Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bude to problem?

Príspevok v téme: Bude to problem?
MalaTvrdohlava

Ahojte. Chcem sa vas spytat na nazor, lebo to co pocuvam okolo seba ma neskutocne vytaca. Lebo je to neustale to iste! Mam uz dlhsie priatela a ja som vegetarianka. On nie. Ked sa nejaka rodina pri nas zacne rozpravat o nasej buducnosti, stale hovoria, ze pri mne zomrie od hladu a nech sa naucim varit maso a podobne. Ale ja to odmietam. Nic mu na to nehovorim, ved nech si kazdy je co chce. Respektujeme sa navzajom. Ale ja taketo vaci nikdy varit nebudem. Nebudem kvoli niekomu menit moje rozhodnutia a vyvarat mu maso. Po tychto reciach ale mam uz zly pocit. Hlavne, ked viem, aky je nervozny, ked je hladny a on sa z mojej stravy nenaje. Ale ja odmietam byt sluzka a vyvarat mu. Bojim sa, ze sa kvoli tomuto budeme este v buducnosti velmi hadat. On je dospely chlap, ma 30. Ale nevie si spravit skoro nic. Ja si doma varim 90% sama, lebo som jedina vegetarianka. Myslite, ze to vyvola v buducnosti vela hadok?

MalaTvrdohlava

Filip, pri stavbe domu to nedozenie, dom nechceme. Ale pozri. Napr teraz by sme isli spolu byvat. Obaja chodili rovnako z roboty. Ja by som sa o vsetko starala a on co? A kym nebudem mat nasetrene svoje peniaze, na matersku nepojdem, dieta neplanujem este takych 7-8 rokov. On by co za tie roky robil? Nechal sa obaluhovat?

Filip TT

Tvrdohlava - robis chybu uz tym svojim pristupom, ze sa staras ako si delit povinnosti. To je uz od pociatku zle.

Ked chces mat naozaj dobry vztah, musis dat partnerovi prilezitost, aby ti mal byt za co vdacny, aby si ta mal kvoli comu cenit, nieco, co ho bude na tebe dojimat, skrz co by pre teba hory prenasal a modre z neba nosil.

Ked si budete kazdu pracu delit na polovicu, tam ti nema byt za co vdacny. To je proste len obchodny vztah - kolko ty mne, tolko ja tebe.

Vobec ta nemusi trapit, ze budete x rokov byvat v bytovke, kde budes makat hlavne ty. Potom pride napriklad stavba domu a on to tam vsetko dozenie. Alebo pojdes na matersku a on sa bude starat ako uzivit rodinu. Neboj sa, muz ma dost prilezitosti ako sa starat o rodinu a o milovanu manzelku.

MalaTvrhohlava

Adr1a, lenze vy mi tu pisete, ze mam respektovat druhych. Uvedomujes si, ze mna cele roky nikto nerespektoval? A tiez mi kazete prispobit sa, inak som sobec nevhodny do vztahu

adr1a.

Tvrdohlava)) si ma rozosmiala s tym prispevkom o dietati. Ze sa bude stravovat ako ty inak decko ziadne nebude a bodka :D ty chces vnucovat nieco dalsej bytosti??) To dieta nebude predsa tvoj majetok, vlastnictvo. Sa uvedom. Ja by ta uz pre toto nechcela a je mi jedno co zeres)) no ako clovek si pre mna nula....
Takze u teba je to maso, myslim si, najmensi problem))
A nie si podla mna ani vhodna do dlhodobeho vazneho vztahu. Prides mi ako clovek "Ja Ja Ja", vysoke ego, minimum respektu tolerancie pokory lasky ucty spolupatricnosti ai. Partnerstvo laska manzelstvo je o MY. Nie on ja ono......

MalaTrdohlava

DontWorry, pytala som sa na to, ci by to chlaovi tak mohlo vadit, ze by stroskotal vztah. Kedze ja mam k tomu odpor

DontWorry

V poriadku, ja a moje paradajky ti za to dakuju. Ale neviem naco si tu sla po nazor, ked je zjavne, ze to problem bude. Uz teraz podla mna je. A ked ti to povedia aj ini tak sa zacnes obhajovat..

MalaTvrdohlava

Filip a ty by si ako rozdelil tie povinnosti? Lebo ked spolu budeme byvat, budeme mat byt. A vymenut ziarovku alebo raz za rok naprilad opravit kohutik...to neratam ani za pracu

Filip TT

MalaTvrdohlava - asi budes mat v manzelstve problem. Kvoli tej tvrdohlavosti. S tym by si mala nieco robit. Tam sa vyskytne vela situacii, ked clovek musi nechat svoj nazor a akceptovat nieco ine. Ked nahodis pristup: bud budes robit ako ja alebo si budeme slobodne robit kazdy svoje - tak s tymto daleko nezajdete, pretoze nebudete fungovat ako par.

Tiez nezajdes daleko s nazorom, ze nerobis sluzku. Pravda je taka, ze fungovat vam to bude iba vtedy, ked tu sluzku budes s pokorou robit. A on bude s pokorou robit sluhu rodine. Ked bude kazdy sluzit svojim sposobom. Nie tak, ze kazdu pracu a povinnost si delime na polovicu...