatri... Jediny komentar co si moze chlap dovolit je "milacik, tie tvoje su pre mna najkrajsie na svete..." Jednou z nadolezitejsich uloh partnera ktory miluje je tomu druhemu dvihat sebavedomie, a nie naopak
Posli ho kade laksie ... najlepsie na korzo do eurovey nech si zbali vylestenu "dokonale vyzerajucu" zlatokopku so silikonmi ako lopty.
No presne som si myslela, ze je taky, ako si sem dala tie fotky. No dost ta lutujem, pokial nie si taka ako tie slecny, ze s nim vobec vydrzis a co ta pri nom drzi. :) Ja by som pri nom bola tak den, tyzden by uz bolo moc.
Barka. A ako to chces riesit? Si dospela svojpravna, mas normalne zdrave nazory na zivot, vies co ano a co uz nie. Poznas seba a poznas jeho. Ste spolu uz par mesiacov a vidis aj sama, ako vam to funguje klape a v com zas nie. Kde su rozdiely ci priepast medzi vami. A co vas zas spaja a drzi pokope. Nikdy sa nemen kvoli niekomu. Iba ak kvoli sama sebe, ze to chces ty. Teraz ide len o to, ako sa rozhodnes. Co-ako dalej? Mozno pisanim tu a citanim nazorov (zhodnymi ci nezhodujucimi sa s tvojimi sa chces len vypisat, vyrozpravat, utvrdit v tom, co tusis a vies davno uz aj ty sama).