akne v dospelosti

Príspevok v téme: akne v dospelosti
Forewer young

zdravim, viem, ze na tuto temu tu bolo popisanych uz vela prispevkov, ale ja uz som zufala, mam pomaly pred 30tkou a stale sa mi robia vyrazky, nic extremne, ale pekne to nieje, vela ciernych bodiek, taktiez take podkozne hrbolceky. Dokonca sa mi vyhadzala aj hrud. Uz som zufala, vyskusala som sna vsetko, od vichy normaderm. cez kokosovy olej, konopny olej, momentalne pouzivam prirodne mydlo s tee three olejom, bio bambucke maslo, bio konopny peeling, pijem vela vody, stravujem sa prevazne zdravo. Ale nic, stale sa robia, chce sa mi uz plakat z toho. Nejake super odporucania, najlepsie nieco co vam aj osobne pomohlo. Nechcem zacat brat hak, je to svinstvo, ale uz sa dostavam do stadia, ze mi je vsetko jedno, lebo fakt nic nepomaha :(.

Forewer young

Stravujem sa prevazne zdravo, obcas si dam somarinu, nieco sladke, ale to asi kazdy. Jem velmi malo mliecnych vyrobkov, sem tam feta syr, alebo mozarella, alebo acidfoilne mlieko, este si dam cottage cheese od sabi. To je vsetko co z mliecnych jem. Jem len celozrnne pecivo, vela zeleniny a ovocia.

Moireal

O demodexpch ma inak jeden typek blog a spomina tam presne siru v MSM, DMSO a ine.
Este som citala, ze su aj vankuse proti akne napustene napriklad striebrom, ze aspon zabrania tomu aby sa infekcie dalej sirili. Ved sa aj vseobecne odporuca kazdy druhy den si prat vankus. No ale nie vzdy sa to da.

Moireal

Diky lombardo, tak ja asi skusim tu mannu teda. Eben z happyskin mi pride urcite lepsie, prave kvoli koziemu mlieku, ktore obsahuje, tak ale ked sa neda. :)
Co sa tyka intolerancii, tych mam viac nez dost. Lepok som pradavno prestala jest z vlastnej iniciativy, davno pred nejakym testom a u mna to nestaci, ja este budem musiet postupit dalsie testy na gastre. Dost si myslim, ze pricina 90% mojich problemov tkvie v leaky gut, presakujucom creve, aj ked mi to este na gastre musia potvrdit.
Akurat dnes som si dala svoju prvu davku glutaminu a hydrolyzatu kolagenu.
Este stale sa mi napriklad prieci vyskusat moc na akne, fakt si to neviem predstavit. Dokonca si davam aj ten ostropestrec z vas bylinkar, no nedavam si to nejak extremne, tak to asi nema taky ucinok.

lombardo1981

Demodex sú ale u ľudí veľmi bežné. V prípadoch, že spôsobujú problémy, tak je ich niekoľkonásobné väčšie množstvo ako u iných. A tým myslí aj takých 20x. Keď už vyvolávajú problémy, tak je to kvôli ich metabolickým produktom a nie ich samotná prítomnosť. Takže, ak by si sa ho teoreticky úplne zbavila, tak nasledujúci deň ho chytíš znovu.
Ak je na príčine práve tento roztoč, dá sa to zistiť. Stačí nájsť ochotného lekára a zoškrabať napríklad kožu z nosa.
Priznám sa, že moc o nich neviem, ale ichtyolové mydlo by malo pomôcť. Ďalej zinková masť či čajovník. Jednoducho síra im nevyhovuje.

Forewer young

Teraz si zase zacinam citat o nejakych tvarovych roztococh Demodex, pocujem to prvy krat. Neda sa to zmit vodou, ani mydlom, sposobuje to akne. No mna uz urve, tolko informacii, kto si z toho ma vybrat. :(

Forewer young

Nicky Ba: A ten food detective test kde mi spravia? Mam ist ku svojej doktorke a ona ma niekam posle, alebo ako?

Ja sa na noc natieram kokosovym olejom, alebo zinkovou mastou..

inac ludia, akurat som narazila v jednej diskusii na nejaky cesky vyrobok NEAKNE - potravinovy doplnok, no neviem.. nemate s tym niketo skusenost?

lombardo1981

Moireal, zhodou okolností aj v Manne sa volá eben. :)
Väčšiu časť mi pomohlo právo to. Potom som prešla na SK značku. Ale myslím, že to uhlie je tam dôležité. Ten zvyšok skôr ovplyvní či bude pleť viac vysušená alebo menej.

Nicky ba, budeš sa diviť, ale ja som si prvých 34 rokov čistila pleť iba studenou vodou. A práve preto som mala aj tých čiernych bodiek už mrte a veľmi rozšírené póry. Časom sa to nazberalo. A nie, nemaľujem sa. Ani špirála, ani lesk, ani žiadne korektory. Proste nič. A chceš vedieť, koľko mi tipujú? Že som ešte ani strednú nedokončila.