Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bude to problem?

Príspevok v téme: Bude to problem?
MalaTvrdohlava

Ahojte. Chcem sa vas spytat na nazor, lebo to co pocuvam okolo seba ma neskutocne vytaca. Lebo je to neustale to iste! Mam uz dlhsie priatela a ja som vegetarianka. On nie. Ked sa nejaka rodina pri nas zacne rozpravat o nasej buducnosti, stale hovoria, ze pri mne zomrie od hladu a nech sa naucim varit maso a podobne. Ale ja to odmietam. Nic mu na to nehovorim, ved nech si kazdy je co chce. Respektujeme sa navzajom. Ale ja taketo vaci nikdy varit nebudem. Nebudem kvoli niekomu menit moje rozhodnutia a vyvarat mu maso. Po tychto reciach ale mam uz zly pocit. Hlavne, ked viem, aky je nervozny, ked je hladny a on sa z mojej stravy nenaje. Ale ja odmietam byt sluzka a vyvarat mu. Bojim sa, ze sa kvoli tomuto budeme este v buducnosti velmi hadat. On je dospely chlap, ma 30. Ale nevie si spravit skoro nic. Ja si doma varim 90% sama, lebo som jedina vegetarianka. Myslite, ze to vyvola v buducnosti vela hadok?

dalsi

Ono to neni take lahke, ako povie pan Google. To mozes uzivat aj synteticke vitaminy - a rozdiel oproti zivej strave je v strebatelnosti, alebo mnozstve. Tiez je rozdiel kolko tam toho ostane pri skladovani, ci tepelnej uprave. Je lahke povedat si, ze mas malo zeleza a budes je nieco na jeho zvysenie. A vyssie davky zeleza ti mozu odrovnat pecen.

Tiez si povies, ze niektore latky doplnis super olejmi. Kupis ich balene a su v dusikatej atmosfere a po otvoreni ti oxiduju a maju opacne ucinky na zdravie, su velmi nezdrave.

MalaTvrdohlava

Dalsi, zelezo a bielkoviny z masa nahradis lahko. Staci si zapnut google a mas tam x variant. Ale aj tak si proti tomu, takze je zbytocne sa o tom bavit. Ak sa stravujes spravne a vies ake vitaminy a latky treba doplnat, problemy zo stravy by si mat nemal. Ludia ale mozu jest hocico a stat sa tak isto moze hocico. Ale ked je nieco ine a nezapada to do tunajsich zvykov, je to hned zle a nezrave.

dalsi

neviem111111 24.07.2016 21:52:30

precital si aspon jednu studiu naozaj ? Komplet original nezavislu studiu ? Lebo ja take nepoznam. Vacsina ludi hovori o studiach, ale cita iba o niekom, kto sa odvolava na niekoho, kto tvrdi o nejakej studii nieco.

Ako som pisal predtym, som zastancom rozmanitej stravy. Vegetarianska je fajn, ale urcite dlhodobo nie. Vegetariani, ci vegani nemavaju v dlhodobom horizonte dobre zdravotne vysledky /aj ked o tom casto nevedia/. O jedakoch masa si iluzie nerobim - ludia jedia vselico a nemozeme povedat, ze je to iba zdrave, pretoze je tam maso. Strava musi byt vyvazena. Ak ovsem nehovoris o eskymakoch - Inuitoch, ktori jedia prevazne maso a tuky a maju dobre zdravie :)

anoano

mala tvrdohlava maso naozaj nieje zdrave este to kuracie a ryby su ok ale bravcove je strasne nezdrave pretoze v nom ostavaju vsetky skodliviny.. to by nemali jest ani dospely nie este to deti

dalsi

MalaTvrdohlava

nehovorim, ze bez masa bude dieta urcite chore. Len, ze je to dalsia zlozka stravy. Ta ma byt pestra. Latky, ktore su v mase, sa daju ciastocne nahradzat inymi potravinami. CIASTOCNE. U maleho dietata je to velmi problemove.

Napr. cim chces nahradzat maso u dietata konkretne ? Pouzijes soju, sosovicu, atd ? A vies, ze male deti z toho vie extremne naduvat a maju z toho bolesti ? Som zvedavy co budes robit, ak ti to dieta odmietne jest, alebo ak to zje a bude plakat celu noc s kolikami.

neviem111111

samozrejme, zaostalych a chorych "masozravcov" je habadej, ale nahodou je niekto taky vegetarian a uz za to moze vegetarianska strava a nic ine. velmi by ma zaujimalo z akej studie vychadzas, ze vegetarianska strava je fajn ale je lepsia ked je obohatena trochou masa. ja som sem poslala vyjadrenia odbornikov, ze takato strava je maximalne v poriadku v kazdom zivotnom obdobi, ale ty to vies urcite lepsie, lebo tvoja znama vegetarianka ma zaostale dieta.

MalaTvrdohlava

Dalsi, ja nechcem byt zla, ale toto je dobra blbost. Nemozes tvrdit, ze nedostatok masa toto sposobuje. Vsetky taketo deticky su hlupe a zaostale? A vsetky co jedia maso nie? Je to vsetko individualne. Ak by toto partner nerespektoval, tak by sa tak mal vyjadrit hned na zaciatku a necakat, ze osoba s tymto zivotnym stylom zacne jest maso alebo ho davat detom.

Pozri, co pise Neviem111111 a nieco si o tom pozri

Kafe, kolkokrat mam pisat, ze som to tak zle nemyslela?

dalsi

MalaTvrdohlava

jedz co chces, to je tvoja volba. Len treba si polozit otazku, ci ti bude stat za to, riskovat zdravie svojho dietata /vyvoj mozgu/. To je na tvojom svedomi. Nikto nehovori, ze sa ma prepchavat masom. Vegetarianska strava je slusna, ale lepsie vysledky ma, ked je obohatena o trochu masa. Znama ma tiez takyto vegetariansky postoj k jedlu. Ma 5 rocne dieta a mentalne je na urovni 3 rocneho.

Inak, to ze si ako mala vypluvala maso nic neznamena. Mne to dieta robilo tiez a mixoval som mu maso do kasiciek, ze ani nevedelo a jedlo to. Alebo som mu to nakrajal na tak male kusky ako zrnko ryze.

Argumentujes, ze sa dieta neskor rozhodne. Co ked bude masotarian a bude ti vycitat, ze si mu nedavala maso od mala ? :)

Je to tvoja vec, ked bude mat dieta horsi vyvoj mozgu. Ved dnes niekto musi aj zametat cesty a pucovat zachody...

kafe

MalaTvrdohlava, myslím že najlepšie zistíš čo a ako, keď budete spolu bývať. Chlapec je na varenie ľavý, ale môže sa chytiť, možno ho to začne aj baviť. Len zatiaľ to s ním a varením nevyzerá moc dobre. Takže uvidíš. Ako si spoločný život zariadite, tak bude. Ak sa zladiť nedokážete, pôjdete od seba. Žiadna tragédia.
Mne napríklad varí partner a ja si "váľam šunky". Bože aké nespravodlivé je to na tomto svete :D

neviem111111

a este musim dodat, ze je mnoho oblasti, kde sa maso neje vobec a ti ludia sa vyznacuju skor dlhovekostou a vybornym zdravim, nie zaostalostou.