zdravim, viem, ze na tuto temu tu bolo popisanych uz vela prispevkov, ale ja uz som zufala, mam pomaly pred 30tkou a stale sa mi robia vyrazky, nic extremne, ale pekne to nieje, vela ciernych bodiek, taktiez take podkozne hrbolceky. Dokonca sa mi vyhadzala aj hrud. Uz som zufala, vyskusala som sna vsetko, od vichy normaderm. cez kokosovy olej, konopny olej, momentalne pouzivam prirodne mydlo s tee three olejom, bio bambucke maslo, bio konopny peeling, pijem vela vody, stravujem sa prevazne zdravo. Ale nic, stale sa robia, chce sa mi uz plakat z toho. Nejake super odporucania, najlepsie nieco co vam aj osobne pomohlo. Nechcem zacat brat hak, je to svinstvo, ale uz sa dostavam do stadia, ze mi je vsetko jedno, lebo fakt nic nepomaha :(.
akne v dospelosti
A rozne detoxy a ine veci robim priebezne, napr. aj hladovky som jednu dobu robila, a aj teraz jem minimum lepku napr. obcas si dam a hned som vyhadzana, ked jem bezlepkovo, plet ako dieta krasnu mam. Tiez beriem rozne suplementy, ale nic dlhodobo, a len raz za cas, striedam rozne veci napr. D3, aloe vera, obcas probiotika, obcas magnezium, zinok, NAC a pijem cistu vodu a vzdy ked si ten poharik idem dat, tak si poviem, ze je plna zdravia. Ide to zvnutra, nie zvonku.
Ja som mala akne od puberty tiez velmi dlho. Na peknu plet mi pomohli tieto veci: po 1) vylucit vsetko, na co mame intoleranciu. Spravte si food detective test, vyjde vam isto nejaka intolerancia, ktoru by ste ani nepredpokladali. Ked som drzala prisnu dietu presne podla toho co mi vyslo cca rok, mala som plet ako babatko, najkrajsiu aku som kedy mala. Lenze dietu sa mi nechce drzat stale, povedzme si rovno. Takze mam 2 dalsie vychytavky - krem s retinolom na noc na celo napr. ci ine miesta s akne, to pomaha uplne (plus aj proti vraskam) alebo krem s MSM. Oba len podla potreby, nie pravidelne. Nic ine na plet nepouzivam, ziadne blbosti na cistenie, cistim si obycajnou vodou z vodovodu, nepouzivam ani make-upy ani ine hovadiny, cistiace mlieka, mydla na tvar,nic, vobec nic. Len vodu a obcas tieto kremy. To je problem, ktory ide zvnutra, nie zvonku. Este mi vyrazne pomohli rozne detoxy a doplnky vyzivy, Napr. tabletky z pestrecu marianskeho (cistenie pecene - plet), kvapky GYNEX a podobne veci. Zbytocne na seba patlete zvonku veci, ked to je vysledok toho, ze vnutri nieco nie je koser.
anezkagub: a ake su tie praktiky?
lombardo, chcela by som sa ta spytat: to mydlo teda s tym uhlim, o ktorom pises, ze ti pomohlo bolo to eben alebo manna? Lebo eben od happyskin si ja neobjednam, nakolko nezijem na SVK ale manna sa da objednat. Spominane mydla maju ale rozdielne zlozenie, tak preto sa pytam. Diky ak odpovies. :)
Tu modru hlinu poznam, celkom dobra vec. Bambucke maslo som ale neskusala. Akne v dospelosti je aj vysledok chemickych procesov v organizme, jeden doktor mi povedal, ze sa tak organizmus zbavuje necistot.
tamarka: tak to mi je jasne, ze niesom jedina na svete :) a nie nechodim ku kozmeticke, robim si kozmeticku sama doma :D...
Dobrého pol roka. Aj viac. A myslela som, že ma picne. :D Furt som sledovala stav pleti, že čo to robí. Zo začiatku, keď som ešte nemala dobrý olej, tak som sa jedovala za každú novú vyrážku. "To nemá zmysel!" Keď si nájdeš to svoje, tak sa to určite zlepší. Len si nebabrať tvár. Ale tiež s tým mám problém.
Ako dlho to trvalo? Ja som totiz strasne netrpezliva, aj teraz koncom jula ja hlupa tava som si dala na seba nove tricko, ktore som predtym neoprala, ved co, ze mam citluvu plet, treba riskovat. Tak som aj dopadla, cely rok nic na hrudi a za 2 hodiny, co som sa spotila pri letnych vypredajoch, pridem domov a hurdnik sama zapalena mala vyrazka. Strasne to svrbelo, tak som to porozkrabavala, z coho vznikli este vacsie vyrazky a teraz mam na tych miestach take biele flaky, ktore su este aj vypukle a nemizne to absolutne a to je tomu uz mesiac. :(