Ahojte. Chcem sa vas spytat na nazor, lebo to co pocuvam okolo seba ma neskutocne vytaca. Lebo je to neustale to iste! Mam uz dlhsie priatela a ja som vegetarianka. On nie. Ked sa nejaka rodina pri nas zacne rozpravat o nasej buducnosti, stale hovoria, ze pri mne zomrie od hladu a nech sa naucim varit maso a podobne. Ale ja to odmietam. Nic mu na to nehovorim, ved nech si kazdy je co chce. Respektujeme sa navzajom. Ale ja taketo vaci nikdy varit nebudem. Nebudem kvoli niekomu menit moje rozhodnutia a vyvarat mu maso. Po tychto reciach ale mam uz zly pocit. Hlavne, ked viem, aky je nervozny, ked je hladny a on sa z mojej stravy nenaje. Ale ja odmietam byt sluzka a vyvarat mu. Bojim sa, ze sa kvoli tomuto budeme este v buducnosti velmi hadat. On je dospely chlap, ma 30. Ale nevie si spravit skoro nic. Ja si doma varim 90% sama, lebo som jedina vegetarianka. Myslite, ze to vyvola v buducnosti vela hadok?
Bude to problem?
suhlasim, ze jeho rodinu treba poziadat aby si tieto reci odpustili. a zaroven si myslim, ze pokial bude dostatok tolerancie, problem to byt nemusi. je pochopitelne ze ak si vegetariankou z etickych dovodov, nebudes sa hrabat v masa a pripravovat ho. ale myslim ze prijatelne riesenie je, ze on urobi kompromis v tom, ze k tomu co navaris ty si on uz len dorobi rezen alebo nieco po com mu tak strasne srdce pisti. ved predsa ani "masozravci" nejedia len maso s masom. tak polievku, salat, zemiaky, atd si hadam moze od teba dat, aj ked je to vegetarianske.
No asi to problem bude.... ved sa aj hovori, ze laska ide cez zaludok. Lenze hlavne ide o to, aby ste sa jeden druheho vedeli tolerovat, a co ste ochotny pre vasu lasku obetovat... Keby ta tak stasne miloval, tak by ti tvoje vegetarianstvo vobec nevycital... apropo, pocitam, ze ked ste spolu zacinali, vedel, ze sa pusta do vztahu s vegetariankou... A tie reci, zo strany jeho rodiny by som absolutne nezniesla. Ja osobne by som si od nich vyprosila aby riesili moju stravu a slusne by som ich poprosila aby tu temu jednoducho aspon predomnou neotvarali... A co sa tyka priatela, je dospely chlap, tak ked je naco suci, tak si dokaze spravit jedlo aj sam, ked ma na nieco chut, ci??? Ved si neni jeho osobna kucharka predsa! Poznam kopec parov, kde zena nevie varit, alebo jednoducho je na to leniva, a presto vsetko by ju ten jej chlap na rukach nosil...
Je to pre mna problem. Jednoducho to odmietam. Nerobi mi problem spravit vsetko ostatne. A on nech sa nauci varit je take jedla sam. Lem sa zacinam bat, ze to bude casom problem, ked mi to vsetci tak prezentuju
A to je taky problem mu varit maso? Ty ho predsa jest nemusis. Ale tebe sa asi celkovo mu varit nechce ci? Neviem, co ti povedat, ja varim rada a to aj pre priatela a varim mu naozaj to, co ja z 99 percent nejem, kedze mam more obmedzeni. Dokonca mu peciem kolace, ktore ja ani neochutnam, ani nic a vsetky mu chutia.