Chcela by som si dat piercing do nosa,ale bojim sa ze to bude boliet. Videla som par videi aj na internete,a vyzeralo to dost hnusne....
Piercing do nosa! Bolí?
piercing do nosa neboli je to len chwilocka neprijemneho pichnutia werte mi mam ho :)
No ja mam piercing v nose uz 2 krat. Prvykrat mi ho prepichovali ihlou dlhou asi 10 cm(v piercingovom studiu),koli skole som si ho musela vybrat a dierka mi zarastla.po roku som si ho isla dat urobit 2krat,teraz uz ku kadernicke ktora prepichuje dierky na nausnica a tou istou pistolou aj noc...tato metoda vobec nebolela..a zaplatila som namiesto 800sk, len 150sk
piercing do nosa neboli...dnes mi ho robili,len to trocha stipne a to je celeee
no takze asi takto.,.,ja mam pirc w nose 2 tyzden mala som uplne obycajnu nastrelowacku ale wypadla mi na treti den.,.,nastreleniema nebolelo wobec ani potom wlastne ma to do teraz nebolelo ani raz.,.ani to nemam zapalene ani to nehnisa tedaz tam mam hrot z ocele a je to wsetko w pohode takze co sa tyka nastrelenia nebojte sa;)neboli to.,.aaa chcela bysom sa opitatktoma pirc w jazyku???lebo si idem dawat ale newiem otom nictakze kto ma stym nejake negatiwne alebo poitiwne skusenosti napiste mi na IwKa3993@zoznam.sk tak papa:)
takze kopirujem sem prispevok, ktory uz som napisal do ROVNAKEJ temy o piercingu...
mno, po precitani niektorych prispevkov mi az vlasy dupkom stavaju, co vsetko mladez dokaze.. o piercingoch som tu uz velmi davno pisala obrovske litanie, a opakovat sa mi stale nechce, no dnes opat spravim vynimku, pri nejasnostiach sa kludne staci ozvat na icq 228-139-046.
takze nieco o piercingu v nose a Vasich problemoch:
kym si piercing budes moct vyberat, musi sa Ti zahojit, to znamena ze nos uplne odpuchne, a odcervenie, pripadne prestane hnisat (pri niektorych hojivych procesoch je hnisanie normalne, smaozrejme nie dlhodobe). doba hojenia v nose je v podstate kratka, od 10 dni do jedneho mesiaca, dovtedy si ho ale v ziadnom pripade nevytahuj, a samozrejme nezabudaj na dezinfekciu a staranie sa on, inak si na najblizsej ceste k zakernej infekcii. to, ze je pierc zahojeny, zistis tak, ze s nim uz mozes volne pohybovat hore dole bezbolestne a s lahkostou. Co sa Ti moze stat.. pokial sa o neho nebudes starat, mozes dostat infekciu, alebo az otravu krvi, co taktiez hrozi (POZOR!!!) --- PRI VLASTNORUCNOM PREPICHOVANI KOZE! takze teraz nieco pre vsetky dievcata, ktore si kozu prepichuju sami- nedezinfikovane prostredie, nesterilne nastroje, a neodborna manipulacia vedie k zdravotnym tazkostiam vyzsie uvedenym. Pri takomto pristupe je to naozaj velmi nebezpecne, hlavne ked to robia mlade dievcata, ktore su poblaznene imidzom a zabudaju na rizika a svoje zdravie. Pri prepichovani roznych miest mozete zasiachnut slachy a rozne nervy, ktore mozu sposobit zlyhanie niektorych funkcii vo Vasom tele, pri prepichovani koze na tvari sa mozu tieto priznaky objavovat od bolesti hlavy, az po odumretie tkaniva a celkove znehybnenie.. takze pozor na to..
a este nieco o nastrelovani- je to sice menej bolestive, no ovela nebezpecnejsie, takze ja osobne neodporucam..
piercing typu ,,mala gulicka,, - tieto piercingy maju z vnutornej strany taktiez dalsiu gulicku, samozrejme mensiu, ktora brani vypadnutiu piercingu. ked sa tkanivo zahoji, dierka sa upravi podla velkosti tycky, a tym padom ho nevytiahnes presne koli vnutornej gulicke.
PO PREPICHNUTI- ak spozorujete zmeny Vasho zdravotneho stavy, dlhodobe bolesti hlavy, hnisanie ranky, mokvanie, atd, znamena to, ze nespravnou manipulaciou bol bud prebodnuty dolezity nerv, alebo Vase telo piercing jednoducho neprijalo, to sa stava tiez. v takomto pripade si piercing okamzite vyberte.
Co sa tyka bolesti- samotny zakrok trva niekolko sekund, na tvari je to najmenej bolestivejsie, trosku vacsej bolesti sa mozte samozrejme bat pri prepichovani intymnych miest. a co sa tyka materialu- po prepichu si v ziadnom pripade nezavadzajte striebro, zlato, a toboz nie bizuteriu ! prijatelna je chirurgicka ocel alebo este lespie- titan. rozne zliatiny kovov a bizuteria spomaluju hojenie a podporuju vznik infekcii.
a co sa tyka veku- osobam mladsim ako 15 rokov naozaj piercing neodporucam, nakolko Vase samotne telo sa naozaj este len vyvija, radsej si nejakych tych par rokov este pockajte v zaujme vlastneho zdravia. Mimochodom, ohladom piercingu a tetovania sa chysta uplatnenie noveho zakonu a to takeho, ze mladez do 18 na piercing a tetovanie nebude mat pravo ani so suhlasom rodicov. ja osobne dufam, ze tento zakon sa presadi.
prajem vela stastia pri zdobeni svojho tela, a hlavne vela ROZUMU a rozvahy...
neboj vobec to neboli aj som to ani necitila absoltne iba potom ked si davas druhy piercing a ak bude pouzivat piercing s gulickou na konci tak to trosku boliii...ale nie veeellmi iba kusok zaslzi oko ..ale neboj ta troska bolesti zato stoji..:))
uvedomit sa maju konecne teenageri, ktori nevedia co so sebou robit, aby boli COOL a idu z koze vyskocit !
robim piercingy, a vzdy ma nastve ked ku mne pridu deti s hlupymi otazkami, vrchol drzosti bol, ked mi jedna baba povedala, aby som JA presviedcala jej rodicov aby jej to dovolili.. mala 13 ci 14 rokov !
Milica, casom, ked vyrasties, uvedomis si, ake je to z pohladu ineho, ako detskeho...
Uz len so zovretymi dlanami ocakavam, kedy sa presadi zakon, aby sa piercingy do 18 rokov nemohli robit vobec, ani so suhlasom rodicov..
je to pre Vase vlastne dobro !
nemam nic proti takymto ozdobam, ale nie hovadit si telo a matat organizmus, ked je len v pociatocnom stadiu vyvinu ! ale to si bohuzial deti neuvedomuju, ale len preto, aby niecim vynikali, zacnu za chvilu nosit nausnice aj na soploch viasiach z nosa..