Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

akne v dospelosti

Príspevok v téme: akne v dospelosti
Forewer young

zdravim, viem, ze na tuto temu tu bolo popisanych uz vela prispevkov, ale ja uz som zufala, mam pomaly pred 30tkou a stale sa mi robia vyrazky, nic extremne, ale pekne to nieje, vela ciernych bodiek, taktiez take podkozne hrbolceky. Dokonca sa mi vyhadzala aj hrud. Uz som zufala, vyskusala som sna vsetko, od vichy normaderm. cez kokosovy olej, konopny olej, momentalne pouzivam prirodne mydlo s tee three olejom, bio bambucke maslo, bio konopny peeling, pijem vela vody, stravujem sa prevazne zdravo. Ale nic, stale sa robia, chce sa mi uz plakat z toho. Nejake super odporucania, najlepsie nieco co vam aj osobne pomohlo. Nechcem zacat brat hak, je to svinstvo, ale uz sa dostavam do stadia, ze mi je vsetko jedno, lebo fakt nic nepomaha :(.

Tana-2

Tak ten krem modra hlina je fajn, ja ho pouzivam pre syna natieram mu chrbat, lebo ho ma velmi vyhadzany. Ja osobne som akne nikdy memala, ale mozno to ma geneticky od byvaleho muza.

anopresne

Ak sa chces zbavit vyraziek tak ti pomoze len joginsky cvik menom sankhapraksalana. Tiez sa mi kedysi robili doslova bulvy na cele, licach, sanke. Tato ocista ma toho nastastie zbavila a teraz lutujem ze som sa do toho nepustil skor, nemusel som si tolko vytrpiet po psychickej stranke. Dalsia dolezita vec, nejedz umely cukor pretoze ten podporuje kazdu koznu chorobu :D Taktiez jedenie vlakniny, indickeho psylia, velmi pomaha. Prajem vela stastia v liecbe :)

Kikkaa

Ja ano, je to celkom dobra vec. Este dobra vec je taka mast pachne ako naftalin na predpis od doktorky, ale pomaha. ale ta modra hlina je prakticky bez zapachu.

Nicky ba

Lombardo, ja 30 budem mat a tiez sa nemalujem a tiez mi tipuju 15. Ba ked som si bola kupit pivo v jednom Lidli, tak predavacka, ze ci mam obcianku :D
Food detective si kupis normalne v lekarni (nie kazdej), alebo objednas na nete a kurier prinesie. Ale je mastne drahy, 80e. To si potom sama spravis alebo poprosis nejaku sestricku ked si netrufnes, si pichnes do prsta takou planzetkou a postupujes podla navodu, co kde cim poliat a tak. Potom sa ti vyfarbi, kde ti vykazuje protilatky. Sedi mi to aj s klasickym potravovym krvnym testom u doktora, akurat ze tu toho vyslo ovela viac ako u lekara.

Ale ako vravim, ja som toho skusala uz straaaasne vela za tie roky, asi ako jedna diskutujuca tu pise. Nerobila som to prioritne kvoli akne, ale kvoli inym problemov a pri tom mi aj akne zmizlo. Na plet od koznej som mala kedysi myslim Skinoren a Locacid. Locacid obsahuje tretinoin a ten mi ozaj pomahal, ale rovnaku sluzbu urobi krem s retinolom, co je tiez derivat vitaminu A. Ma take iste ucinky, zlupe sa ta chromtava koza a pod tym je nova pekna bez akne aj bez vrasok. Dobry je aj ten MSM krem.
Ale inak som si x sposobmi cistila pecen, oblicky, ani tu nebudem menovat co vsetko som uz podstupila, aj k Albertovej som chodila (kvoli inemu samozrejme) a ta ma tiez vela veci naucila, jedine co to chce je disciplina a tu tiez nie vzdy mam :)

Moireal

no malalucinka, vyskusala si toho ozaj dost, ale urcite to nevzdavaj, aj ked chapem tvoju frustraciu, ja mam akne asi 4 roky a je to na prd. Ja som Albertovu skusala ale ked ti napriklad da test na intolerancie, je to beh na dlhu trat. Ak ti vyjde napr intolerancia kvasnic, tak zbohom sladke a asi aj ovocie. Na akne sa da pozerat aj inymi sposobmi este, ktore si mozno nevyskusala napriklad sa opakujem ale olej z trescej pecene, kolagen, zelatina. Daj si ceknut crevo, ci tam nemas nejake zapalove procesy, spominane testy na intolerancie. Dobry je vraj aj probioticky krem na akne.
Jo a co sa tyka hormonov, mozes mat problemy, lebo lekari na Slovensku su viacmenej zaostali. V tele mas zapal, s niecim telo bojuje, tak na toto sa zameraj a neklesaj na duchu, tym si nepomozes.

mala lucinka

a este jedna vec kozni doktori su o nicom, ked sa tvar uzdravi a prestanes chodit tak sa to vrati o rok az dva. cize bez ich masticiek a kremikov to nefunguje, lebo keby ta predsa vyliecili tymi mastickami natrvalo tak uz s tym nebudes mat predsa problemy. To dava zmysel a nie stale chodit ku koznej. Problem je vnutorny. A kozmeticky vam s tymto nepomozu :D sama som kozmeticka cize poznam co dat na tvar ale proste je to o niecom inom. Prezradim vam ze pocas praxe v skole k nam do salona chodili baby s akne. Naozaj si myslite ze im cistenie pleti, masky, ozon, kremiky pomohli? Mala som moznost tam byt 4 roky a videla som na vlastne oci ze sa im to bohuzial nezlepsovalo a to sme pouzivali napr Ryor kozmetiku o ktorej vravia aka je uzasna ale aj kaolin, gafor, kalciovu mast, kvasnicovu masku a neviem ake hovadiny este. Ja mam na upravu hormonov (aj ked nemam ziadny vysledok ze by mala nejaku nerovnovahu) divoky yam - prirodny prostriedok ktory vam nemoze uskodit. Takze u mna to nie su ani hormony tak co potom? :D :D ozaj a mam nastudovane aj oblasti na tvari a k nim prisluchajuce organy. Cize napr lica su pluca (ale treba rozlisovat ktoru cas myslime) a medzi obocim je oblast pecene. Takze Angel-demon je to pecen v tvojom pripade

mala lucinka

Ahojte, prispejem aj ja. Mam 27r. a snazim sa ho zvladat cca 14 rokov a stale to nie je ako by som si priala. Toto vsetko som skusila od zaciatku doteraz: pletove vody, pletove mlieka, kremy na akne, zineryt, zarabana hneda smradlava masticka od lekarky, peroxidova zarabana voda od lekarky, potom nejaky krem z ktoreho ma stipala a palila tvar (lekarka povedala ze si nemam vymyslat pritom to bolo aj medzi neziaducimi ucinkami), skinoren (ten jediny urobil koniec s akne lenze ked prestanete tak po cca 8 - 12 mesiacoh je to spat), kamilkovoperoxidova voda, duac krem, tabletky na zapal koze (od lekara), protex mydlo, naparovanie nad kamilkami a zihlavou, pangaminove kvasnice, rozmarinovo-salviovy krem, caj lietajuca lastovicka (prehanal na wc :D ), zihlavovy, praslickovy a rumancekovy caj, konopny krem denny a nocny od cutishelp (vyborny, pomohol velmi len po cca 3 - 4 rokoch akoby prestal ucinkovat a tvar sa dostala opat na zaciatok, nechapem), nivea detsky krem, nechtikovy krem alverde, ichtyolovy krem, glycoA, sírove mydlo, mydlo z cierneho bahna, sodermix, pilingy od loreal a garnier, konopny olej, kososovy olej, bambucke maslo, urinoterapia (ano je to moc), opat navrat k skinorenu (uz neucinkoval takmer vobec, pravdepodobne som sa stala odolnou na obsiahnute latky), ostropestrec mariansky, sudocrem, cierne africke mydlo, spirulina, zinok, Bkomplex, vit D3, aloe vera, vit E, probiotika (niekolko bilionov v 1 tbl), pitna raselina, caj akne, caj oblicky, caj cistic krvi (tieto 3 caje su od bylinkara), matovy a rumancekovy caj, caj z korena pupavy, zeleny jacmen, chlorella, domaci piling zo sody bikarbony, domaca medovo-skoricova maska na plet, domaca riedena citronova stava na plet, opalovanie sa, Dost, vsak? :D A co bolo najucinnejsie? Skinoren (ale vtedy ked som mala 17 - 18 rokov, v 26 r. uz nechcel zaberat), konopne kremy z cutishelp, domaca medovo-skoricova maska (date na noc a rano oplachnut, po cca 3 - 4 dnoch som videla rozziarenejsiu plet, ale pupaky sa stale tvoria) a neuverite ale caj z korena pupavy (pite 2 - 3 salky denne). Pupavovy koren cisti pecen a akne suvisi s pecenou, v ktorej sa skladuje aj odpad. Cize musite cistit pecen, creva i oblicky. Na pecen - koren pupavy alebo ostropestrec. Na creva a travenie mam pitnu raselinu, zeleny jacmen a chlorellu. Na oblicky oblickovy a zihlavovy caj. A teraz strava: vyse roka som vegetarian, nejem nic kde je maso, mlieko, vajcia, syry, psenica. Cize som aj vegan, nejem nic co ma zivocisny povod. Skusila som byt aj raw vegan cize som jedla iba surovu zeleninu a ovocie + semiacka. Taktiez mam za sebou aj monodietu, niekolko dni jete iba jablka na ocistu tela. Kupila som odstavovac na ovocne a zeleninove stavy ale na plet ziadny ucinok pritom som uz narobila litre stiav :D Takze mudrci typu staraj sa o plet, chod ku koznej alebo je to o strave, nejedz hento tamto alebo vyskusaj toto hento alebo treba pohyb (jednu dobu som i cvicila) tak viete co? Nie, nie je to o tom. Pretoze my ktori mame akne robime viac nez vy co tento problem nepoznate!!! A ak ste si precitali cely koment tak vidite ze som tomu dobry priklad ako sa snazim skusat od 13. rokov a doteraz (27r.) nemam pokoj. Viem ze je to vnutorny problem a koza signalizuje ze nieco nie je ok s telom. Ale co to je u mna? Krvne testy ok, vitaminy, mineraly ok. Strava ok, pitny rezim ok, ziadny stres. Dokonca precitane knihy o zasaditej strave, Heal your body - Markus Rothkranz, kniha od dr. Whitakera alebo videa od dr. Morsa. Precitam este jeho knihu, ktoru mam doma ci tam nebude nejaka mudrost navyse aj ked Morse hovori ze si treba vycistit oblicky ak sa chceme zbavit akne. Tak, co poviete na mna? :D co mam este robit? :D zostava uz len klistyr ako kaze Markus Rothkranz a posledna nadej bude luba albertova v Blave s kvapkami Joalis

ANGEL-DEMON

ja ked raz za 2 mesiace chytím absťák, kupim si čokoládu a zozeriem ju hned celú... na druhy den sa zobudim so škaredou pletou hned 3 vyrazky, take hnusne ze mi drzia týžden a najlepsie medzi obočím vzdy jednu ze vyzerám ako jednorožec :-D a mastna plet... inak problemy nemám našťastie... no ked si odmyslim čierne bodky na nose, no s tym si viem poradiť.. som nasla na nete ako sa ich zbaviť doma, lacno.. a 2x mi kozmetičky čistili a ani raz nie tak dobre ako som si sama doma...
bielko rozšlaham, rozstriham hyg.vreckovku pasiky potrebnu velkost nadparím pleť, 5min, vysuším.. dam si na celo, nos, bradu a natriem stetcom opatrne aby sa neroztrhli... nerozprávať bez pohybu vydrzat nejakych 15 min minimálne kym to uplne zaschne a dat dole... a pekne na tych pasikoch vydiet ako vysli... apropo da sa to na celu plet,.. ono to totiž s nečistotami aj jemne chlpky odstranuje,...ak s tym ma niekto problem tak si vie takto šetrne vydepilovať plet.... davam si aj do okolia očí na zmiernenie vrások..je to super....