akne v dospelosti

Príspevok v téme: akne v dospelosti
Forewer young

zdravim, viem, ze na tuto temu tu bolo popisanych uz vela prispevkov, ale ja uz som zufala, mam pomaly pred 30tkou a stale sa mi robia vyrazky, nic extremne, ale pekne to nieje, vela ciernych bodiek, taktiez take podkozne hrbolceky. Dokonca sa mi vyhadzala aj hrud. Uz som zufala, vyskusala som sna vsetko, od vichy normaderm. cez kokosovy olej, konopny olej, momentalne pouzivam prirodne mydlo s tee three olejom, bio bambucke maslo, bio konopny peeling, pijem vela vody, stravujem sa prevazne zdravo. Ale nic, stale sa robia, chce sa mi uz plakat z toho. Nejake super odporucania, najlepsie nieco co vam aj osobne pomohlo. Nechcem zacat brat hak, je to svinstvo, ale uz sa dostavam do stadia, ze mi je vsetko jedno, lebo fakt nic nepomaha :(.

forever young

No ja neviem, to bambucke maslo som skusila, lebo ho odporucaju po cisteni pleti tymi bio mydlami. Tiez som rozmyslala nad eben mydlom, ale na stranke, z ktorej som objednavala je aj testik na plet a vyslo mi mydlo s tee three, objednala som este aj gafrove mydlo od nich, ale to je este zabalene, takze neviem. Moj problem je, ze ja do seba neustale sprtam, jak psychopat si pripadam dakedy uz, pred zrkadlom viem stvrdnut aj pol hodinu. Strasne totiz tuzim, po peknej pleti a nic, asi sa polejem benzinom, zapalim a ked sa popaleniny zahoja tak snad bude vsetko fajn

Amellya

Poradim Vam krem modra hlina, ktory je z aktivnej modrej hliny z vychodnej sibiri, u nas je ten krem malo znamy, v sibiri sa pouziva uz vela rokov nielen ako samotny krem ale aj ako samotna hlina. Mozte si ju zakupit u sibircanka, ale su aj ine obchody, kde sa sanotna hlina predava. Mne velmi pomohla.

lombardo1981

Neviem, či je bambucké maslo vhodné na aknóznu pleť. Ono je vynikajúce a nezapcháva póry, ale môže podnietiť tvorbu akné, nakoľko obsahuje značné množstvo kyseliny olejovej. A pri pleti s tendenciou k pupákom, je lepší ej, ktorý obsahuje viac kyseliny linolovej. Ako je hroznový, slnečnicový, konopný, pupalkový, olej z pšeničných klíčkov, vodno-melónový, šípkový a sójový olej. O trochu menej vhodný, ale stále niekomu môže pomôcť je jojobový, arganový, tamanový a olej z ľanových semiačok.

Ja mám odskúšaný hroznový olej. Buď sa používa len na noc alebo aj cez deň. Ale vtedy je ho dobré zmiešať s olejom, ktorý má vysoký podiel kyseliny olejovej ako napríklad moringový. No maximálne v pomere 10 dielov hroznového a 1 diel moringového. Inak sa môžeš vyhádzať. Najlepšie odskúšať. Pridáva sa kvôli rýchlej oxidácii, kedy môže spôsobiť začervenanie pokožky. Ja som toto ale nespozorovala. Vďaka vysokému obsahu kyseliny linolovej sa považuje za polosuchý až suchý olej. Podľa mňa skôr suchý a môže tvoriť suché miesta. Aj vtedy je dobré ho zmiešať s tým moringovým olejom. Ja si do neho nepridávam žiadne esenciálne oleje. Ale premýšľam nad ylan-ylang a čajovník (šalvia). A ako prvú fázu čistenia pleti používam mydlo s čiernym uhlím.
A uvažujem nad tým melónovým olejom.
Ja som na to lenivá, ale skús si robiť masky z bentonítového alebo zeleného ílu. Napríklad aj s medom.

anii27

už som si myslela že som jediná na svete :/ tiež budem mať 28 rokov a trápia ma vyrážky len na brade, ostatné časti tváre mám čisté. Čo ti ja môžem poradiť ž osobnej skúsenosti je určite na vonkajšie použitie krém od Syncare g10 a vnútorne vitamín B5 vo väčších dávkach.
No tento týždeň som sa už nahnevala, zmenila kožnú a tá vyzerá že ma ide prešetriť komplexne celú, od hlavy až po päty. Tak dúfam že mi pomôže