Ako sa rozist - poraďte

Príspevok v téme: Ako sa rozist - poraďte
Allia28

Ahojte. Mám taký vzťahový problém a už som na tom ozaj psychicky zle. V skratke...s priateľom sme spolu 2 roky a vzťah nám ničia nekonečné hádky, niekedy pre maličkosti, ale najmä pre jednu vec, ktorú môj priateľ akosi nevie rozdýchať, týka sa jedného chlapa z mojej minulosti, detaily nechcem rozoberať. Ja s mojou minulosťou už nič nespravím a v podstate na tomto zlyháva náš vzťah. Bohužiaľ raz som povedala aj niečo čo som nemala, ale nevrátim to späť. On na základe toho už aj navrhol rozchod, ale ja ho stále milujem a aj keď viem, že možno stretnem iného, s ktorým sa nebudem toľko hádať a budem v úplnej pohode, desí ma jedna predstava...predstava jeho budúcej. Že bude spávať s inou, starať sa o inú a pri tej predstave mi zviera žalúdok. On je extrovert, má dar reči, nemal by problém zbaliť hocijakú babu a ja som naopak introvert, nenadväzujem vzťahy tak ľahko...Čo mám robiť, ako prežiť rozchod ktorý sa blíži?

Filip TT

Myslím si, že ten frajer o tebe rozpráva také veci ako svoju obranu, keby si niekde povedala, že ste spolu spávali. Aby tomu ľudia neverili. Aby si povedali: On s ňou? To nie je možné, veď on je na ňu úplne vysadený.

Filip TT

O tom, že prečo to rozpráva, čo proti tebe má. No ale keď už je ticho, tak už to netreba. Tvojmu frajerovi teda vadia reči čo sa hovorili, teraz to už nie je nová téma.

Podľa mňa to Allia vyrieši čas. Prídu iné témy, toto vybledne. Priateľa to však môže mrzieť ešte dlho. A ešte dlho ti to môže vyhadzovať na oči. Najlepšie urobíš, keď sa budeš chovať tak, aby sa to medzi vami čo najmenej rozmazávalo. Teda nehádaj sa o tom. Všetko si vypočuj bez toho aby si sa obraňovala. Po pár razoch ho to prejde púšťať sa do tejto témy, lebo na to nereaguješ.

Urobila si hlúposť a to si môžeš priznať. Príjmi to, nehádaj sa o tom a čas to vyrieši.

Filip TT

Allia - urobila si kravinu a teraz za to platíš. Ísť ťo povedať tej frajerke je tiež kravina. Porozprávať by si sa mala skôr s tým jej frajerom. Prečo je vlastne tak proti tebe a ničí ti život?

Allia28

Ešte by som to doplnila...skúste mi poradiť...Keď som si s tým chlapom začínala, tak som bola v podstate čerstvo po rozchode a zvládala som to veľmi ťažko. Zoznámila som sa s ním, nasmiali sme sa a on mi tvrdil, že síce má frajerku, ale že je to celé nanič a že sa idú rozísť. A tak ja v domnení, že je to naozaj tak, som sa s ním vyspala.Bolo to z jeho iniciatívy. Potom sme sa ešte pár krát stretli, písali sme si a ešte k tomu pár krát došlo. Nebrala som to nejako extra vážne, len som tým odpútavala moju pozornosť z toho, čo ma trápilo najviac- môj rozchod. Potom som sa s tým akosi vyrovnala a chcela som ukončiť aj túto nezmyselnosť. Došlo mi aj, že s tou jeho frajerkou sa asi rozísť nechce. Potom som sa zoznámila s mojím terajším- hádajte cez koho...Práve môj frajer mi povedal, čo o mne ten chlap narozprával čo zo mňa urobil. A jeho proste štve, že ten chlap je medzi inými hrdina a môj si akurát tak vypočuje blbé poznámky. Môj frajer teraz chce, aby som išla za tou jeho frajerkou (s ktorou pravdaže ešte stále je!) a všetko jej povedala, že iba tak sa s ním bude cítiť rovnocenný- keď aj on bude mať doma peklo, ktoré má kvôli našim hádkam môj frajer. Ja to nechcem spraviť, bojím sa. Priznávam, konala som vtedy hlúpo, nemala som sa s ním zapliesť, ale môj mozog vtedy asi nerozmýšľal, bola som úplne na dne z môjho rozchodu a takto (hrozný spôsob, ja viem), som sa od toho odpútavala...Čo mám podľa vás spraviť?

Allia28

V skratke,ja som sa s tym chlapom zaplietla,bohuzial som nevedela co je to zac a vela veci zvelicil, porozpraval o tom nasom "vztahu" hluposti...Lutujem to ale nic s tym uz nespravim. Frajer asi chce aby som sa mu pomstila alebo co,ale mne sa nechce pustat do nejakych vojen,ktore mozu vsetko este zhorsit.

Odlud mas pravdu, vsetko je o tom ako sa k celej veci postavim. Ked sa budem lutovat a vraviet si aka som padavka a citlivka tak to budem zvladat este horsie. Ale zahodit 2 rocny vztah za hlavu len tak nejde. A ked vidim tie terajsie vztahy tak mi je zle.

odľud

ale prosím ťa aj ty aj on riešite somariny. akurát že on tu nie je takže poradiť sa dá jedine tebe. ale ja sa ti snažím poradiť aby si nerobila z toho takú vedu. nechce sa mi to vysvetlovať a ani tu teraz s tebou asi nič neporiešim ale proste nerob z toho potenciálneho rozchodu taký problém. a prestaň veriť tej chujovine "ze v tejto sprostej dobe uz nenajdem verneho,vtipneho,sikovneho a rodinne zalozeneho muza". možno práve táto jeho reakcia trošku podkopáva tú tvoju ideálnu predstavu o ňom. ty sa musíš hlavne postarať o seba a nebyť tak zúfalá. denne si ludia pretrpia rôzne rozchody takže rpežiť sa to dá, poplačeš si a čojaviem a ide sa dalej. jaké drámy načo drámy. nerob zo seba takú padavku, ty si predsa môžeš vybrať či to bude pre teba také utrpenie alebo si to proste normálne odsereš ako väčšina. nebud na ňom ani na nikom taká závislá nebud taká zúfalá. to nikdy nerobí dobrotu žiadnemu vzťahu a hlavne ani jednej zo zúčastnených strán.
a možno je to len taká kríza.

DontWorry

Podla mna tvoj priatel hlada problem tam kde mozno ani nie je. Riesi tvoju minulost ktoru proste uz nezmeni nikdy, tak preco sa na to nevykaslat? Namiesto toho, aby si s tebou uzival pekne chvile, tak sa hada do bezvedomia..on ma podla mna problem vo svojej hlave a mozno by som ani nelutovala ak by sme sa rozisli. Pretoze si myslim, ze si ta az tak nevazi

neviem111111

a neni jedno co o tebe nataral ked to nie je pravda? evidentne ti teda partner neveri, ze su to len jeho vymysly, inak by nemal taky problem.

Allia28

Filip: Ja som to s pokorou uznala,povedala som mu ze som urobila chyby,aj to ze nemoze zas verit vsetkemu.Vysvetlila som mu ze ho milujem,ze uz si nechcem minulost pripominat.Nezabera

Odľud: Mozno je tam aj nejaka absencia sebalasky atd.,ale hlavne nechcem stratit niekoho kvoli takejto chujovine ked viem ze nam spolu byva fajn. Je tam urcite aj strach z toho,ze v tejto sprostej dobe uz nenajdem verneho,vtipneho,sikovneho a rodinne zalozeneho muza...lebo on taky bol.

Ferihitka: No nataral o mne nieco v tomto zmysle...,ano asi bola pravda ze som ho dokonale nepoznala,pretoze keby som ho poznala a zistila aky je to clovek bez chrbtovej kosti tak by som si s nim ani nezacinala.