Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Unava, ospalost!

Príspevok v téme: Unava, ospalost!
PeterMarko

Zdravím

Prosím nemáte niekto skúsenosti s nasledovným problémov?
V auguste na mňa liezli chrípkové stavy, začali ma bolieť kĺby v kolenách a lakťoch, nejak som to neriešil ale po mesiaci som šiel k doktorovi, spravil krvný obraz, pečeňové testy, RF – všetko ok a odoslal ma na infekčné. Tam mi spravili testy na boreliozu ( že vraj som ju v minulosti prekonal ) chlamýdie pľúcne a mykoplazmy pľúcne – negatívne. Doktorka mi dala pre istotu Klacid SR. Po troch dňoch užívania sa u mňa rozbehla obrovská únava a spavosť, ktorá trvá až do teraz – teda skoro mesiac. Nastúpila mi s tým aj nespavosť, večer nemôžem zaspať, keď už zaspím po 3 hodinách som hore a zase nemôžem zaspať ( podotýkam, že do vtedy som mal spánok bez problémov ). Šiel som k doktorovi znova, ale ten mi dal len antidepresíva a lieky na spanie, ktoré skoro vôbec nezaberajú. Stále ma pobolievajú klby v kolenách a lakťoch. Ráno sa zobudím a začne sa mi prejavovať únava a ospalosť – pocit, že sa mi chce spať, ťažké oči, ale keď si ľahnem – samozrejme nezaspím. Cez deň sa to akoby strieda v takých návaloch, t. j., že pár hodín mám brutálnu ospalosť, potom zrazu mi je ok na pár minúť alebo hodín a potom znova. Večer sa mi práve naopak nechce spať aj keď som noc predtým spal len pár hodín. Dosť ma to už obmedzuje nakoľko v práci mi klesajú výkony a samozrejme začínam byť z toho nervózny. Beriem veľa vitamínov B, C, D3, q10, zinok, horčík, atď. ale nejak nič nepomáha!

matusa_buky

zuzula lenže to tiež muselo istý čas trvať nie? enzýmy musela brať asi pravidelne, že? inak by myslím že len veľmi ťažko sa jej podarilo z toho aspoň ako tak dostať. Len ako to je s tými enzýmami keď už je človeku lepšie? môžu sa vysadiť?

zuzula28

PeterMarko ako sa jej to podarilo? no postavila na nohy imunitu. Začala chodiť po lekároch, hľadať možnosti, čo by mohla brať aby jej to robilo dobre, aby jej to viac neškodilo. Začala brať enzýmy a postupne to išlo k lepšiemu. Imunita keď je oslabená tak je to celé na nič... :(

zufalazoSR

mozu to byt skryte infekcie, ktore ta oslabuju, aj kadeco ine, aj skryta depresia, niekedy na nic nepridu a uzavru to ako chronicka unava a clovek sa len trapi, skus nejake vitaminy si kupit v lekarni, komplex vitaminov, popripade k tomu koenzym Q10 a uvidis, ci to pomoze

Lion656

28r a unava ? W.T.F ??? :D

Na atb mozes mat tzv herx reakcie, to znm ze liecba zabera. Ale moze ti byt extremne zle. Skus si daco o tom vygoglit-herxmeixnerova reakcia. A ano vrav stale obvodakovi ze chces darovat krv :D toto vzdy pomoze pri chron borele aby ti predpisal atb. :)

PeterMarko

Mam 28, ja som obvodnému vravel, že ja s psychikou nemám problém, mam super život až na to, že by som radšej mal rakovinu ( lebo tu zistia a liečia a nie sa každý den budiť strieskany, ledva prežiť v práci a doma už len ležať ) , tak som mu navrhol, keďže podľa neho o nič nejde, aby mi napísal do karty, že o nič nejde a môžem v pohode darovať krv... a už sa vykrucal. Koncom mesiaca idem na imunologicke tak uvidím v akom mam stave imunitu a potom jedine dr. Ď, pôjdem aj k psychiatrické, aby som mal v karte že som po psychickej stránke v poriadku.. tie testy chcem u Ď komplet nakoľko myslím že borelia v tom nie je sama. Zaujímavé je, že unava a extrémna ospalost mi nastúpila po 3 dňoch Klacidu SR, do vtedy som problém z únavou a ospalosti nemal...

Lion443

Ziadny unavovy syndrom !!! Je to dalsia vymyslena picovina lekarov, co si nevedia dat rady s chronickymi infekciami. A never dristom ze dlhodobe uzivanie atb poskodi pecen a imunitu. S imun ani nehne a s pecenou taktiez nie, je dobre ale popri atb uzivat pestrec mariansky na peven akvalitne probiotika.

Lion332

Peto Marko, ja uz neviem ako inac ti mam napisat :D je to tak ako ti pisem a aj Nika :)

Na testy sa vyser, dolezity je tvoj zdrav stav ako sa citisa Dur. ide podla toho, testy stoja za hovno.

Kolko mas rokov ? Tipnem, 35 ? A podla obvodaka mas chron unavovy syndrom? No to je kokot jak hrom. :D