Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Unava, ospalost!

Príspevok v téme: Unava, ospalost!
PeterMarko

Zdravím

Prosím nemáte niekto skúsenosti s nasledovným problémov?
V auguste na mňa liezli chrípkové stavy, začali ma bolieť kĺby v kolenách a lakťoch, nejak som to neriešil ale po mesiaci som šiel k doktorovi, spravil krvný obraz, pečeňové testy, RF – všetko ok a odoslal ma na infekčné. Tam mi spravili testy na boreliozu ( že vraj som ju v minulosti prekonal ) chlamýdie pľúcne a mykoplazmy pľúcne – negatívne. Doktorka mi dala pre istotu Klacid SR. Po troch dňoch užívania sa u mňa rozbehla obrovská únava a spavosť, ktorá trvá až do teraz – teda skoro mesiac. Nastúpila mi s tým aj nespavosť, večer nemôžem zaspať, keď už zaspím po 3 hodinách som hore a zase nemôžem zaspať ( podotýkam, že do vtedy som mal spánok bez problémov ). Šiel som k doktorovi znova, ale ten mi dal len antidepresíva a lieky na spanie, ktoré skoro vôbec nezaberajú. Stále ma pobolievajú klby v kolenách a lakťoch. Ráno sa zobudím a začne sa mi prejavovať únava a ospalosť – pocit, že sa mi chce spať, ťažké oči, ale keď si ľahnem – samozrejme nezaspím. Cez deň sa to akoby strieda v takých návaloch, t. j., že pár hodín mám brutálnu ospalosť, potom zrazu mi je ok na pár minúť alebo hodín a potom znova. Večer sa mi práve naopak nechce spať aj keď som noc predtým spal len pár hodín. Dosť ma to už obmedzuje nakoľko v práci mi klesajú výkony a samozrejme začínam byť z toho nervózny. Beriem veľa vitamínov B, C, D3, q10, zinok, horčík, atď. ale nejak nič nepomáha!

nika82

test Elisa som mala negativny, ten nestoji za nic. na infekcnom som si vyprosikala Western Blot test, tam som mala v IGG jednu specificku protilatku pozitivnu, IGM negat. Vyhlasili, ze boreliozu nemam. U Durovskej som si dala ELISU aj WB a obidva vysli pozitivne. Nemecke testy nemam spravene, rozmyslam aj nad tymi, alebo CD57 test, ktory ukazuje zatazenie organizmu infekciou. Len teraz dost investujem do liecby a nemam penazi nazvys. Z koinfekcii my vysli mykoplazmy. Chamydie nastastie nemam. Herpesvirusy mam vsetky desattisicnasobne nad normou v IGG, EBV aj v IGM pozit resp. teraz uz iba hranicne.

nika82

kedze poznam vela pacintov s boreliozou a mame rovnake priznaky a priebeh ako Peter, tak pochybnosti nemam, ze je to borelioza, hlavne ked mu vysli jasne protilatky v IGG, tak uz nie je dovod dalej spekulovat a treba to zacat riesit. mne sa tiez snazili nahovorit hovadiny typu- "asi mas vela stresu", "si vycerpana", "je teraz zly tlak, mas to z pocasia", "pijes dost tekutin?"..nie ano jedno z toho nesposobi to, ze mlady clovek sa citi zrely na umretie

Vladka01

Ahoj a nebude to tým, že máš prebytok železa?
Pretože ja som tiež s tým bola za doktorkou spravila mi všetky testy a nakoniec zistila, že mám prebytok železa a že tá únava je z toho...

Tyia

Beries niake lieky ? Ak hej precitaj si ich vedliajsie ucinky (poruchy spanku,nespavost,ospalost) niekedy ich nespomenu ale ked tam je napisane ze sa nedoporucuje soferovat pri nich tak to znamena ze oblbuju a ak ich mozes vysadit tak ich vysad ak nie tak sa kontaktuj s lekarom nech ti ich vemeni

Lion542

Paneboze daj im rozumu :D, okrem Nike,
nic tak nezdevastuej imunitny system ako borela, na co komplet vysetrenia ? Co tym dosiahne ? VELKE HOVNO. Jedina sanca ako sa z toho dostat, je liecba skutocneho problemu, ktorym je skryta chronicka infekcia / borelioza a tu ziadne kraviny ako enzymi, masticky a podobne kokotiny ROZHODNE NEPOMOZU !!! Moze sa niekomu po tom ulavit ale je to len placebo, ked sa telo oslabi - napr. vycerpanim, dalsou infekciou, stresom, tak borela udrie plnou silou - ona na to totizto caka, aby mohla udriet naplno.

Tak nejak v skratke :)

Pigma39

nika záleží od toho či ozaj je príčinou týchto problémov práve borelióza. Možno to vôbec nie je. Chápeš. Treba si dať urobiť vyšetrenia, pozisťovať si čo a ako, poskúšať čo by mohlo zabrať. Pretože tieto príznaky nemusia symbolizovať len boreliózu ale aj celkové oslabenie organizmu

nika82

kazdy musi skusat co zaberie, ak niekomu stacia k takej vaznej infekcii ako borelioza enzymy, gratulujem. ja beriem neskutocne vela veci na imunitu a efekt velmi nevidim, mozno by mi vsak bolo bez nich este horsie, ktovie. beriem okrem ineho aj wobenzym